Triss

08/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.7.2021 Triss pääsi omaan kotiin Donna-kisun kaveriksi.

***

Kaunis Triss on vielä vähän arka, mutta jo täysin sisäelämään oppinut tyttökissa, jonka suosikkihupia on palloleikit ja namien etsiminen, sekä kissakavereiden kanssa touhuaminen.

10.6.2021

Nuori tiikerityttö Triss vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet ulkona vailla kunnon hoitoa ja ihmisiä peläten, kunnes pääsi helmikuun lopulla oletettujen siskojensa Yenneferin ja Cirillan kanssa rekkujen sijaiskotiin. Elämän heikko alku on jättänyt jälkensä nuoreen kissaan; Triss suhtautuu uusiin asioihin epäilevästi ja sähisee helposti, sekä säikkyy äkkinäisiä liikkeitä. Ihmisiin hän on muuten tottunut, ja tuleekin tervehtimään tuttuja ihmisiä puskien ja kehräten. Päivät hän viettää kotihoitajan etätyöapurina ja muistuttaa säännöllisistä leikkitauoista. Sisarustensa lähdettyä hän on kuoriutunut myös oikein hellyydenkipeäksi ja rakastaa rapsutuksia omilla ehdoillaan. Hänet saa myös nostaa ilmaan, mutta ei vielä syliin asti.

Triss on korvapunkkeja ja lievää flunssaa lukuunottamatta selvinnyt terveyshuolilta, mutta tarvitsee arkoja kissoja ymmärtävän omistajan, joka ei säiky sähinöitä ja osaa rohkaista Trissiä ihmisten suhteen. Triss tarvitsee myös reippaan ja leikkisän kissakaverin, koska kaikista eniten Triss arvostaa muiden kissojen seuraa. Sisarustensa kanssa Triss leikki mielellään jahtaamis- ja painileikkejä, jatkaen tarvittaessa hurjaa pakomatkaa kiipeilypuuta pitkin verhoihin. Hänelle onkin hyvä tehdä turvalliset kiipeilyreitit, ettei vahinkoja satu. Söpöjen korvatupsujen alta löytyy vielä paljon pentuenergiaa. Kissakavereilleen Triss on myös hoivaava, sekä nukkuu mielellään toisen kissan vieressä.

Triss ei sovellu lapsiperheeseen, eikä valjastelevaksi kissaksi.