Trina

Lisätty sivulle: 2009-07-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Trina
1.3.2015 Trina muutti yhteiseen kotiin Vantaalle Vilman kanssa vanhemman kissan kaveriksi.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.3.2015 Matka uuteen kotiin sujui tosi hyvin. Tytöt olivat eristettynä pari päivää huoneessa ennen kun pääsivät koko asuntoa tutkimaan. Ajatus oli että ne saisi olla rauhassa ja samalla tutustua uuteen kotiin rauhassa, ja että kissamme Nessi sai tutusta heidän hajuun. Kotiin tullessa tytöt meni suoraan mun pojan sängyn alle piiloon. Hetken päästä ne kuitenkin tuli esiin tutkimaan ympäristöä ja illalla Trina oli jo sylissä kehräämässä. Molemmat olivat aika säikkyjä joten piti liikkua rauhallisesti, mutta yleisesti tuntui olevan hyvä fiilis uudesta kodista.

Nessi ei ensin näyttänyt tajuavan mitä oli tapahtui, mutta toisella päivällä hän näki vilahduksen Trinasta ja pieni tuijotuskilpailu alkoi. Noin kolmen päivän päästä aloitettiin varovaisesti tutustuttaa tytöt Nessille pitäämällä ovet auki ja seuraamalla tilannetta. Nessi oli ensin aika kireenä, mutta isoimmilta draamalta vältyttiin. Trina oli erikoisen kiinnostunut Nessistä ja noin viikon kuluttua nämä tulivat ihan hyvin toimeen, vaikka Trina kuitenkin pysyy varovaisena ja Nessi ehkä vielä hieman arkana lähestymisestä.

Nyt kissat on ollut vapaana koko ajan ja kaikki näyttää menevän hyvin. Välillä tulee valtatappeluita jos Nessillä tai Vilmalla on huono päivä, mutta silloinkin ne vaan sähisee toisilleen ja jahtaa toisiaan pari metriä ja eivät varsinaisesti tappele. Uskomme että valtapelit alkaa laantumaan ajan kanssa, koska tytöt antaa toisilleen syömisrauhaa ja tilaa. Tuntuu että mennään päivittäin positiivisempaan suuntaan.

Trina on aivan ihana “happy go lucky” kissa mikä ei näytä ottavan stressiä mistään. Vilma on hellyyttävä herkkupossu joka juoksee heti perässä jos ollaan menossa keittiöön. Molemmat ovat ilosia ja leikkisiä, näyttävät viihtyvän hyvin meillä ja eivät arastele juuri lainkaan.

***

Leikattu naaras, noin 5 v. Kotihoidossa Helsingissä ((etsii yhteistä kotia Vilman kanssa)

Kuulumisia hoitopaikasta:

17.2.2015 Vilma ja Trina edelleen odottavat sitä ikiomaa kotiaan. Hoitopaikassa neidit kyllä viihtyvät mainiosti, mutta olisihan se hienoa jos se pysyvä koti jo viimein löytyisi.

Vilma on kova neiti kiipeilemään ja mitä ylemmäs pääsee, sitä tyytyväisempi neiti on. Trina taaseen ei korkeista paikoista välitä. Tytöt ovat välillä kovia ottamaan painimatsia ja jahtaamaan toisiaan eli vauhtia riittää näiden neitosten kanssa.

15.1.2015 Meillä on näiden kahden kultakimpaleen kanssa mennyt tosi hyvin, ollaan jo ihan yhtä perhettä. Kissat ovat jo ihan kokonaan kotiutuneet. Hammaskiven poisto sujui nopeasti ja nyt on siis hampaatkin neideillä siistit.

Kummatkin pyörivät kotona ollessani ihan lähellä. Tässä ne nytkin ovat vieressä makoilemassa, kun kirjoitan näitä kuulumisia. Etenkin Trina on niin seurallinen, että sen voi bongata sieltä missä ikinä itse onkaan. Makaa tai istuu vieressä ja juttelee välillä. Trina tarvitsee paljon leikkiä, eli ahkera leikittäjä olisi hyvä olla perheessä minne lopulta päätyvät. Vilma arvostaa omaa rauhaa enemmän kuin Trina, mutta tykkää olla mukana viimeistään kun tapahtuu. Aamuisin se tulee mukaan pesemään hampaat ja meikkaamaan, se makaa kylpyhuoneen lavuaarissa tai istuu ämpärissä. Ja edelleenkin istuu aamuisin aamupalaseurana viereisellä tuolilla. Vilmakin tykkää leikkiä, mutta sillä on usein ihan omat kuviot. Viime aikoina se ei ole kiinnostunut leikkimään muilla asioilla kuin pussinsulkijoilla.

Näistä saa joku upeat seuralaiset kotiinsa!

5.12.2014 Trina ja Vilma ovat aivan ihania kissoja. Ihan normaaleja kotikissoja. Aluksi ujostelivat paljonkin ja viettivät paljon aikaa sängyn alla. Tytöt ovat olleet meillää nyt kolme viikkoa ja ujous on jo melkein kokonaan kadonnut. Eli tosi hyvin ovat kotiutuneet. Voisi sanoa että kuukauden päivät menee Vilmalla ja Trinalla ujosteluun ja totuttelemiseen. Viime viikonloppuna saimme jo kynnetkin leikattua. :)

Trina ei vielä ehkä hae niin paljoa huomiota kuin Vilma. Trina on ahkerampi leikkimään kuin siskonsa, mutta pitää ehkä hieman “löysemmistä” leikeistä. Trina rakastaa myös leikkiä itsekseen kevyellä pallolla. Silloin vauhti on päätä huimaavaa. Nyt kun Trina on päässyt suurimmaksi osaksi ujoudestaan niin se viettää aikaansa yleensä siellä missä me ihmisetkin olemme. Trina (kuten myös Vilma) on välillä oikein hellyyttävä kehruukone. Trinalla on usein paha tapa hotkia ruokansa. Sen seurauksena se oksentaa ruuat ulos vähän syönnin jälkeen. Trinalla on ollut aiemmin virtsakiviä, joten sen vessakäyttäytymistä kannattaa ehkä vähän tarkemmin seurailla.

Näiden kauniiden tyttöjen pitäisi päästä yhdessä hyvään rauhalliseen kotiin. Mielellään aikuiseen kotiin, mutta jos perheessä on jo vanhempia lapsia niin se on Vilmalle ja Trinalle ok. Näissä kissoissa on energiaa eli ahkeria leikkikavereita kaivataan. Jos leikkikaveria ei illaksi löydy tai päivällä on otettu liian pitkät päikkärit, niin yöllä lattia tömisee ja ovet kolisevat kun nämä kaksi pistävät riehuen. Vilma ja Trina ovat myös aika fiksuja. Liukuovet avautuvat helposti ja muut ovet kahvaan hyppäämällä. Asiaa tuntuu kisuilla olevan välillä paljon. Kisut eivät ole tottuneet muihin lemmikeihin.

11.11.2014 Trina (lyhytkarvainen) ja Vilma (pitkäkarvainen) ovat ihmisrakkaat, mutta hieman ujot kissasiskokset. Tytöt sopeutuisivat luultavasti parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa saisivat paljon silityksiä ja syliä kissantahtiin. Kissat ovat olleet koko elämänsä yhdessä ja kaipaavat valtavasti toistensa seuraa, jos joutuvat hetkeksikään eroon toisistaan (esim. eläinlääkärireissun vuoksi). Tämän vuoksi olisi hienoa, mikäli molemmille löytyisi koti saman katon alta. Luonteeltaan kissat ovat rauhallisia ja hyväluontoisia. Kissat ovat tottuneet lapsiin, mutta viihtyvät selvästi parhaiten aikuisseurassa. Tytöille etsitäänkin yhteistä mieluiten aikuista kotia, tai kotia jossa lapset ovat jo vähän isompia.

Trina rakastaa jahdata palloja, Vilma taas naruja. Molemmat osaavat istua “käskystä”, niin halutessaan. Siskokset hakeutuvat mielellään ihmisten lähelle aina kun mahdollista. Molemmat saattavat tulla myös syliin, kunhan ympäristö vain on tarpeeksi rauhallinen. Varsinaisiksi syliskissoiksi Trinaa ja Vilmaa ei oikein voi kutsua, mutta muuten kaikella tapaa aivan valloittaviksi kissatytöiksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

3.8.2009 Trina ja Tessa muuttivat yhdessä omaan kotiin Helsinkiin.

Kuulumisia kodista:

25.11.2009 Trina ja Vilma ovat kotiutuneet yllättävän hyvin, vaikka olivatkin kovin pelokkaita ja arkoja meille saapuessaan. Alussa tytöt piilottelivat sängyn alla ja sähisivät peloissaan, kun niihin yritti koskea. Tämä loppui kuitenkin muutaman tutustumispäivän jälkeen, kun annoimme niiden rauhassa vallata makuuhuoneemme omaksi valtakunnakseen ja muutimme itse olohuoneen lattialle nukkumaan. Tämä osoittautuikin muutaman yön jälkeen toimivaksi ratkaisuksi, sillä tyttöjen riehumiselta ei kukaan olisi huoneessa saanut enää nukutuksi. =D Aluksi tytöt olivat peloissaan varsinkin 4-vuotiaan tyttömme innokkaista “kato kissa tuli pois sängyn alta” -tyyppisistä syöksähtelyistä, mutta nyt nuolevat hänen varpaita ja sormia ja antavat silittää useitakin hetkiä ilman karkuun lähtöä. :) Tytöt ovat rentoutuneet muutenkin aivan silmissä ja viihtyvät sylissä. :)

Trina on selkeästi tytöistä se, joka kaipaa enemmän ihmisen huomiota. Trina *vaatii* huomiota ja jollei sitä heti saa, tulee vaikka makaamaan päälle. Trina on myös aivan uskomaton kehruukone. Siihen ei tarvitse edes koskea, kun kehrääminen jo alkaa. Ensimmäistä kertaa kisuihin tutustuessaan äitini nauroikin, että oli ihmetellyt, mikä kumman moottori siellä makuuhuoneessa oikein on säilössä, kun sellainen hurina alkoi kuulua, kun hän vain lähestyikin Trinaa. Myös Vilma on huomiota ja seuraa kaipaava, vaikka on ollutkin selkeästi hitaammin syttyvää mallia. Nykyään molemmat jo kiehnäävät jaloissa, puskevat, antavat suukottaa ja nukkuvat kainalossamme. :) Vilma tuntuu olevan kovin utelias ja kaikki kaapit onkin jo tutkittu moneen otteeseen. Vilma on selvästi se dominoivampi puoli siskoksista, joka on lähes aina niskan päällä. Trina tosin osaa sitäkin taitavammin ärsyttää Vilmaa. =D

Viime viikolla käytimme tytöt steriloitavana, ja nyt parannellaan haavoja ja nukutaan paljon.

Tyttöjen mielipuuhaa on katsella ikkunalaudalta citykaneja, joita meidän naapurustossa riittää. Typyt on myös kovia leikkimään. Vilma rakastaa leikkiä kaikenlaisilla “langoilla” (esim. nippuside on osoittautunut loistavaksi leluksi, jota kohtaan voi hyökkäillä jne.), helisevillä palloilla ja tyttömme lahjoittamalla kimaltelevalla, pinkillä “hamsterilla”. Trina taas on rakastunut kumisiin palloihin, joita pitää heittää seinää vasten, jota vasten hän sitten odottaa ja pomppaa kuin apina nappaamaan pallon. Loistavia tyyppejä ovat molemmat! Ollaan kaikki niin onnellisia, että heidät saimme. :) Kiitos Rekku Rescuen väelle ja etenkin Jaanalle. Teette upeaa työtä! Mukavaa joulun odotusta kaikille! Terkuin; Trina, Vilma ja muu perhe

***

Naaraspentu, noin 2,5kk (heinäkuussa 2009) HUOM! luovutusikä 12vkoa

1.7.2009 noin 2-2,5kk sisarukset Tema, Tessa, Trina ja Tito (3 valkoista tyttökissaa ja 1 pikkukolli) on pyydystetty suljetun mielisairaalan alueelta ja etsivät nyt omaa kotia joko yhdessä tai erikseen.

Kotihoitaja kertoo: Kaikki ovat tottuneet koiriin (myös isoihin!) ja tykkäävät olla aikuisten kissojen seurassa. Trina valkoinen lyhytkarvainen naaras- rauhallinen, vähäisen ujo mutta ystävälinen ja seurallinen.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.