Töppönen

n. 2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.6.2022 Töppönen sai uuden ikioman kodin.

***

Töppönen palasi yhdistykselle etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä.

28.5.2022 Töppönen etsii kotia kiltin ja toisia kissoja rakastavan kissan kaverina. Töppösen rakkaus toisiin kissoihin on rajaton, se voisi puskea ystäväänsä loputtomiin ja köllähtää päivätorkuille kaverin kainaloon milloin vain. Se ei tunne ilmaisua “personal space”. Painimestari hän ei ole, mutta hippa- ja vaanintaleikit kuuluvat Töppösen päiväohjelmaan. Iltaisin hän tulee ihmisystävän syliin puskumylläämään ja rapsuteltavaksi. Töppösen tulevan kodin pitää olla rauhallinen, koska kovat äänet ja äkilliset liikkeet pelottavat tätä nuorta herraa vielä kovasti. Se on alkuun arka, mutta sopeutuu kyllä uusiin ihmisiin ja tilanteisiin, kun sille antaa rohkaisua ja aikaa.

Töppösen vasen silmä vuotaa edelleen todennäköisesti herpesviruksen vuoksi, mutta rakenteellisesti silmä on kunnossa. Haitta on enimmäkseen kosmeettinen, eikä aiheuta muuta kuin että silmää tulisi välillä pyyhkiä lämpöisellä vedellä.

19.8.2021

Töppönen pääsi ikiomaan ihanaan kotiin, jossa sitä oli odottamassa useamman kissan iloinen porukka.

9.8.2021

Pieni Töppönen etsii kotia, jossa olisi yksi tai useampi kissakaveri sekä kokemusta ujomman kissan käsittelystä.

Töppönen on n.1-vuotias poikakissa, joka löysi tiensä Rekkujen hoiviin alkukesästä. Sijaiskotiin tullessaan tämä pienikokoinen nuorimies oli hyvin arka, ja liikkui vain öisin ihmisen näkymättömissä. Pikkuhiljaa tutustuminen kotikissaelämään kuitenkin alkoi, ja Töppönen aloitti kotikissakoulun kesäkurssin sijaiskodin omien kissojen rohkaisemana.

Kesäviikkojen kuluessa Töppönen on edistynyt erilaisissa kotikissakoulun oppiaineissa hämmästyttävän nopeasti. Se on osoittanut poikkeuksellista talenttia erityisesti herkkujen kerjäämisessä ja rapsutuksien vastaanottamisessa. Kun jääkaapin ovi narahtaa, se on salamannopeasti keittiössä, vaikka olisi sekunti sitten ollut sikeässä unessa asunnon toisella laidalla.

Rapsutuksista ja silityksistä nautitaan niin paljon, että välillä silittäjän käsi otetaan vähän hampaiden väliin ja kieritään holtittomasti ympäri lattiaa. Töppösellä on myös yksi kissakoulun historian kovimpia kehruumoottoreita. Pojan päivärutiineihin kuuluu hiiri- ja pallolelujen jahtaaminen, mattojen ruttaaminen ja hippaleikit kissakaverien kanssa sekä lukuisat päivätorkut ja kerjuureissut jääkaapille. Se seurailee mielellään ihmisen touhuja ja katselee lintuja lasitetulla parvekkeella.

Huolimatta tasaisesta edistymisestä, on Töppösellä vielä edessä jonkin verran matkaa kotikissakoulun loppututkintoon, jonka Töppönen mielellään suorittaisi loppuelämän kodissa omien ihmisten ja kissakaverien kanssa. Äkilliset liikkeet, yllättävät kohtaamiset, kahisevat päällysvaatteet, vääränlaiset kengät, liian nopeat askeleet ja muut sellaiset saavat pojan vielä singahtamaan turvapaikkaan sohvan alle. Silloin tällöin tuttu ihminen saa myös kuulla kunniansa pontevalla sähinällä, jos ihminen lähestyy liian nopeasti tai väärässä asennossa. Tämä kuitenkin yleensä unohdetaan nopeasti, ja muutaman minuutin päästä Töppönen saattaa hypätä ihmisen viereen sohvalle kehräämään. Viime aikoina hän on hakeutunut oma-aloitteisesti jopa ihmisen syliin asti.

Tulevassa kodissa tulee ehdottomasti olla yksi tai useampi kiltti kissaystävä, joista se saa turvaa ja rohkaisua sekä kavereita ralli- ja hippaleikkeihin. Töppönen on alistuvainen ja kiltti, joten kovin dominoivan kissan kaveriksi se ei ehkä sovellu. Töppönen painii kyllä mielellään silloin tällöin, mutta mikään painimattojen sankari se ei kokonsa vuoksi ainakaan vielä ole. Muutoin tulevassa kodissa tulisi olla rauhallinen elinympäristö, ja perhe, jossa mahdolliset ihmislapset olisivat jo yläkouluikäisiä. Pienten lasten vauhdikkaaseen perheeseen se ei arkuutensa vuoksi sovi.

Töppösen vasen silmä vuotaa silloin tällöin, kun poika on jännittynyt, innoissaan tai stressaantunut. Syy tähän on epäselvä, mutta eläinlääkärin tutkimuksissa ei näössä tai silmän rakenteessa ole todettu vikaa. Vaiva saattaa hyvinkin helpottaa ajan kanssa, kun poika pääsee omaan kotiin ja stressitaso päivittäisissä arjen tilanteissa laskee lopullisen kesyyntymisen myötä. Muutenkin Töppösen käsittely ja hoitotoimenpiteet vaativat vielä paljon totuttelua. Töppönen kyllä antaa jonkin aikaa putsata esimerkiksi korvia, mutta kynsienleikkuu on vielä hyvin pelottavaa. Sitä saa kantaa jo muutaman askeleen sylissä, mutta parin sekunnin jälkeen pitää päästä jo pois.