Töpö

Lisätty sivulle: 2016-12-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Töpö
6.1.2017 Töpö ja Missi saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.1.2017 Toimme kissat julkisilla Helsingistä meille Espooseen ja matka meni kovasta pakkasesta huolimatta todella hyvin. Uudessa kodissa kaikki paikat piti ensin tietenkin haistella, Missi tepasteli jo ensi minuuteilla kuin omistaisi paikan mutta Töpö ujosteli ja kulki pitkin seinänviertä. Ajattelin silloin, että Töpö on ujompi ja rauhallisempi kissa mutta mitä vielä! Siitä on viikon aikana kuoriutunut ihan samanlainen persoonallinen pikku “riiviö” kuin Missistäkin! Sopeutuminen sujui hyvin, ja jo ensimmäisenä yönä tulivat meidän sänkyyn viereen nukkumaan. Ovatkin sittemmin nukkuneet vieressä joka yö. Myös kiipeilyhyllyt ovat olleet kovassa käytössä ensimmäisestä päivästä lähtien. He nukkuvat usein “omilla” hyllyillään, Töpö tuolla ylemmällä ja Missi alemmalla. Kissat ovat mielellään niissä tiloissa missä mekin, esimerkiksi sohvalle kipuavat viereen tai syliin hurisemaan mielellään kun katsotaan telkkua, tai sitten hyllyjen päällä makoillen.

Ruoka on maittanut hyvin, niin eri merkkiset ja makuiset märkäruuat kuin raksutkin, nirsoja nämä kissat eivät todellakaan ole! Ruoka-aikaan täällä alkaa hirmuinen kissakuoro, kun Missi ja Töpö huutavat kuin syötävät heti kun ruokapurkki tulee esille… “Nyt ruokaa ja sassiin!” :-) Täällä herätään usein aamulla tähän ruokakuoroon! Olen aloittanut tämän käyttäytymisen sammuttamisen, eiköhän näistä vielä malliruokailijoita saada. Kissat leikkivät aktiivisesti itsekseen ja meidän kanssamme, nyt ihan viime päivinä lemppariksi on muodostunut Ärräpaketti-pahvilaatikko jossa voi joko löhöillä tai jonka alla voi lymyillä ja jota voi hampailla narskuttaa. Aloitin eilen kissojen aktivoinnin naksuttimen avulla ja ruoka on (ei yllättäen) erittäin hyvä motivaattori. Ostimme myös valjaat kissoille jotta pääsemme ulkoilemaan, mutta niihin pitää vielä vähän totutella. Eivätköhän he ymmärrä naksuttimen ja herkkujen avulla että valjaat on lopulta ihan kiva juttu.

***

Leikattu naaras, synt. 6/2016, kotihoidossa Helsingissä.

17.12.2016 Missi ja Töpö ovat päätyneet etsimään uutta kotia niistä riippumattomista syistä. Tyttökaverukset ovat täysin kesyjä ja kotikissan elämään tottuneita. Missi ja Töpö etsivät yhteistä kotia.

Töpö on Missiin verrattua vähän varautuneempi, muttei arka. Kummatkin kissat ovat persoja ruualle ja vähän turhankin tukevia. Niiden ruokaa on alettu nyt säännöstellä, jotta ne hoikistuisivat hieman. Uudessa kodissakin olisi syytä panostaa kissojen aktivointiin sekä ruokamäärän kontrollointiin ja säännöllisiin ruoka-aikoihin.

Missi ja Töpö ovat tulleet hienosti toimeen sijaisperheen kouluikäisen lapsen kanssa. Ne voisivat siis sopia kotiin, jossa on kouluikäisiä lapsia.

Molemmat kissat ovat kotihoitajan mukaan lähes täydellisiä. Ihmisrakkaat kissat tulevat ovelle vastaan, ovat kiinnostuneita kaikesta ja ovat suorastaan kehruukoneita. Ne hakeutuvat ihmisten seuraan ja haluavat olla mukana perheen puuhissa.

Nimensä mukaan Töpön erityispiirre on lyhyempi häntä, joka on todennäköisesti katkennut joskus aikoinaan.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.