Topi

13.12.2015

Alkuperä: Suomi

17.12.2020 Topi muutti omaan kotiin!

***
Topi on komea herrasmies, joka tuli Rekkujen sijaiskotiin kodinvaihtajana. Se on seurallinen kaveri, joka nauttii saadessaan olla huomion keskipisteenä ainoana lemmikkinä.

30.11.2020

Topi on pian 5-vuotias kollipoika, joka on erittäin seurallinen ja rakastaa rapsutuksia. Sijaiskodissa se on osoittautunut oivaksi etätyökaveriksi, joka tulee mielellään nukkumaan tietokoneen viereen. Se tulee hakemaan huomiota oma-aloitteisesti, mutta on myös tarkka siitä, ettei siihen saa rapsuttaa väärään aikaan. Uuden omistajan onkin hyvä opetella lukemaan Topin eleitä, jota viesti tilan antamisesta tulee huomattua. Huomionkipeänä Topi ei myöskään pidä suljetuista ovista hänen ja oman ihmisen välillä, ja se osaakin näppärästi avata moiset hidasteet.

Topilla on jonkin verran ylipainoa, joten uudessa kodissa tulisi myös jatkaa rauhallista elämäntapamuutosta. Koska Topi on myös huono juomaan vettä ja siten altis ummetukselle, syö hän tällä hetkellä lähinnä märkäruokaa. Myös säännölliset leikkihetket kuuluvat Topin arkirutiineihin, mutta valjastelemaan hän ei ole tottunut. Leikkisä poika tarvitseekin myös kunnolla tilaa spurteille.

Uudelta kodiltaan Topi tarvitsee opettamista hoitotoimenpiteisiin, koska esimerkiksi kynsien leikkaaminen on vielä haastavaa. Myös koppaan menemistä tulee harjoitella. Uudet ihmiset ja ovikello vähän jännittävät poikaa, mutta tuttavuutta on helppo hieroa herkuilla. Se on valpas ympäristön äänille, mutta rauhoittuu takaisin omaan tekemiseensä tarkistettuaan tilanteen. Se saattaa suhtautua uusiin asioihin alkuun hyvinkin epäluuloisesti. Edellisessä kodissaan Topista pidettiin hyvää huolta, mutta elämäntilanteen muuttumisen vuoksi sille päätettiin etsiä uusi koti, jossa se saisi nauttia rauhallisempaa elämää. Tämän vuoksi Topia ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia tai suunnitellaan lasten hankkimista. Kouluikäisten lasten, jotka ymmärtävät antaa kissalle oman tilan, kanssa se saattaisi tulla toimeen.