Toivo

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.3.2021 Toivo muutti omaan kotiin kahden muun kissan kaveriksi.

***

Toivo on vielä jonkin verran ihmistä ujosteleva tonttupoika, joka kuitenkin hitaasti lämpenee rauhallisen elämäntyylin omaaville ihmisille.

15.03.2021

Toivo on noin 3-vuotiaaksi arvioitu ujo kissapoika, jonka taustaa ei tunneta tarkemmin, mutta ilmeisesti ihmiskontaktit ovat pentuaikoina jääneet vähiin. Hän pelkää vielä ihmiskosketusta, mutta antaa luotettavan hoitajan jo silittää ruokailujen yhteydessä. Ruoka-ajoista muistuttaminen intensiivisellä tuijotuksella tai sängyn jalkopäähän kapuamisella ei pääsekään Toivolta koskaan unohtumaan.

Tuttujen ihmisten kanssa Toivo oleilee rennosti, pitäen kuitenkin oikeaoppisesti turvavälit kunnossa. Hän tuntuu kuitenkin nauttivan ihmisseurasta, jonka hän osoittaa rauhallisilla silmänvinkkauksilla rennon lötköttelyn lomassa. Toivo on myös tavattu muutamaan kertaan yöllä sijaishoitajien sängystä kehräämässä kovaan ääneen. Toivo tykkää etenkin iltaisin leikkiä ja riehua, sekä tarkkailla luontoa ikkunasta tai telkkarista. Sisäsiisteys on Toivolla erinomaisesti hallussa, eikä hän aiheuta vaaraa huonekasveille.

Toivo etsii omaa kotia, jossa ihmisillä on kärsivällisyyttä jatkaa Toivon kesytystä ja vakuuttaa hänet ihmisseuran vaarattomuudesta. Toivon uusilla ihmisillä tulee myös olla vankka kokemus arahkon kissan kesyyntymisestä ja sielunelämästä, jotta kotikissaharjoittelussa päästään uudessakin kodissa kunnolla vauhtiin. Kissa- ja ihmisystävällinen lajitoveri voisi myös olla Toivolle positiivinen juttu, sillä reipas kaveri voisi rohkaista sitä ottamaan omatoimisesti lisää kontaktia ihmisiin.