Tohveli

n. 1v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.5.2022 Tohveli muutti omaan kotiin Kaapo-kisun kaveriksi
***
5.4.2022 Tohveli on nuori kolli, jonka kotikissakoulu on nyt niin loppusuoralla että hän voi aloittaa kodin etsinnän.
Tohveli aka Tossu on peräisin isosta kissapopulaatiosta ja tuli sijaiskotiin todella arkana ja vietti ensimmäiset päivät sohvan alla piilossa. Pikku hiljaa nameilla ja ruoalla lahjottua ja aikaa yhdessä viettämällä poikakissa sai rohkeutta ja alkoi liikuskella öisin ja lopulta päivisinkin. Nyt Tohveli onkin rohkea poika, joka pyörii jaloissa erityisesti ruoka-aikaan. Tohveli sai uuden nimensä hengaillessaan sohvan alla pyrkien maastoutumaan tohveleiden joukkoon. Sohva oli alkuajan suurin turvasatama. Muitakin piiloja Tossulle rakennettiin, mikä varmaan auttoi rohkeuden lisäämisessä.
Tossulle kelpaa kaikki ruoka, minkä eteensä saa, tosin toistaiseksi jättänyt ihmisten ruoan hyvin rauhaan. Ruoka-aika onkin selvästi päiväjärjestyksessä ja sen aikaan alkaa käydä huuto, jos ruoka ei meinaa tulla ajallaan. Tohvelilla on vielä huono tapa välissä puraista pohkeesta tai varpaasta, jos ruoan laittamisessa kestää. Kuitenkin alkanut jo oppia pois tavasta.
Kissapoika antaa jo rapsutella ja silitellä itseään ja myös maharapsut kelpaa. Joskus kuitenkin voi saada kynnestä, kun poika ei vielä erota paijailua leikistä. Sen puolesta Tohveli ei sovi lapsiperheeseen. Tossu on energinen ja puhelias ja välillä on vaikea tietää, onko serenadin takana joku tarkoitus. Poika oli aiemmassa sijaiskodissa toisen kissan kanssa ja nuoren ikänsä puolesta muutenkin todennäköisesti kaipaisi kissakaveria.
Tohveli antaa jo ottaa syliin, mutta ei siitä nauti. Kotihoitajilla onkin opetuksen ansiosta kädet aina naarmuilla. Kehitystä kuitenkin huomaa silläkin saralla. Vielä ei olla päästy kuitenkaan kynsien leikkausvaiheeseen ja harja on vielä jännittävä. Tossu saattaa raapia joskus huonekaluja, erityisesti puuosat kiinnostaa. Koppaan Tohvelin on saanut houkuteltua (tai huijattua) suhteellisen helposti. Jännäpissat on kuitenkin tullut tehtyä koppaan.
Tossu on todella leikkisä ja energiaa riittää. Erityisesti heijastuksista ja laserista menee ihan sekaisin. Ahkera leikittäjä ja leikkisä, nuori kissakaveri olisivat siis varmasti pojan mieleen! Vastapainoksi Tohveli nauttii päiväunista lempipaikallaan, eikä enää aristele ihmisiä. Tohveli pyörii myös jaloissa niin, että siihen meinaa välillä kaatua. Tohveli ei koronatilanteen takia ole tutustunut vielä sijaiskodin ulkopuolisiin ihmisiin, mutta varmasti tottuu nopeasti, koska kehitys ollut niin valtavaa.