Toffifee

4-vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.3.2021 Toffifee sai oman kodin perheestä, missä on useampi leikittäjä ja rapsuttelija. 

4.4.2021 kuulumisia uudesta kodista:

Toffifee on ottanut uuden kodin haltuunsa ekan puolentoista vuorokauden arkailun jälkeen tehokkaasti, ja hurmannut kaikki perheenjäsenet itseään paapomaan ja herkuttamaan. Laatikollakäyminen sujuu hienosti, kuiva- ja märkäruoka (korkeaproteiininen) maistuu hyvin, ja hiljalleen käsittely alkaa tuntua ihan ok:lta (mahaankin saa jo koskea sopivassa tilanteessa, samoin tutkia tassuja ja nostella hiukan huulia hampaiden tutkimiseksi). Nukkuilu, selällään kelliminen ja pesuhommat menevät jo sujuvasti keskellä ihmisten hengailupaikkoja, ja ihmiset saavat luikahtaa ulko-ovesta kissatta.

Koululaisen kerrossänky ja isännän lemppari-tv-tuoli on jo vallattu omaan reviiriin, emännän hienojen mekkojen kaapista ja saunan ikkunalaudasta käydään vielä keskustelua. Iso olohuoneen ikkuna on yksi lempipaikoista, ja kiipeilypuun köysiä on jo tehokkaasti revitty.

Summa summarum: Hyvin täällä menee, kiitoksia kovasti yhdistykselle ja sijaiskodille hyvin (etätöiden ymmärtäjäksikin) “koulutetusta” kissasta.

***

Toffifee on seurallinen ja utelias 4-vuotias poikakissa. Toffifee tykkää leikkiä ja hengailla oman ihmisensä kanssa, mutta se kaipaa myös paljon omaa tilaa.

14.3.2021

Toffifee on utelias ja särmikäs, arviolta neljävuotias uroskissa. Sijaiskodissa sen lempipuuhaa on ollut ihmisten touhujen katseleminen. Oli kyse sitten ruoanlaitosta, siivoamisesta tai muusta nikkaroinnista, niin Toffifee on kyllä aina mukana vahtimassa, että työ sujuu toivottuun tapaan!

Toffifee ei vaikuta pelokkaalta kissalta. Se saattaisi omassa kodissaan nauttia esimerkiksi yhteisistä valjasulkoiluista omistajan kanssa. Nyt talven aikana Toffifee onkin käynyt jo parvekkeella kokeilemassa ulkoilmaelämää. Toffifee kaipaa myös vaihtelevia virikkeitä. Se on pitänyt esimerkiksi laserhiirestä ja ulkoa tuoduista risuista ja heinistä. Myös erityisesti kengännarut herättävät kiinnostusta! Toffifee pitää myös erilaisista tunneleista, ja silloin tällöin se nukkuukin peiton alla.

Sylikissa Toffifee ei ole ainakaan sijaiskodissaan ollut. Se pitää ajoittain siitä, kun sen nostaa käsivarsille, mutta siinä kannattaa olla tarkkana: se saattaa nimittäin purra, jos sitä silitetään liian pitkään tai se on leikkisällä tuulella. Sille kannattaakin tarjota erilaisia isompikokoisia leluja purtavaksi. Toffifee pitää kuitenkin erityisesti kaulan alta rapsuttelusta. Vatsa kannattaa jättää rauhaan. Toffifee ei ole nukkunut ihmisten kanssa, vaan se yleensä kaipaileekin hieman omaa tilaa. Kaikenlaiset kopat, pesät ja laatikot ovat olleet Toffifeelle mieluisia nukkumapaikkoja. Toffifee nukkuu yöt rauhallisesti eikä ole herätellyt sijaiskodin palvelusväkeä juuri ollenkaan. Se on siis hyvinkin salonkikelpoinen tapaus, vaikka silläkin on toki omat metkunsa kissojen tapaan.

Vieraiden kanssa Toffifee ei ujostele vaan tulee reippaana tervehtimään uusiakin ihmisiä. Tällä hetkellä ei tiedetä, voisiko Toffifee viihtyä kissakaverin seurassa vai ei.

Toffifeella on ollut hiukan ylipainoa, joten sen syömisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Sijaiskodissaan Toffifee on saanut sekä märkä- että kuivaruokaa. Märkäruoan suhteen Toffifee oli aluksi nirso, mutta nyt ruokailukin on alkanut monipuolistua.

Toffifeelta on poistettu neljä hammasta hammassyöpymien vuoksi, ja sitä kannattaakin totuttaa hampaiden hoitoon. Sijaiskodissa se antaa koskea suun ympärille, mutta kissojen hammastahna ei ole ainakaan vielä ollut sen mieleen.

Kaikkein paras koti Toffifeelle olisikin sellainen, missä on aiempaa kokemusta kissoista, ja missä ymmärretään sen oman tilan kaipuu. Todennäköisesti paras koti olisi sellainen, missä se saisi olla ainoa kissa.

Summary in English

Toffifee is a curious boy. He is about 4 years old. In his foster home his favourite thing has been watching people cook, clean or do anything around the house. Toffifee is a perfect supervisor for any job!

Toffifee seems to be a quite brave cat. He might like going out on a leash or in a safe inclosure. He has already tried going out on a balcony.

Toffifee need a variety of activities. He has been playing with things like a laser pointer and shoe laces. He also loves tunnels!

A lap cat Toffifee is not. At times he allows to be picked up, but beware: He might bite when he’s feeling playful. It would be a good idea to offer him some toys he can bite and wrestle with.

Even still, he does like to be petted and especially scratched under his chin. Toffifee does not sleep with his humans in the foster home, but he enjoys his own space. He likes different kinds of nests and boxes.

Toffifee is not shy with human guests.
We are not aware how he would react to other cats, since he’s lived as the only pet all his life.

Toffifee is a little over-weight and his diet needs to continue in his new home.
Toffifee had four teeth removed. He’s started being familiarized with dental care in the foster home, and that needs to continue in his new home as well. Therefore, Toffifee needs a home where the humans have some previous experience with caring for cats.