Toffee

aikuinen (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.2.2019

Viimeisinä viikkoinaan Toffee kävi reippaasti ulkona ja olisi viime päivään asti halunnut joka päivä parvekkeelle. Hän oli kuitenkin laihtunut ja hampaitakin oli käyty hoitamassa. Toffeen rakkaus ihmisiä kohtaan ei kuitenkaan laantunut ja puskemista ja kehräämistä riitti tältä kultaiselta vanhalta maukujalta.

Lopulta äkillinen, FIV:in aiheuttama sairauskohtaus vei rakkaan kissaherran sairaalan teho-osastolle, missä pitkän hoidon päätteeksi Toffee saatettiin rauhassa ja kivutta viimeiseen lepoon läheisimpien ihmistensä rakkaassa huomassa. Viimeiseen saakka Toffee oli syvää rakkautta hehkuva oma, ainutlaatuinen itsensä. Koti tuntui kovin tyhjältä palata ilman tätä rakasta kehrääjää.

22.2.2018

Toffee sai oman kodin.

Toffee on todellinen kultakimpale. Ei vain turkkinsa kauniin värityksen puolesta, vaan sydämeltään. Se on seurallinen, mukava ja kiva käsitellä.

22.2.2018

Verinäyte paljasti Toffeen FIV-positiiviseksi. Hoitajat päättivät, että Toffee saa viettää elämänsä ehtoon heidän omana kissanaan.  Toffeeta hoidetaan kunnioituksella, hellyydellä ja rakkaudella loppuun asti. Kun sairaus uuvuttaa kultaisen sydämen, Toffee saa nukahtaa viimeiseen uneen rakkaiden ihmistensä saattelemana.

5.2.2018

Toffee on keski-ikäinen, jo hieman elämää nähnyt rauhallinen kissaherra, joka osaa arvostaa säännöllistä ruokakupin täyttymistä, rauhallisia ulkoilulenkkejä hämärtyvässä illassa ja käpertymistä ihmisystävän rapsutettavaksi sohvan nurkkaan. Vaikka elämä on näyttänyt Toffeelle nurjatkin puolensa se jaksaa yhä luottaa ihmisiin ja rakastaa heitä koko olemuksellaan.

Kotihoitopaikassa Toffee tykkää ulkoilla valjaissa kahden koiran kanssa. Ulkona autot ja vieraat ihmiset vielä hiukan jännittävät, joten Toffeen kanssa on lähinnä ulkoiltu rauhallisissa metsä- ja puistomaastoissa.

Toffee potee kissoille tyypillistä hammassyöpymätautia. Jo hoitoon  tullessaan siltä puuttui osa hampaista ja niitä jouduttiin myös poistamaan lisää. Suun kuntoa tulee seurata säännöllisesti eläinläälärillä ja poistaa tarvittaessa oireilevat hampaat.

Tällä hetkellä Toffee on erityisruokavaliolla allergiaepäilyn takia.

Toffee on hoitopaikassaan tottunut elämään koirien kanssa. Sen kotona voisi siis olla kissoihin fiksusti suhtautuva koira. Mukavan ja sopeutumiskykyisen luonteensa takia sen voisi kuvitella sopivan myös lapsiperheen lemmikiksi.

Kotihoitajia siteeratakseni, tämä kissa on “ihan täydellinen”.