Toad

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.6.2023 Toad ja Goomba muuttivat yhdessä ikiomaan kotiinsa.

2.7.2023

Kuulumisia uudesta kodista:

“Toad ja Goomba ovat olleet meillä nyt kaksi viikkoa, ja aika on hurahtanut äkkiä. Ensimmäisen illan tytöt olivat piilossa, mutta heti yöllä kuului tutkimisen ääniä. Seuraavana aamuna heitä näki jo. Goomba oli heti alkuun todella kiinnostunut meistä. Toad on ollut mietteliäämpi, mutta herkuilla ja leikeillä hänestäkin on tullut rohkeampi. Nyt kummatkin kissat tulevat pyytämään rapsutuksia, ja niitä annamme aina mielellämme. Olemme yllättyneitä, miten nopeasti kissat ovat oppineet luottamaan meihin. Päivittäiset luottamusharjoittelut ovat tuottaneet tulosta paremmin kuin osasimme toivoakaan. Tytöille maistuu ruoka hyvin. Hiekkalaatikoilla käydään myös esimerkillisesti, eikä vatsaongelmia ole esiintynyt. Olemme äärimmäisen onnellisia näistä kissatytöistä. ”

***

Toad on suloinen ja kaunis kissaneiti, joka adoptoidaan yhdessä Goomba-sisaruksensa kanssa.

10.4.2023

Toad ja Goomba odottelevat edelleen ikiomaa kotiaan. Tässä reilussa kuukaudessa kaksikon kesyyntyminen on edennyt lisää, ja sen myötä Toadista on paljastunut nautiskeleva maharapsutusten rakastaja. Edelleenkin oma sisko on se rakkain, ja kaksikko viettää mielellään aikaa yhdessä köllötellen, toisiaan halaillen.

2.3.2023

Toad saapui Rekuille huostaanotettuna isosta kissalaumasta noin 5-6 viikon ikäisenä, ja sijoitettiin sijaiskotiin yhdessä emokissa Amandan ja neljän muun pennun kanssa. Nykyiseen sijaiskotiinsa Toad siirtyi noin puolen vuoden ikäisenä yhdessä Goomban kanssa. Toad oli uudessa sijaiskodissa aluksi hyvin varautunut ja ujo, mutta mutta on nyt nopeasti reipastunut. Jokapäiväinen treeni raksujen kanssa on auttanut sitä luottamaan ihmiseen ja oppimaan, ettei lähestyvä käsi ole huono asia. Vähitellen Toad on totutellut myös silittelyyn ja sylittelyyn.

Toad on hyvin kiintynyt siskoonsa ja nukkuu aina yhdessä sen kanssa. Parivaljakko selvästi tukee toisiaan ja sisaruksen läsnäolo näyttää rohkaisevan molempia uusien asioiden opettelussa. Siskokset leikkivät mielellään keskenään ja iltaisin sijaiskodin lattioilla on usein menossa riehakas ralli.

Toadilla, kuten myös sen siskolla, on herkkä vatsa, joka menee helposti sekaisin. Sijaiskodissa on löytynyt pari kissanruokatuotetta, jotka sopivat niille ja pitävät vatsan kunnossa. Eriasteiset vatsavaivat ja suoliston kehityshäiriöt ovat tyttöjen suvussa olleet yleisiä, mutta tällä kaksikolla ei ole todettu vatsavaivojen taustalla mitään vakavampaa. Hiekkalaatikoiden siisteydestä Toad on hyvin tarkka. Uudessa kodissa kannattaakin olla useita hiekkalaatikoita ja ne on syytä pitää moitteettomassa kunnossa. Toadilla esiintyi hetkellisesti tarpeiden tekemistä hiekkalaatikon ulkopuolelle, joka todennäköisesti ainakin osittain littyi ruoan vaihdoksen aiheuttamiin mahanpuruihin. Vaihdos takaisin tuttuun ruokaan sekä lisälaatikko ovat nyt pitäneet nämä ongelmat toistaiseksi poissa.

Toad tulee mielellään syliin tai viereen siliteltäväksi, jos tarjolla on herkkuja. Raksujen syömistä hoitajan kädestä Toad ei vielä rohkene tehdä, vaan se yrittää kalastaa raksut tassulla tai kynsillä. Leikkiessään Toad rohkaistuu helposti riehumaan ja juoksee raisuna narujen ja huiskien perässä. Sijaiskodin elämää Toad seurailee vähän etäämmältä, mutta kulkee silti usein ihmisten perässä huoneesta toiseen ja tulee uteliaana katsomaan, mitä kotiväki puuhailee. Iltaisin Toadista saa jo kaverin sängyn jalkopäähän ja aamuisin se tulee usein valppaana tarkistamaan, joko kotiväki olisi hereillä ja voisiko aamiaistarjoilu jo alkaa.

Kovat äänet ja nopeat liikkeet pelottavat Toadia edelleen, joten lapsiperheeseen he eivät yhdessä Goomban kanssa sovellu. Siskokset etsivät kissakokenutta ja rauhallista aikuiskotia, jossa arastelevan kissan käsittelyyn totuttaminen olisi tuttu juttu.