Toad

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Toad on suloinen ja kaunis kissaneiti, joka adoptoidaan yhdessä Goomba-sisaruksensa kanssa.

2.3.2023

Toad saapui Rekuille huostaanotettuna isosta kissalaumasta noin 5-6 viikon ikäisenä, ja sijoitettiin sijaiskotiin yhdessä emokissa Amandan ja neljän muun pennun kanssa. Nykyiseen sijaiskotiinsa Toad siirtyi noin puolen vuoden ikäisenä yhdessä Goomban kanssa. Toad oli uudessa sijaiskodissa aluksi hyvin varautunut ja ujo, mutta mutta on nyt nopeasti reipastunut. Jokapäiväinen treeni raksujen kanssa on auttanut sitä luottamaan ihmiseen ja oppimaan, ettei lähestyvä käsi ole huono asia. Vähitellen Toad on totutellut myös silittelyyn ja sylittelyyn.

Toad on hyvin kiintynyt siskoonsa ja nukkuu aina yhdessä sen kanssa. Parivaljakko selvästi tukee toisiaan ja sisaruksen läsnäolo näyttää rohkaisevan molempia uusien asioiden opettelussa. Siskokset leikkivät mielellään keskenään ja iltaisin sijaiskodin lattioilla on usein menossa riehakas ralli.

Toadilla, kuten myös sen siskolla, on herkkä vatsa, joka menee helposti sekaisin. Sijaiskodissa on löytynyt pari kissanruokatuotetta, jotka sopivat niille ja pitävät vatsan kunnossa. Eriasteiset vatsavaivat ja suoliston kehityshäiriöt ovat tyttöjen suvussa olleet yleisiä, mutta tällä kaksikolla ei ole todettu vatsavaivojen taustalla mitään vakavampaa. Hiekkalaatikoiden siisteydestä Toad on hyvin tarkka. Uudessa kodissa kannattaakin olla useita hiekkalaatikoita ja ne on syytä pitää moitteettomassa kunnossa. Toadilla esiintyi hetkellisesti tarpeiden tekemistä hiekkalaatikon ulkopuolelle, joka todennäköisesti ainakin osittain littyi ruoan vaihdoksen aiheuttamiin mahanpuruihin. Vaihdos takaisin tuttuun ruokaan sekä lisälaatikko ovat nyt pitäneet nämä ongelmat toistaiseksi poissa.

Toad tulee mielellään syliin tai viereen siliteltäväksi, jos tarjolla on herkkuja. Raksujen syömistä hoitajan kädestä Toad ei vielä rohkene tehdä, vaan se yrittää kalastaa raksut tassulla tai kynsillä. Leikkiessään Toad rohkaistuu helposti riehumaan ja juoksee raisuna narujen ja huiskien perässä. Sijaiskodin elämää Toad seurailee vähän etäämmältä, mutta kulkee silti usein ihmisten perässä huoneesta toiseen ja tulee uteliaana katsomaan, mitä kotiväki puuhailee. Iltaisin Toadista saa jo kaverin sängyn jalkopäähän ja aamuisin se tulee usein valppaana tarkistamaan, joko kotiväki olisi hereillä ja voisiko aamiaistarjoilu jo alkaa.

Kovat äänet ja nopeat liikkeet pelottavat Toadia edelleen, joten lapsiperheeseen he eivät yhdessä Goomban kanssa sovellu. Siskokset etsivät kissakokenutta ja rauhallista aikuiskotia, jossa arastelevan kissan käsittelyyn totuttaminen olisi tuttu juttu.

Summary in English

Toad and Goomba are sisters and love each others’ company so are therefore looking for a forever home together. The girls came to Rekku Rescue at about 5-6 weeks old from a medium sized cat population. They’ve grown up in a foster home being cared by a mom cat from the same population as well as other kittens. For the past couple of months they’ve been together in a new foster home and have become more accustomed to humans. Both are still somewhat shy about petting and handling and will need further training in this regard.

Toad is more sensitive and shy than her sister but in the recent months has progressed well. Slowly she’s started to spend more and more time near her carer, taking naps on the back of the sofa and occasionally even being brave enough to go into her carer’s lap to be petted, but only when bribed with treats. During the nights she likes to sleep at the foot of her carers’ bed. She and Goomba like to sleep and play together daily and they provide each other lots of support.

A while ago Toad had an episode of going to the toilet outside the litter box. This is no longer a problem, but the girls’ new home should pay extra attention into keeping the litter boxes clean and providing multiple litter boxes around the home.

Goomba and Toad are looking for an owner with previous cat experience and the patience and commitment to continue properly socializing the two. They are not suitable for a family with children as especially Toad is afraid of loud noises and sudden movements. Both girls have sensitive tummies and it’s advisable that their new home stick to the few foods that have been fould suitable during foster care.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: vain sovittaessa / please fill out the inquiry form below, or contact me via e-mail

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Toad

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.