Tiuku-Miuku

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.4.2020 Tiuku-Miuku muutti omaan kotiinsa Espooseen perheen ainoaksi silmäteräksi.

26.4.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Tiuku-Miuku on nyt ollut meillä pari viikkoa ja on sopeutunut erinomaisesti. Alkujännitys hälveni kolmen sohvan alla vietetyn tunnin jälkeen, kun Tiuku uskaltautui ihan syliin rapsutettavaksi. Vieläkin sohvan alla on turvallisin paikka, kun ovikello soi tai iso paha imuri tulee. Tiukulle on maistunut kaikki tarjottu ruoka nappuloista kanan koipiin ja hän viihtyy ja nukkuu kiipeilypuussaan. Leikistä Tiuku ei innostu muuten kuin jokailtaisen hepulin aikaan ja silloinkin hän leikittää pitkälti itse itseään. Tiuku on kovin puhelias, mutta ei kovaääninen. Hän tervehtii meitä usein mirr-äänellä ja välillä kuuluu hentoa maukumista, kun hän kaipaa huomiota. Hän tulee istumaan syliin, kun kaipaa läheisyyttä ja rapsuja. Parveke on vielä tosi jännä paikka, mutta senkin tutkimiseen on rohkaistuttu ja siitä tulee varmasti hauska paikka hengata, kunhan ilmat lämpenevät.

Eli kaikki on sujunut täällä kyllä hyvin ja Tiuku tuntuu viihtyvän :) Parin viikon päästä mennään rokotuksen tehostukseen.”

***

Superäiti Tiuku muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin marraskuussa, kun sen pennut olivat viikon ikäisiä. Neljä kollipoikaa suuriksi ja vahvoiksi hoivattuaan on Tiukun aika loistaa.

6.4.2020

Emme ota Tiuku-Miukusta toistaiseksi enempää kyselyitä vastaan.

3.4.2020

Tiuku huolehti neljästä pennustaan Hiisistä, Haikusta, Harmista ja Hiilistä tarkasti ja pitkäpinnaisesti. Sijaiskotiin muuttokaan ei saanut sitä hermostumaan, vaan se jatkoi pentujensa hoitoa huolellisesti ja kuitenkin uusiin ihmisiin ystävällisesti suhtautuen. Tiukun pennut saivatkin hyvän alun elämään sen hoivissa.

Tiuku on seurallinen, ystävällinen ja kovin sympaattinen tyttö. Se ilahtuu aina kovasti saadessaan seuraa ihmisistä, ja silloin se tulee iloisesti puskemaan ja kiehnäämään jalkoihin. Ainakaan nyt pentujen aikana Tiuku ei ole juurikaan innostunut leikkimään, vaan se arvostaa enemmän silityksiä ja seuranpitoa. Mutta Tiuku on vielä nuori tyttö, joten uudessa kodissa siitä saattaa kuoriutua vielä paljon leikkisämpi.

Pentujen kasvettua Tiuku jaksoi pitkään niiden rajuja leikkejä ja vauhdikasta menoa. Se jaksoi pestä ja puskea ja nukkua tiiviisti pentujensa vieressä. Kuitenkin pikkuhiljaa alkoi näkyä merkkejä siitä, että Tiukun mielestä pentujen olisi jo aika muuttaa omilleen. Lopulta steriloinnin jälkeen Tiuku alkoi tosissaan hermostua pentujen touhuihin –  se kyllä sietää niitä, mutta ei halua niitä enää lähelleen. Tämä on toki ihan ymmärrettävää, onhan se jaksanut hoitaa pentujaan paljon kauemmin kuin emot yleensä joutuvat tekemään. Tiuku etsii nyt omaa kotia ainoana kissana.

Hoitopaikassa Tiuku on suhtautunut hoitotoimenpiteisiin kiltisti. Lääkitseminen, kuljetusboksiin meneminen, harjaaminen ja jopa peseminen ovat sujuneet Tiukun kanssa ongelmitta.

Tiuku on hieman nirso ja söisi mieluiten pelkkää lihaa. Ihanteellista sille olisi, jos uusi omistaja olisi perehtynyt raakaruokintaan.

Tiukun pennuilla ilmeni sienitartunta joulukuussa 2019, jonka vuoksi pennut pääsevät etsimään omia kotejaan vasta nyt. Sienitartunta hoidettiin pois suun kautta annetulla lääkityksellä sekä shampoopesuilla. Kissoista otettiin uusintanäyte maaliskuussa, ja sen perusteella kissat olivat parantuneet tartunnasta.