Tiu

Lisätty sivulle: 2014-11-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tiu
16.12.2014 Tiu sai kodin Klaukkalasta toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.12.2014 Ensimmäiset päivät menivät työhuoneessa todella arasti omassa rauhassa, mutta jo viikonloppuna tapahtui muutos – Peppi ja Tiu ystävystyivät ja nyt ovatkin hämmentävän hyvää pataa. Tosin mitään sähähtelyä ei ollutkaan ollenkaan, mutta Pepillä meni kyllä hetki tottua pennun seikkailuihin ja huomion jakautumiseen! :D

Ruoka maistuu superhyvin, ikkunoista on kiva räkättää linnuille ja meidän iso sohva, sauna ja kylpyhuoneen lavuaarin alapuolinen kaapisto on lempparipaikkoja. Nyt alkaa pienestä jo pääsemään ääntä ja miu’unta on kovaa, kun syliin tekisi mieli. Nukkuukin kuin vauva sylissä ja kova kehräämään. Yllättäenkin, mitään sopeutumisongelmia ei ole ollut. Ohessa vähän kuvia!

***

Leikattu naaraspentu, synt. noin 1.7.2014, kotihoidossa Vantaalla.

6.12.2014 Tiusta on kasvanut reipas ja hellyydenkipeä pikkukissa, joka kiirehtii vaikka sikeiltä unilta huoneeseeen saapuvaa kotihoitajaa tervehtimään. Tiu rakastaa silityksiä, kiehnää jaloissa niitä kerjäten ja hyppää syliin aina tilaisuuden tullen. Silitykset saavat Tiun kehräämään, samoin kuin riemuisat leikit. Tiun kuvaaminen on osoittautunut hankalaksi tehtäväksi, sillä se joko puskee kameraa haltioituneena tai kehrätä huristelee silmät sirrillään.

Vieraat ihmiset ujostuttavat vielä hieman, mutta kun heidät on todettu vaarattomiksi, rapsutukset kelpaavat kaikilta. Tiu etsii aikuiskotia tai kotia, jossa lapset ovat jo vähän isompia, ja se muuttaisi mielellään uuteen kotiin siskonsa Taun kanssa tai reippaan, kiltin tyttökissan kaveriksi.

11.11.2014 Tiu, Tau ja punainen poika Tulkku saatiin talteen yhdistyksen loukutusprojektin yhteydessä. Kaikki paikan pennut luultiin jo saaneen kiinni, mutta pihapiiriin ilmestyikin vielä muutama lisää. Vanhassa navetassa majailleet pennut tulivat ruoan perässä pyörimään talon ympärille, ja ne saatiin otettua kiinni.

Varhainen pentuaika tällä kolmikolla on mennyt ilman ihmiskontakteja ja kotihoitopaikassa onkin nyt opeteltu läheisyyttä ja käsittelemistä. Ujon luonteensa puolesta pennut eivät sovi perheeseen jossa on pieniä lapsia, ja kotona tulisi olla reipas kissakaveri näyttämässä mallia. Muihin, aikuisiin kissoihin kolmikko olisi menossa innolla tutustumaan. Pikkuiset tuntuvatkin muita lajitovereita nähdessään olevan kuin eri kissoja, häntä nousee pystyyn ja kehräys lähtee käyntiin! Ihmisiä jännitetään vielä vähän enemmän.

Tiu on kolmikon pienin, ujopiimä tyttö, joka heti alkuun oli helpoin käsiteltävä, mutta sisaruksiaan ujompi ottamaan kontaktia.

Kolmikon taustasta voit lukea lisää yhdistyksen blogista.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.