Tirlittan (nyk. Lilli)

Lisätty sivulle: 2013-01-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tirlittan (nyk. Lilli)
2.3.2013 Tirlittan muutti omaan kotiin Poriin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.7.2014 Moikka! Täällä on kesä alkanut oikein hyvin. Muutin takaisin Espooseen maaliskuussa ja itse kerkesin jo stressata että mitenköhän Lilli suhtautuu tähän. Lilli nimittäin viime kesänä osoitti mieltään pissaamalla keittiön verhoon kolme kertaa, ilmeisesti osoitti mieltä siitä jos olin pitkän päivän töissä. Niin jännitin että mitenköhän se reagoi tähän. Soitin jo eläinlääkärille että onko Lillillä joku hätä/kipee, mutta hän rauhoitteli ja kertoi että Lilli todennäköisesti stressaa nyt jotain. Tilanne rauhoittui Feliway-suihkeella. Ostin myös sellasien mikä laitetaan töpseliin. Noh, muutto meni hyvin, Lillillä on varmasti ollut ikävä niitä 48 neliötä kun on nyt vaan 30.5, mutta onneksi Lilli saa kirmata parvekkeelta eteiseen (pisin etäisyys). Ostin hänelle tollasen melkeen kattoon yltävän kiipeilypuun parvekkeelle. Siellä se tykkää ottaa nokosia. Alkuun Lilli vierasti parveketta, mutta nyt se on hänen lempparipaikka. Jos nukun parvekkeen ovi kiinni niin hän raapii ovea ja naukuu niin kauan että mä avaan sen oven hänelle :D

Märkäruoasta neiti on edelleen aika nirso. Kysyin eläinlääkäriltä tästä kun kävin ottamassa vuosirokotteen Lillille, niin ne sanoi siellä et jotkun kissat ei vaan syö sitä. Edelleen Lilli saa kerran päivässä sen märkäruoan, joskus se on syöty ja joskus ei. Olen myös koittanut raakaa lihaa; jauhelihaa, sydäntä, lohta, tonnikalaa sekä siikaa. Eikä syö. Kinkkua suostuu sentään syömään. Ja mun tyhjät jäätelökulhot näyttää maistuvan ;D Lääkärissä oli kaikki muutenkin kunnossa.

Lilli nukkuu yöt mun vieressä tai jonkun raajan päällä, hellyydenkipeäksi on oppinut ;) Koko ajan saa olla rapsuttelemassa :) Katsomme myös yhdessä telkkaria, mun ystävä nauroikin et kattooko toi kissa oikeesti telkkaria kun Lilli tapitti jotain ohjelmaa :D Karvaa Lillistä lähtee edelleen aika paljon. Oon kokeillu erilaisia kalaöljyjä, mutta ei suostu syömään niitä. Voihan se olla että karvanlähtö johtuu tosta muutosta tai kauden vaihdoksesta. Eli kahtellaan ja seuraillaan tilannetta sen osalta. Oon myös trimmaillu sitä sillä kammalla, mutta se auttaa hetkellisesti. Imuri on kovassa käytössä sekä tarrarullat :D Muuten turkki on hyväkuntoinen, pehmeä ja kiiltävä.

Tässä vielä muutama kuva :) Ja ihanaa kesää kaikille!

3.1.2014 Lillille kuuluu oikein hyvää! Hän on päässyt ujoudestaan ja hän tulee itse jopa syliin nykyään! Kauan siinä menikin, puolen vuoden ajan mä nostin hänet joka päivä syliin että tottuisi muhun ja nyt työ on tuottanut tulosta. :) Vieläkin Lilli on on aika arka ajoittan ja säikähtelee, mutta tulee vastaan ovelle kun tulen kotiin ja vieraitakin hän tulee heti haistelemaan ja vaatii rapsutuksia. Kesällä käytiin valjaiden kanssa tossa pihalla, mutta Lilli pysytteli aika pitkälti penkin alla “turvassa”. Paljon hän kattelee ikkuinoista ulos ja haistelee tuuletusikkunasta raitista ilmaa. Kesällä Lilli oli “mummolassa” hoidossa, eli äidilläni, viikon ja reissu sujui hyvin. Automatkan Lilli naukui melkein kokonaan, mutta onneksi viihtyi äidilläni muuten. Nyt joulun aikana Lilli oli äidillä kaksi viikkoa (itse jouduin ravaamaan Espoon ja Porin väliä) ja hän näytti tykkäävän! Lilli piti erityisesti makoilla saunassa ja lasitettu parveke oli myös mieluinen. Automatkakaan ei ollut enää niin äänekäs, alkaa neiti pikkuhiljaa tottumaan. :)

Alkusyksystä Lillillä oli pieni uhma-aika ja hän päätti pissata keittiön verhoon kolme kertaa parin viikon sisään. Aina samaan kohtaan. Soitin jo eläinlääkärille että olisiko Lillillä joku virtsatientulehdus vai merkkaileeko/osoittaa mieltä vaan. Puhelimessa oli oikein mukava lääkäri ja sanoi että todennäköisesti osoittaa mieltä tai stressaa jostain että tuskin sairas on. Mulla oli ollut pitkiä päiviä töissä ja koulussa, joten luulen pissaamisen johtuvan siitä. Olen myös ahkerasti käyttänyt Feliwayn tuoksuja. Pissaaminen on onneksi loppunut.

Lilli syö vähän märkäruokaa (kysyin samalla tätä eläinlääkäriltä), mutta kuulemma kaikki kissat eivät niistä niin välitä. Juuri kun luulen löytäneeni jonkun hyvän mistä hän pitää, niin ei maistukaan enää. Lilli onkin kuivamuonan suurkuluttaja. Kyllä mä silti sille sen märän ruoan annan kerran päivässä, syö tai ei. Ja perus kinkku leivän päältä maistuu ;)

Korvat ovat olleet kunnossa, kynsien leikkaamiseen Lilli on jo tottunut. Pesulla ei ole vielä tarttenut käydä :D Tassut on pari kertaa pitäny pestä kun kakkaa on niihin jäänyt ja siitä hän ei oikein tykänny joten tuskin nauttisi suihkustakaan!

Lillin lempparilelut on erilaiset pallot ja narut. Lempipaikka löytyy kaapista mun salikassin päältä?! :D Lilli osaa avata vaatekaapin oven ja mennä sinne köllimään. Iltahepulit(spurtit) kuuluvat päivittäisiin rutiineihin, neiti tuntuu jahtaavan jotain mitä minä en näe :D Lilli rakastaa rapsutuksia ja olenkin ehkä opettanut sen aika hellyydenkipäksi kun halin ja rapsuttelen sitä minkä kerkeän :) Lilli nukkuu mun tyynyn vieressä tai jalkopäässä. Välillä änkee myös rintakehän päälle.. tai minkä tahansa ruumiinosan päälle :D

Uutta vuotta vähän jännitin, että miten Lilli reagoi raketteihin. Vähän hän oli levoton, mutta ei pelokas. Hän söi normaalisti ja kävi vessassa. Onneksi ei sen kummemin reagoinut.

Katsotaan miten Lilli reagoi kun muutamme Espooseen maalis-huhtikuussa kun minä valmistun koulusta.. Toivottavasti ei ole moksiskaan!

17.3.2013 Moikka! Nyt on Tirlittanikin (nyk. Lilli) alkanut kotiutumaan. Ekalla viikolla alko jo vähän turhauttamaan, kun ei meinannut saada mitään kontaktia siihen. Mietin että hän varmasti inhoaa mua, kun olin se ilkee nainen joka aina häiritsee korvatipoilla. Olisko kolmannen tai neljännen päivän jälkeen Lilli alko vähän jo sopeutumaan. Ostin apteekista feromoni tuoksua mitä tulee nyt töpseliin liitetystä laitteesta. Uskon että se autto kans kissaa rentoutumaan. Sängyn alunen on sen lempipaikka edelleen, nykyään Lilli hakee sieltä enää turvaa. Käy kääntymässä sängyn alla, mutta tulee hetken päästä ulos. Meni jonkun aikaa, että hän alkoi tunnistamaan mua, musta tuntu et aina koulupäivän aikana se oli unohtanut kuka mä olen. Ja kun pääsin kotiin niin neiti on vaan sängyn alla. Vieläkin se säikähtää kun tulen kotiin, äkkiä kipittää sängyn alle.

Illat ja aamut on menny aina hyvin. Öisin Lilli alkaa ottamaan kunnon spurtteja ja leikkii itsekseen. Oon välillä joutunut turvautumaan korvatulppiin, että saa itse nukuttua :D Sänkyyn se tulee nukkumaan, mutta aamuisin kun mä herään niin ekana se yleensä taas pinkasee sängyn alle kunnes tulee ulos syömään. Koko ajan mennään parempaan päin, me leikitään yhdessä ja aina kun mä yrtiän opiskella tai keskityn johonkin muuhun kuin häneen, niin hänestä tulee niin hellyyden kipee että pakko on ottaa rapsuttelumaratonit. Sylissä se ei oikein vieläkään tykkää olla, tänään meni vikaa kertaa korvatipatkin!! Korvat on tosi paljon paremmassa kunnossa, uskoisin että toi kuuri riittää, seurailen tilannetta ja laitan lisää tippoja jos tarttee. Eilen leikkasin kynnet, se onnistui parhaiten että Lilli oli lattialla (sylistä se haluaa pois) nenä eteenpäin ja mä olen sen takana pitämässä kiinni.

Ruoka on maistunut, hotkimista ei oo tapahtunut.. sen huomastin et jos kuivamuona ja märkäruoka on samaan aikaan esillä niin kuivamuona menee ensin. Taitaa olla enemmän hänen herkkuaan ;) Telkkaria hän kattelee mun kanssa ja kyttää lintuja ikkunasta. Lilli maukuu vielä jonkin verran, aika pitkälti öisin. Mutta se on ehkä enemmän semmosta juttelua kuin itkemistä. Viikonloppusin mä seurailen mitä neiti puuhailee ja katellaa telkkaria yhdessä. Muutama mun kaverikin on käynyt kylässä, eikä Lilli oo moksiskaan, se saattaa säikähtää, jos tulee lähelle liian nopeasti tai ei ojenna kättä ensin. Laitan tässä myös kuvia. Terkuin, Essi ja Lilli

****

LEIKATTU NAARAS, noin 1,5v. (tammikuussa 2013), kotihoidossa Vantaalla

28.1.2013 Tirlittan on rauhallinen aikuinen kissa ja voisi viihtyä ainokaisenakin, sillä viihtyy hyvin myös yksikseen eikä kaipaa muiden kissojen seuraa. Tirlittan ei olekaan mikään tavallinen musta kissa, vaan sen väritys on upea mustasavu.

21.1.2013 Kissapoppoo Albus, Nimbus, Tittelintuure, Pikku Prinssi, Tirlittan ja Totoro siirtyivät Satakunnasta pääkaupunkiseudulle etsimään omia koteja. Nämä suloiset ja reippaat kissakaverukset ovat tottuneet koiriin ja toisiin kissoihin, joten uudessa kodissa voisi ehkä olla kavereita valmiina.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.