Tiril

Lisätty sivulle: 2015-03-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tiril
22.4.2015 Tiril muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.4.2015 Tiril on näyttänyt kotiutuvan tosi hyvin. Söi eilen illalla oikein hyvin ja löysi pissalaatikkonsakin. Uteliaana kaverina se on tutkinut kaikki paikat ja näyttää uskaltavan korkealle parvelle ilman pelkoa. Tykkää tulla syliin paijattavaksi ihan omatoimisesti. Kaikin puolin ihana, ihana ihana! :)

***

Leikattu naaras, 2v 10kk, Helsingissä.

11.4.2015 Tirilistä on lyhyessä ajassa sukeutunut leikkisä ja seurallinen kissa. Muutos on hämmästyttävä! Kiipeilypuu on otettu haltuun ja neiti jaksaa leikkiä pitkään itsekseenkin. Hoitotädiltä pyydetään lisää silityksiä, jos hän ymmärtämättömänä lopettaa liian aikaisin.

Toki on odotettavissa, että Tirilin kohdalla sopeutuminen uuteen kotiin voi kestää hiukan kauemmin ja vaatia enemmän kärsivällisyyttä kuin perusluonteeltaan rohkeamman kissan. Kissakokemusta omaava aikuiskoti olisi siis edelleen tälle tummalle kaunottarelle haussa.

9.4.2015 Tirilin pennut ovat nyt kaikki muuttaneet omiin koteihin ja se on selvästi helpottanut kissan oloa. Eilen aamulla se yllätti kotihoitajan tulemalla itse pyytämään ruokaa ja silityksiä. Leikkimään Tiril ei vielä oikein ole innostunut, mutta kisu selvästi piristyy päivä päivältä. Ujoudestaan huolimatta Tiril on todella kiltti kissa ja pitää silityksistä.

Tiril sopisi ehkä parhaiten ainoaksi kissaksi aikuiseen kotiin. Jos kodissa on kissakaveri, sen pitää olla luonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Uudella omistajalla olisi hyvä olla jo jonkin verran kokemusta kissoista ja niiden sielunelämästä sekä kärsivällisyyttä odottaa ujon kissan sopeutumista uuteen ympäristöön.

22.3.2015 Tiril on Tamir-, Tinjar- ja Theis-pentujen emo, kiltti mutta vähän uupuneen oloinen kissaneiti, joka jo kovasti odottaa lastensa lähtevän omille teilleen. Tällä hetkellä Tirilin luonteesta on vaikea sanoa muuta kuin että ilmiselvästi tytsy on uudessa paikassa melko ujo, mutta pitää kovasti silittelystä ja peiton alla pennuilta piilossa loikoilusta. Usein tällaisista väsyneistä mammoista kuitenkin kuoriutuu pirteitä ja leikkisiä kissoja steriloinnin ja pennuista toipumisen jälkeen. Ainakin ikänsä puolesta voisi kuvitella, että Tirilistä vielä löytyy vähän vauhdikkaampikin vaihde :)

Ruokapuolella Tiril tuntuu olevan maltillisen kaikkiruokainen, hiekkalaatikon kanssa ei ole ollut ongelmia, ja madotus ja kynsien leikkaaminenkin sujuivat ilman protesteja.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.