Tipu (nyk. Sen)

04/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.5.2019 Tipu muutti omaan kotiin yhdessä Juskan kanssa.

 

***

Suloinen, noin vuoden ikäinen tyttökissa Tipu saapui Rekkujen hoiviin useamman kymmenen kissan katraasta pääkaupunkiseudulta. Alun varautuneisuuden jälkeen Tipusta on pikkuhiljaa kuoriutumassa valloittava puskija ja kehrääjä, jolle jo kelpaavat niin herkut kuin myös silitykset. Tipu on osa tiivistä parivaljakkoa kaverinsa Juskan kanssa ja kaksikko etsii kotia yhdessä.

1.4.2019

Tipu saapui Rekkujen sijaiskotiin tammi-helmikuun vaihteessa pääkaupunkiseudulta kaverinsa ja todennäköisen veljensä Juskan kanssa. Tämä kaksikko oli aluksi äärimmäisen arka ja varautunut, mutta sijaiskodissa nämä pikkuiset ovat saaneet rauhassa tutustua kotikissan elämään sijaiskodin omien kissojen opissa.

Tipu on vuoden 2018 keväällä syntynyt siro ja pienikokoinen mutta tarvittaessa hyvinkin tuima tabbytyttö. Tipu ujostelee vielä varsinkin uusia ihmisiä, mutta uteliaisuus syrjäyttää arkuutta päivä päivältä enemmän. Tipu saa urhealta toveriltaan Juskalta tärkeää rohkaistusta, ja siksi kaksikko sijoitetaankin yhteiseen kotiin. Ihanteellista olisi, jos uudessa kodissa olisi odottamassa reipas kissakaveri, jonka kanssa Tipun velipoika saisi purkaa enegiaa Tipun ollessa tästä duosta se rauhallisempi osapuoli. Pienten, aktiivisten lasten perheeseen Tipu ja Juska eivät sovellu, sillä niiden tulee antaa tutustua ja lähestyä (sekä tarvittaessa piiloutua) ihmistä omaan tahtiinsa. Kissoihin tottuneet koirat voivat kuitenkin olla varteenotettava vaihtoehto, sillä tämän pariskunnan lähtöpaikassa asustaa kaksi keskikokoista koiraa.

Kaiken kaikkiaan tämä tyttö on kerrassaan valloittava kehrääjä, kun alun ujoudesta päästään. Bonuksena Tipu on mitä veikein valokuvattava, kuten kuvista näkyy.