Tintti

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tintti
2/2006 TINTTI SAI KODIN TURUSTA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

12.4.2006 Turussa asusteleva Tintti on tätä nykyä kotiutunut mainiosta. Tintti kehrää vallattoman paljon ja on seurallinen kaveri. Päivät koostuvat, kuten kaikilla kissoilla leikkimisestä, syömisestä ja nukkumisesta. Lempileleuksi on muodostunut mehupilli, jota Tintti jopa osaa heitellä ilmaan. Näin leikkiessä Tintistä muotoutuu vähäksi aikaa kaksijalkainen otus, jonka korkeus lähentelee 70 cm. Vaikka asusteltu on jo pidempään, on hänelle vasta viime päivinä tullut valtaisa tarve tutkia kodin “tutkimattomia” kohtia, kuten kattoparruja. Touhut näyttävät välille hyvin vaarallisiltakin, mutta kaverin hermot toimivat kylmän rauhallisesti. Leikkiessä matot ja lehdet saavat kyytiä ja toisinaan Tintti spurttaa kissojen sadan metrin pikajuoksun ja ääntä täytyy tietysti olla mukana.

Karvanlähtöaika on nyt akuuteimmillaan ja siivotessa on mahdollista koota kerätyistä karvoista UUSI TINTTI. Tintti on kuitenkin senverran jääräpää, ettei se taitaisi itseään katsella, vaan on mieluusti talon ainoa kissa. Seurankipeyttä löytyy kylläkin ja melkein aina täytyy olla nukkumassa lähellä emäntää, päivisin ja öisin. Muutamia rutinoituneita tapoja hän on jo omaksunut. Kun tulen kotiin, tulee hän joka kerta vastaan ja puhelee matkallaan. Hän voi myös kurkata ylärappusilta ensin ja ilmoittaa, että heipä hei, täällä ollaan. Toisena tapana on aamuvarhain herätellä nukkuvaa emäntää tietynlaisella äänensävyllä… ja voi ilon päivää, kun emäntä vihdoin herää. Sitten mennään yhdessä aamupalalle. Kevätterveisin Taina

****

Tintti on noin 2-4-vuotias naaraskissa, joka löytyi kadulta yhdessä pentujensa Tipin, Tapin ja Topin kanssa. Kaikki neljä olivat kotihoidossa Tallinnassa ja nyt pojat ovat jo päässeet omiin koteihin, mutta Tintti-emo odottaa vielä omaa kotiaan kotihoidossa Helsingissä.

Tintin kuulumisia kotihoidosta: Tintti saapui Helsinkiin Miiralle ja Tommille kotihoitoon 7.1.2006. Tintti on uskomattoman sosiaalinen ja kiltti kissa, joka puskee heti jalkoihin ja haluaa huomiota, puskee ihmisen läpikotaisin. Rauhallinen kisuemo, hieman päässyt pulskistumaan kotihoidossa, ja kun ei juuri remua energiaansa :) Tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, kokeillaan vielä kotihoitoperheen koirien kanssakin hiljaa ajan kanssa. Tintiltä uupuu toisesta korvasta palanen päästä, liekoö paleltunut, liekö ihminen vienyt vaiko joku eläin. Mutta ainakaan se ei ihmistä pelkää yhtään, päin vastoin. Ja korva tekee siitä persoonallisen näköisen kisuneidin, muutenkin turkki on komean hopea/musta.

Tintti on kastroitu, fel- ja fiv- sekä sienitestattu, saanut kaikki rokotukset, madotukset, mikrosirutettu, ulkoloishäätö, kuten kaikki kauttamme tulevat aikuiset kissat.