Timopetteri (nyk. Timpe)

Lisätty sivulle: 2012-09-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Timopetteri (nyk. Timpe)
10.10.2012 Timopetteri ja Yllätysvauva muuttivat yhdessä omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

4.9.2015 Poppi (ent. Yllätysvauva) ja Timpe (ent. Timopetteri) ovat nyt kolmivuotiaita touhukkaita pörinäpalleroita. Molemmat ovat pysyneet hyvävointisina ja terveinä, ruuaksi nautitaan monipuolisesti raakaa lihaa ja kalaa. Purkkiruuat ovat jääneet harvinaiseksi herkuksi, ja Timpen mielestä uivanappuloita annetaan varmasti liian vähän (Timpe voisi syödä pelkästään niitä, mutta ihmiset on toista mieltä). :) Timpestä on kasvanut rauhallinen, komea nuori kissa, joka viihtyy hyvin paljon ihmisten seurassa, etenkin miesten. Timpen mielestä sängyssä nukkuminen omistajien (ja joskus vieraidenkin) vieressä ja päällä on ihan parasta, minkä se ilmoittaa kuuluvasti kehräten. Timpellä on taipumuksia vauhdikkuuteen etenkin iltaisin syönnin jälkeen, jolloin säntäillään asunnon seiniä pitkin samalla äänekkäästi olinpaikastaan ilmoittaen, välillä Poppiakin kurmuuttaen. Hepulipuuskien jälkeen taas kelpaa sylittelyt tai ihmisten lähellä oleminen.

Poppi on edelleen varsin omaehtoinen ja itsetietoinen neiti, joka kesällä saalistaa hyvin tehokkaasti parvekkeelta kaikki hyönteiset välipalaksi. Joutuipa kerran yksi talitintti Popin paistiksi, kun erehtyi vierailemaan parvekkeella. Ulkoillessa Poppi määrää suunnan ja tahdin, yleensä riippuen mahdollisten saaliseläinten liikkeistä. Välillä ollaan pusikossa solmussa, välillä juostaan hyönteisten perässä. Toisin kuin seurassa viihtyvä Timpe, Poppi määrittää itse läheisyyden ajan ja määrän. Kun läheisyyttä halutaan, niin se ilmoitetaan erittäin äänekkäällä pörinällä ja rääkynällä (nälkä ilmoitetaan vienolla miu’unnalla), viltin ahkeralla leivonnalla ja voimakkaalla puskemisella. Rakkauspuuskan aikana pitää rapsuttaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Yhteiselo kissoilla on hyvinkin vaihtelevaa, välillä saatetaan nukkua nätisti lähekkäin, välillä painitaan ja ärhennellään, mutta onneksi suuria tappeluita ei näillä keskenään ole. Yhdestä kuvasta huomaa Popin hyvin yleisen mielipiteen Timpen läheisyydestä. :) Popilta ja Timpeltä oikein mukavaa alkanutta syksyä!

24.12.2012 Oikein pörhöistä ja pöriseväistä joulua! :) Kakarat on kasvaneet ja kujeilleet entiseen malliin ja vauhtia riittää. :) Poppi on innostunut vesileikeistä, se haluaa aina läträtä veden kanssa kun hanan aukaisee vessassa. Suihkussa se ei sentään (ainakaan vielä) ole viihtynyt kovin kauaa, mutta vesipisaroita se jahtaa seiniltä suihkun jälkeen. Timpe taas on keksiny että valokatkaisijat on erityisen kiinnostavia ja välissä se hyppelee niitä vasten. Ja että makkarin oven päälle pääsee kätevästi Villen pöydältä, nytkin se siellä riekkuu ja maukuu.

Terveinä ovat nyt pysyneet molemmat. Ongelmiakaan ei ole näitten kanssa ollut, mitä nyt välissä riehaannutaan turhan paljon leikkien lomassa. Timpe onnistui kerran hyppäämään minun ohimoa päin, kun röhnöttelin sohvalla, mutta eipä se näyttänyt sen menoa haittaavan. :D

Valjaisiin ollaan nyt totuteltu ja vähän käyty käytävään tutustumassa ja pikkusen kurkkimassa ulko-ovella, mutta ei vielä olla ihan pihalle asti päästy. :) Kovin paljoa kuvia en ole saanut otettua, kun nämä on aika vauhdikkaita ja suurin osa kuvista on enemmän tai vähemmän tärähtäneitä, mutta muutaman vähän paremman sentään löysin tietokoneen sisuksista. :) Olen vähän huono pitämään yhteyttä, mutta koitan aina välissä pistää edes tällaisiä lyhkäsiä kuulumisia kakaroista. :)

Rauhallista joulua ja riehakasta uutta vuotta, terveisin Pörinäkerho ja palvelusväki!

29.10.2012 Timopetteri, joka sai nimen Timpe, oli lähestulkoon Popin vastakohta parin päivän ajan. Siinä missä Poppi oli jo asettunut taloksi, hiippaili Timpe makuuhuoneessa ja tarkasteli meitä etäältä. Illalla Timpekin antoi jo rapsutella, mutta mieheni oli niin pelottava kaikkine partajouhineen, että sängyn alle oli kipitettävä turvaan. Seuraavana päivänä tämäkin pörinäpoika uskaltautui syliin eikä illalla mieskään ollut niin pelottava. Tästä eteenpäin Timpe on reipastunut hurjaa vauhtia, eikä ole enää mennyt yllättäviä asioita piiloon. Popin kanssa tämä tykkää riehua, mutta osaa rauhoittua hurmaavaksi herrasmieheksi, joka viihtyy sylissä usein pitkiäkin aikoja. Timpen suosikkileluiksi ovat nousseet kilisevät karvaiset hiiret ja pallot, joita on erityisen hauska paiskoa sohvan alle sitä mukaan kuin ne saadaan sieltä pois. Timpe on parin viikon aikana kasvanut ja muuttunut entistä komeammaksi kolliksi, mikä näkyy ja kuuluu pienimuotoisena kömpelyytenä. Kun Poppi pujahtaa sujuvasti sohvalta kiipeilypuun ylimpään torniin, saattavat Timpen hypyt jäädä lyhyiksi ja kiipeily tuottaa hankaluuksia.

Molemmat ovat olleet hyväkuntoisia ja reippaita katteja silmäoireilusta ja aivastelusta huolimatta. Ilmeisen tyytyväisiä vaikuttavat olevan oloonsa täällä, kun tulevat tervehtimään kuuluvasti pöristen ja hennosti miukaisten kotiin tulijaa, jonka täytyy antaa riittävästi rakkautta ja rapsutuksia jotta päivän aikana kasaantuneet hellyyden tarpeet tulevat täytetyksi. Ja aamuisin on oltava ruokaa viimeistään yhdeksältä, siitä tämä pieni herätyskomppania huolehtii. ;)

****

UROSPENTU, noin 12 viikkoa, varhaissteriloitu, kotihoidossa Helsingissä

29.9.2012 Timopetteri on jotenkin kovin hellyttävä, vieraan ihmisen läsnäollessa vähän mietiskelevä ja varovainen tyyppi, joka kuitenkin vieraassakin sylissä käynnistää kehruumoottorin ja painaa päätä silittävää kättä vasten. Lisätty kuvia söpöläisestä.

20.9.2012 Timopetteri on nyt kastroitu, ja se olisikin kaikinpuolin valmis lähtemään omaan rakastavaan kotiin. Suloinen Timppis on reipastunut entisestään, ja tarjoaakin jo hoitotädille massuaan rapsutettavaksi. Poitsun kehrääminen on kerrassaan ihastuttavaa kuunneltavaa. Leluilla Timopetteri leikkii itsekseen ja yhdessä Yllätysvauvan sekä hoitopaikan omien kissojen kanssa. Timppiksen ihana klassinen tabbykuviollinen turkki tuntuu silkinpehmeältä silittäjän käteen. Poika selvästi nauttii silityksistä ja rapsutuksista, vaikka touhukkaana pentuna ei koovin pitkiä aikoja ehdikään vielä viettää siliteltävänä. Timopetteri lähtisi mielellään joko samaan kotiin Yllärin kanssa tai kotiin, jossa olisi sille jo valmiiksi kissaseuraa. Missä olisi Timppikse ikioma koti? :D

11.9.2012 Lisätty kuvia Timopetteristä. Poika ei vielä kovasti ehdi pysähtyä poseeraamaan, kun on hieman kiire tutkia paikkoja ja kamera myös ujostuttaa vähän. Timopetteri on samassa hoitopaikassa Yllätysvauvan kanssa. Löytyisiköhän näille söpöliineille yhteinen koti? :D

10.9.2012 Supersuloinen Timopetteri on vielä hieman ujohko kissanpentu, mutta reipastuu päivä päivältä. Hoitopaikan kissojen kanssa se jo tekee varovaisesti tuttavuutta. Ihmiset vielä hiukan ujostuttavat, mutta syliin otettaessa Timopetteri hetken kuluttua rentoutuu ja alkaa pian kehräämään. Itse se ei vielä uskaltaudu ihmisen lähelle.

KULUKORVAUS LEIKATUSTA kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.