Tiku (nyk. Piku)

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

12.1.2023  Tiku muutti omaan kotiin ja siitä on tullut erityisesti perheen lasten lellikki.

12.2.2024 Kuulumisia omasta kodista: “Vuosi Pikun kanssa on vierähtänyt todella nopeasti, joten ajattelin päivittää kuulumisia. Pikusta on tullut todella tärkeä ja rakas perheenjäsen. Ja sekin tuntuu viihtyvän meillä erittäin hyvin. Sylikissahan Piku ei ole, mutta muutoin rakastaa läheisyyttä ja varsinkin lastemme huomiota ja rapsutuksia.

Piku on jo totutettu valjaisiin, mutta ei juurikaan piittaa ulkoilusta. Kesällä tykkäsi käydä muutamia kertoja ulkona. Erään kerran se pääsi huomaamatta livahtamaan ulos ja vietti yön ulkona. Löytyi onneksi seuraavana päivänä omalta pihalta varaston alta piileksimästä. Sen jälkeen ulkoiluhalu on entisestään vähentynyt. Piku tyytyy mieluiten tarkkailemaan ulos olohuoneen ikkunasta kiipeilypuustaan käsin.

Pikun hoitovastuu on minulla ja 12-vuotiaalla tyttärellämme. Piku oppi nopeasti tulemaan tyttären luokse kutsusta. Nyt talvella hän on alkanut opettaa Pikulle pieniä temppuja. Istuminen ja takajaloille seisomaan nousu sujuvat jo hyvin.

Viime syksyn eläinlääkäri meni hyvin. Hampaita ei jouduttu enää poistamaan mutta seurataan tilannetta vuosittain.”

***

Tiku on jo seniori-iän saavuttanut kissarouva, joka viihtyy niin ihmisten kuin koirienkin seurassa.

13.12.2022

Tiku ja Taku ovat odotelleet omaa kotiaan jo hyvän tovin. Tyttöjen välillä on alkanut ilmenemään satunnaista pientä eripuraa. Ne eivät tappele keskenään, mutta toisinaan jompi kumpi pyrähtää toisen luokse, jolloin toinen saattaa sähistä kaverille. Koska tytöt eivät vaikuta olevan keskenään aivan sydänystäviä, eivätkä ne esimerkiksi nuku yhdessä, voivat ne muuttaa uusiin koteihin myös erikseen. Tiku pärjäisi parhaiten talouden ainoana kissana. Mikäli tytöt muuttaisivat yhteiseen kotiin, tulisi asunnon olla riittävän tilava ja omistajalla tulisi olla mielenkiintoa ja aikaa aktivoida tyttöjä riittävästi niin, ettei mahdollinen turhautuminen purkautuisi kissakaverin härnäämisenä.

9.11.2022

Tiku odottelee kaverinsa kanssa yhä sitä omaa kotiaan. Tytöt nauttivat elämästä sijaiskodissa, mutta se ikioma koti olisi tietenkin unelma!

Tikun korvasta löydettiin pieni patti, joka poistetaan eläinlääkärissä. Tikun terveydentila on kuitenkin ollut hyvä. Hampaita Tikulta on jo aiemmin poistettu muutama, ja koska hammassairauksia ei pystytä täysin parantamaan, tulisi uuden kodin olla taloudellisesti kykenevä sitoutumaan mahdollisesti suurempiinkin hammaslääkärilaskuihin tulevaisuudessa.

3.10.2022

Rohkea ja ystävällinen Tiku etsii kotia yhdessä Takun kanssa. Tiku ja Taku saapuvat Rekkujen sijaiskotiin niiden edellisen omistajan menehdyttyä. Tiku on kaksikosta se rohkeampi, joka ensimmäisenä lähestyy uusia ihmisiä, uskaltautuu tutkiskelemaan maailmaa kissojen oman huoneen ulkopuolella ja tutustuu sijaiskodin pieneen koiraan.

Tiku ja Taku nauttivat suuresti ihmisseurasta ja hellittelystä. Ne puskevat antaumuksella, pyörivät ympärillä ja rakastavat silityksiä ja rapsutuksia. Hoitotoimenpiteet sujuvat kissoilta ongelmitta ja niitä on helppo käsitellä. Kumpikaan ei ole hoitopaikassa nirsoillut ruuan suhteen. Kaikki tarjottu on kelvannut.

Eläinlääkärillä molempien kissojen hampaissa todettiin aika paljon hammaskiveä. Tyttöjen hampaat hoidettiin, ja Tikulta poistettiin muutama hammas. Suun terveyttä tulee tarkkailla säännöllisesti myös jatkossa, ja ikääntyville kissoille suositellaan vuosittaista eläinlääkärin tarkastusta.

Tiku ja Taku muuttavat yhdessä uuteen kotiin. Kaksikko tulee toimeen rauhallisten koirien kanssa, joten uudessa kodissa voisi mahdollisesti olla koirakaveri. Toisiin kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa, joten Tikua ja Takua ei sijoiteta kissakotiin.