Tiksu (nyk. Luumu)

01.04.2019

Alkuperä: Suomi

14.2.2020 Tiksu muutti ystävänpäivän kunniaksi oman ihmisystävän luokse Helsinkiin.

***

Tiksu on pieni tyttö, jota vielä hieman jännittää ihmisen kanssa eläminen. Tiksulle etsitään kotia, jossa se saisi nauttia elämästä ainoana lemmikkinä.

26.1.2020

Tiksun taustat ovat perinteiset, se on viettänyt aikaa paljon ulkona ja ei ole oikein ollut kontaktissa ihmisen kanssa ennen kuin saapui Rekuille kotihoitoon noin puolen vuoden ikäisenä. Kotihoidossa Tiksu on kuitenkin oppinut nauttimaan rapsutuksista ja huomiosta, mutta äkkinäiset liikkeet ja erikoiset äänet voivat vielä säikäyttää hänet. Tiksu saattaa myös sähistä pelästyessään ja usein ruokaa annettaessa sihinä on hänelle oma hassu tapa aloittaa ruokailu. Tiksulle etsitäänkin kotia, joka on valmis kärsivällisesti antamaan tytölle aikaa ja omaa tilaa tottua elämään ihmisen kanssa.

Tiksu on raju leikeissään, yksi huiskakin on tuhottu jo moneen kertaan. Eteisen matto saa jatkuvasti kyytiä. Uuden kodin olisikin siis hyvä aktivoida ja leikittää Tiksua runsaasti. Samassa sijaiskodissa on asustellut Tiksun sisko Tuike, mutta Tiksu ei ole ollut kiinnostunut siskon kanssa leikkimisestä. Tästä olemme päätelleet, että Tiksu ei luultavimmin tarvitse kissakaveria omaan kotiinsa, vaan hän voisi viihtyä ainoana kissana. Enintään voitaisiin harkita Tiksun sijoittamista vanhemman ja rauhallisemman kissan kaveriksi, joka ei välttämättä kaipaa Tiksusta seuraa itselleen.

Lapsiperheeseen Tiksu ei sovi, arkuutensa ja rajujen leikkiensä takia. Myöskin koirat olisivat luultavasti tämän tytön mielestä liian pelottavia.

Tiksulla on esiintynyt herkkämahaisuutta, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla valmiuksia etsiä hänen ruuansulatukselle sopivia ruokia. Kotihoidossa Tiksu on syönyt lähinnä märkäruokaa, sillä raksut ovat mahdollisesti aiheuttaneet mahan löysyyttä.