Tikkupulla ( nyk. Kipinä )

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

27.8.2022 Tikkupulla muutti omaan loppuelämän kotiinsa.

 

Tikkupulla on arviolta 1-vuotias sähäkkä neiti, joka on kodin ykkösapuri niin siivoamisessa, vaatteiden pukemisessa kuin tätä tekstiä kirjoittaessa.

6.8.2022

Tikkupulla on tullut Rekuille alkuvuodesta 2022 yli sadan kissan populaatiosta ja alkuun todella arka Tikkis on kehittynyt uskomattoman nopeasti ihmisen kosketukseen ja käsittelyyn viimeisen puolen vuoden aikana. Tällä hetkellä Tikkupulla nauttii jo kovasti silityksestä sekä yhteisistä leikeistä ja päiväunista, ja siltä on saanut jo putsata vähän korvia, katsoa hampaita ja pitää sylissä ilman vastalauseita. Tikkupullasta tulee varmasti tulevan kodin silmäterä ja sylikissa kunhan saa vielä aikaa opetella kotikissan elämää.

Tikkupullan rakkautta leikkimiseen ei voi korostaa liikaa ja tulevan kodin ensisijainen tehtävä onkin taata neidille tarpeeksi viihdykkeitä ja tekemistä. Tikkupullan lempilelu on luonnollisesti tikku, jonka päästä mielellään löytyy sulkia tai naruja, ja jahtausleikit tikun kanssa ovat parasta puuhaa. TP jahtaa myös palloa sekä ajoittain myös varpaita, mistä koitamme opetella parhaillaan pois. Kuivaruokakin maistuu kaikista parhaiten tälle välineurheilijalle herkkupallosta. Tikkupulla onkin aktiivinen isolla A:lla ja vaikka pienellä kissalla onkin suuri sydän, saattaa energia joskus purkautua raapimalla huonekaluja tai kissakaveria kiusaamalla. Tikkupulla juoksisi mielellään lelujen kanssa ja ottaakin ainakin kerran päivässä kunnon spurtit, mutta valitettavasti tämän populaation kissoja ei ole siunattu kovin hyvillä keuhkoilla ja Tikkis hengästyy liian rajuista leikeistä aika paljon.

Tikkupulla rakastaa touhuta ihmisen kanssa ja sille parasta olisikin koti, jossa olisi paljon aktiviteetteja ja turvallinen ympäristö siedättyä ihmiseen vielä enemmän. Vaikka Tikkis rakastaa huomiota ja hakee päivä päivältä rohkeammin silityksiä ja rakkautta, niin villikissan vaistot ovat vielä vahvat ja joskus Tikkis reagoi väärästä paikasta silittämiseen tai väärään aikaan koskettamiseen kevyesti lyömällä tai ottamalla hampailla kiinni—aggressiivinen Tikkis ei millään tavalla ole mutta välillä tällä punkkarineidillä on vähän kovemmat otteet. Tikkupullasta huokuu ihmisrakkaus ja suuri tarve olla ihmisen lähellä koko ajan ja se on lähes poikkeuksetta vastassa ulko-ovella kotiin tullessa silmät räpsyen ja häntä pystyssä. Paniikkia sillä ei kuitenkaan tule vaikka se olisikin työpäivän ajan yksin kotona ja parhaat kauneusunet kisu näyttääkin saavan yksin ”omassa” sängyssä, pää tyynyllä ja jalat kohti kattoa. TP ei ole osoittanut tarvitsevansa sinänsä omaa rauhaa, mutta tykkää kyllä ottaa välillä nokoset kissanpuun mökissä tai kenkäkaapissa.

Tikkis on rohkea, hauska ja älykäs kissa, josta on tullut nopeasti sijaiskodin sydänkäpynen. Etsimme TP:lle kotia, jossa on kokemusta, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä aroista ja tarvitsevista kissoista. Ihan huippua olisi, jos kodista löytyisi samanlainen punkkari-rämäpää kaveriksi touhuihin. Lapsiperheeseen Tikkis ei arkuutensa ja vähän rajumpien leikkiotteidensa vuoksi sovi.