Tihku

15.05.2023

Alkuperä: Suomi

Tihku saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää, ja tämän takia Tihkulla on luppakorvat. Luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Jokainen tätä geenimuunnosta kantava kissa tulee kärsimään kroonisista kivuista jossain vaiheessa elämäänsä. On yksilöllistä, minkä asteisena sairaus ilmenee ja kuinka nuorena oireilu alkaa, joten tilanne vaatii jatkuvaa seurantaa kotona sekä säännöllisiä eläinlääkärin tarkistuksia ja röntgenkuvia. Kissan tulevan omistajan tulee ymmärtää taudinkuva ja sen mahdollinen vaikutus kissan elinikään, sekä olla tietoinen kivun ilmenemismuodoista kissoilla. Kissaa tulee kotona totuttaa jo ennakoiden erilaisiin stressittömiin lääkkeenantotapoihin, sillä lääkitseminen tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan osa kissan arkea.

15.3.2024

Tihku on hieman arka, mutta täynnä rakkautta oleva kollipoika. Uudet ihmiset Tihku vastaanottaa piilosta, mutta tutustuessaan siitä kuoriutuu ihmisiä rakastava kissa. Tihku on mukana siellä missä tapahtuu ja se tykkääkin seurailla ihmisen touhuja. Tihku hakeutuu omalla ehdolla syliin ja yöllä sen löytää vierestä nukkumasta. Tihku on kovin perso myös ruualle. Aamuyöstä Tihku saattaakin herättää ihmisen ja pyytää ruokaa. Ruokailua olisi hyvä tarkkailla uudessa kodissa, sillä tälle kissalle maistuu kaikki, eikä rajoja tunnu olevan. Ruuan avulla Tihkua olisi myös helppo aktivoida ja kouluttaa.

Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, kunhan pojan saa houkuteltua piilostaan pois. Tihku etsii kotia yhdessä veljensä Tyrskyn kanssa. Tihku tarvitsee kissakokeneen kodin, jossa se saa paljon huomiota ja sitä aktivoidaan paljon.

Tihkun kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu).