Tigru (nyk. Tassu)

Lisätty sivulle: 2014-04-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tigru (nyk. Tassu)
4.5.2014 Tigru sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

4.6.2014 Tassu muutti toisen kissan kaveriksi Helsinkiin toukokuun 2014 alussa. Otimme toisen kissamme, Kanelin marraskuussa 2013 Kissojen katastrofiyhdistykseltä. Noin vuoden vanha Kaneli on aivan huippukissa, mutta pian kävi selväksi, että se vaatii seuraa joka päivä aamusta iltaan. Onneksi Rekuilta löytyi luonnekuvaukseltaan sopivan kuuloinen uutta kotia etsivä Tigru eli nykyinen Tassu.

Kissojen ensinäkemisillä Kaneli osoitti olevansa kovinkin reviiritietoinen ja epäluuloinen. 6 päivän eristämisen ja varovaisen toisiinsasiedätyksen kuluttua Kaneli lopetti Tassun vaanimisen ja kyttäämisen ja siitä lähtien kissat ovat olleet erittäin hyvissä väleissä keskenään. Niiden välillä ei tunnu olevan mitään erityistä pomottelua. Ne nukkuvat usein yhdessä, nuolevat toisiaan, juoksevat rallia, painivat enemmän tai vähemmän vauhdikkaasti ja tutkivat paikkoja. Hyvällä ilmalla molemmat viihtyvät verkotetulla parvekkeella.

Tassu on luoteeltaan lopulta aika erilainen kuin Kaneli, vaikka kiinnostuksenkohteet ovatkin samat. Se ei usein näytä pelkäävän juuri mitään ja lähestyy ihmistä reippaasti. Se ei ota yhtä paljon katsekontaktia kuin Kaneli, ei juurikaan pyydä mitään ja on ainakin toistaiseksi melko itsenäinen. Leikittämisestä se kuitenkin nauttii kovasti. Nyt kun meillä tehtiin ikkunaremonttia huomasin, että Tassun ylenmäärinen reippaus ihmistä kohtaan onkin ilmeisesti keino käsitellä jännittäviä tilanteita. Tassu oli remontin keskellä oikein sosiaalinen, puski ja leipoi, mutta karvat olivat samalla tapaa pörhöllään kuin silloin kun se tuli meille.

Tassu on normaalitilanteissa vielä hieman ujo ylenmääräistä silittelyä ja sylittelyä kohtaan, mutta tulee joka aamu leipomaan minua ja nukkumaan päälleni. Se pyytää tällä tavoin varmaankin aamupalaa, sillä ruoka on sen lempiasia. Tassulle kelpaa kaikki, mutta lihasta sen on niin innoissaan, että murisee Kanelille ettei menettäisi herkkuaan. Madotukset ja hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin.

Kaiken kaikkiaan Tassun kanssa on kaikki sujunut paremmin kuin uskallettiin odottaakaan. Se on ollut meillä vasta kuukauden, joten varmaan se näyttää ajan kuluessa vielä paljon uusia puolia itsestään. Kiitos kotihoitajalle ja muulle yhdistyksen väelle :) Lisää kuulumisia ja kuvia Tassusta löytyy täältä.

***

Leikattu naaras, noin 8kk (huhtikuussa 2014). Kotihoidossa Helsingissä.

Kuulumisia kotihoidosta:

28.4.2014 Tigrun kotihoitaja on lähdössä reissuun, joten olisi kiva jos Tigrulle löytyisi ikioma koti ennen sitä.

Tigrusta huomaa, että se on ollut hyvässä kodissa. Se on erittäin hyväntahtoinen ja ihmisystävällinen, voisi sanoa “helppo kissa”. Kynsienleikkuu onnistuu helposti. Tigru on kovin leikkisä ja vetää välillä rallia ympäri asuntoa Almin kanssa. Tigru tulee siis hyvin toimeen kissojen kanssa, mutta pärjää myös ainoana kissana.

15.4.2014 Tigru viihtyy hyvin uudessa kotihoitopaikassaan ja onkin reippaana ja uteliaan heti tutustunut uuteen majapaikkaan. Tigru seurailee mielellään hoitotädin puuhia ja onkin aina työntämässä pienen nenänsä sinne missä tapahtuu. Tigru on erityisen kiinnostunut Almin seurasta, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla kissakaveri.

7.4.2014 Tigru on nuori tyttökissa josta omistaja joutui luopumaan omasta elämäntilanteestaan johtuen. Tigru on nyt leikattu ja hoidettu kuntoon ja on valmis etsimään omaa kotia.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.