Tenki (nyk. Tenho)

6/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.4.2020 Tenki muutti uuteen omaan kotiinsa!

13.7.2020 Kuulumisia kodista:

Tenki (jonka nimi on täällä uudessa kodissa vääntynyt muotoon Tenho) muutti meille noin 2,5 kk sitten ja aika täällä on vierähtänyt hurjan nopeasti. Ensimmäisten viikkojen aikana Tenho esitteli aktiivisesti näykkimistaitojaan, kun emäntäväki ei ollut vielä myöskään oppinut Tenhon mielestä oikeita ja vääriä kohtia rapsuttamiselle. Nyt toisiimme tutustuttuamme ja toisten tavoille opittuamme Tenho kokee näykkimisen tarpeelliseksi enää erittäin harvoin.

Tenho on ehtinyt näyttämään myös villikissa- ja kahlekuningaspuolensa. Edellisessä kodissa tapahtunut karkailu on ollut tiedossa, ja siksi täällä uudessa kodissa ollaankin oltu tämän vauhdikkaan pojan kanssa tarkkana, ja ainut karkausyritys päättyi onneksi rappukäytävään. Aluksi Tenhoa yritettiin ahkerasti opettaa myös valjasulkoiluun, mutta ilmeisesti tämä poika haluaisi niin kovasti ulkoilla vapaana villikissana (varmaan samalla tavalla kuin viime talvena lähtiessään edellisestä kodista kuukaudeksi omille teilleen), että tästä ajatuksesta on nyt ainakin toistaiseksi luovuttu – Tenho nimittäin teki aidatulla sisäpihalla saman tempun kuin sijaiskodissaan, eli rimpuili itsensä muutamissa sekunneissa valjaista vapaaksi. Onneksi verkotetulle parvekkeelle pääsee kuitenkin päivittäin turvallisesti maukumaan (=huutamaan) ohikulkeville ihmisille, koirille, linnuille ja pupuille.

Parvekkeella hengailun lisäksi Tenhon lempparijuttuja ovat sulkalelut, herkkujen etsiminen ja vaatekaapissa nukkuminen. Päivien vauhdikkaasta ja välillä äänekkäästäkin menosta huolimatta (tai johtuen) Tenho nukkuu onneksi yöt yleensä hyvin ja aamuisin välillä pitkäänkin. Tenhosta on tullut tärkeä perheenjäsen, ja tuntuu oudolta edes kuvitella tätä kotia enää ilman Tenhoa.

***

Tenki on herttainen ja ihmisrakas kollikissa, joka etsii mukavaa aikuisten kotia, jossa sen kanssa jaksettaisiin leikkiä ja ulkoilla.

24.3.2020

Tenki on nyt ollut sijaiskodissa vajaa kaksi kuukautta, ja hänestä on rauhallisten alkuaikojen jälkeen kuoriutunutkin vallan vauhdikas katti. Entistä lempiharrastustaan nukkumista Tenki harrastaa lähinnä yöllä, kun taas päivät kuluvat leluja jahdatessa, lintuja
ikkunasta vaaniessa ja ylipäätänsä kaikessa ihmisten toiminnassa mukana ollessa. Tenkistä on erityisen tylsää, jos ihmiset eivät kiinnitä siihen huomiota ja leiki sen kanssa, eli Tenki sopisi parhaiten kotiin, jossa on tarjolla paljon virikkeitä ja mielellään toinen
kissakaveri, jonka kanssa voi puuhata ihmisten ollessa kiireisiä. Tenkin unelmakodissa olisi mahdollista päästä myös ulos joko valjaissa tai aidattuun ulkotarhaan.

 

17.2.2020
Tenki palautui yhdistykselle helmikuun alussa etsimään uutta kotia. Seikkailunhaluinen kollikissa oli lähtenyt kodistaan karkuteille ja viettänyt yli kuukauden ulkona keskellä kylmintä talvea.

Sijaiskodissa Tenkistä on kuoriutunut hellyydenkipeä ja leikkisä kissakaveri, joka haluaa aina olla mukana kaikessa, mitä ihmiset tekevät. Tenki tuleekin mielellään mukaan sijaiskodin puuhiin ja istahtaa mielellään ihmisen syliin kerälle kehräämään tai leipomaan. Aivan parasta Tenkin mielestä on myös nukkuminen, jota hän tykkää harrastaa mitä kummallisimmissa asennoissa.
Tenki on luonteeltaan aurinkoinen, helppo ja leikkisä kaveri, joka viettää päivänsä makoillen ikkunalaudalla ja päiväunia vedellen – ja tietysti välillä leluja jahdaten. Tenki rakastaa rapsutuksia ja huiskalelujen metsästämistä – välillä sillä kuitenkin menee sekaisin, että oliko lähestyvää ihmisen kättä tarkoitus nuuhkaista vai puraista, joten Tenkiä ei siksi mielellään luovuteta kotiin, jossa on lapsia. Näykkimistaipumus on sijaiskodissa kuitenkin vähentynyt huomattavasti kärsivällisen koulutuksen ja riittävän leluilla leikittämisen avulla.
Koska Tenkillä oli sen aiemmassa kodissa taipumusta karkailuun, tulisi uudessa kodissa olla tarkkana ovia avatessa, ja erillisestä eteishuoneesta olisi varmasti hyötyä. Sijaiskodista Tenki ei ole kuitenkaan yrittänyt karata, joten kenties sen seikkailunhaluisimmat päivät ovat ohi. Uudessa kodissa Tenki nauttisi varmasti valjaissa ulkoilusta.

17.1.2018 Tenki muutti kissakaverilliseen kotiin Helsinkiin.

Tenki hylättiin sisarustensa ja oletettavan isänsä kanssa eläinlääkärin vastaanotolle, josta koko poppoo siirtyi Rekkujen kotihoitoon opettelemaan kotikissan elämää.

7.12.2017

Tenki jätettiin lokakuussa eläinlääkäriin kahden sisaruksen (7kk) ja oletetun isukin kanssa. Siellä kissat saivat saman tien ensimmäisen rokotuksen, leikkauksen, sirun ja madotuksen. Sieltä ne haettiin uuteen hoitokotiin. Ensimmäiset pari viikkoa kaikki kissat viettivät lähinnä kaapin alla, mutta sitten Tenkin sisarukset lähetettiin toiseen kotiin. Sisarusten lähteminen oli dramaattista Tenkille, mutta tapahtumasta toivuttiin pikkuhiljaa leikin avulla. Tenki ei voi vastustaa leikkimistä ja on myös hyvin utelias. Pikkuhiljaa Tenki tottui myös kosketukseen ja kissa paljastui hyvin hellyydenkipeäksi otukseksi. Tällä hetkellä Tenki on vielä varuillaan ihmisten suhteen, mutta kun hän toteaa tilanteen olevan turvallinen, hän tulee itse luokse kiehnäämään jalkoihin herkkujen ja paijauksen toivossa. Etenemme kuitenkin nyt isoin harppauksin ja Tenki muuttuu joka kohtaamisella uskaliaammaksi. Seuraava tavoite meillä on opettaa Tenki nostoihin ja syliin tulemiseen.

Tenki kaipaisi uudessa kodissa reipasta kissakaveria, joka näyttäisi mallia ihmisten kanssa olemiseen ja sosiaaliseen käytökseen.