Tener (nyk. Konstantin)

06/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.9.2020 Konstantin muutti uuteen kotiin ainoaksi kissaksi.

10.10.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

Velho (nykyinen Kostya) vaikuttaa kotiutuneen meille erinomaisesti, näkyy tällä hetkellä loikoilevan riippumatossaan päiväunilla.

Mieheni kirjoitti hänestä englanniksi seuraavaa:

“Konstantin, or Kostya as we call him, was quite shy when he first arrived in our apartment. While we have and continue to adapt our home for his comfort, on his first night with us he found our shoe rack the best spot to lay low. We laid out treats, food and water for him and went to sleep, giving Kostya full reign of his new residence. Throughout the night we heard movement, and with the aid of the streetlight from the windows, we were able to observe him quietly sniffing around the flat.

By morning, all the food and treats had been consumed. We spent the day at home, letting him observe us at a distance. Every so often, he’d come out to see what we were up to, but the creak of our floor would startle him. It was that night that Kostya decided to take a chance and lay in bed with us. He accepted some pets and scratches, but still spent most of the night exploring the place.

It was when we brought out the cat wand that Kostya got truly excited. At first, he showed little interested in it, but after a few minutes of experimentation, it was discovered that Kostya is a natural born hunter. Moving the ‘prey’ in a realistic manner (e.g. hiding behind pillows, quick movements to and from cover) resulted in Kostya’s hunter instinct coming to life. In moments, he was taking great leaps across the bed, launching himself onto his prey. He’d hide behind the pillows, his eyes wide as he searched for movement. And, after a serious amount of play, he rested with his eyes closed and purred like a diesel engine. Chin rubs, head massages and full back pets were accepted in a mere three days.

A cat tree was bought, and for the first few days he didn’t even seem to notice it existed. We proceeded to lay some clothing with our scent on the cushions, which quickly brought him to it. Oddly enough, Kostya shows little interest in climbing the tree in the conventional manner, going from platform to platform. Instead, he will climb straight up the base with his body and limbs wrapped around it.

When we are working, Kostya still finds ways to stay busy. Whether sitting on the window sills, watching the trams and people pass by, or slapping his favorite toy balls and mice around, Kostya always has something to do (unless of course he feels like napping, which he often does in the hammock of the tree).

In a mere two weeks, Kostya has become an integral part of our small family. The truth is, we can’t imagine our lives without him. The constant joy he brings us, whether with morning cuddles, his hysterical antics, or the sheer comfort of seeing him sleeping happily, is unmeasurable.”

***

Aktiivinen Velho rakastaa leikkimistä ja ihmisten huomiota.

10.9.2020

Velho on  herättänyt runsaasti kiinnostusta emmekä vastaanota siitä enää tiedusteluita.

9.9.2020

Velho palasi yhdistykselle etsimään kotia, koska sitkeästä yrittämisestä huolimatta yhteisiä pelisääntöjä ei uuden kissakaverin kanssa löytynyt.

Velho on touhukas, nopealiikkeinen ja hellyydenkipeä poika. Kotona Velho seurailee perässä huoneesta toiseen ja on aina mukana seuraamassa kodin askareita.
Velhon lempipaikkoja ovat oman ihmisen syli, peti mahdollisimman korkealla kiipeilypuussa ja ikkunalauta, mistä tähystää lintuja. Sohvalla istuessa Velho kiipeää väistämättä syliin loikoilemaan. Läheisyydestä tarpeekseen saatuaan se siirtyy viereen makoilemaan ja pehmeästi läpsäyttää tassulla, mikäli rapsutuskiintiö on jo täynnä.

Ruokaa Velho syö kuin pieni hevonen ja söisi varmasti järjettömiä määriä jos siihen antaisi mahdollisuuden.  Velholla on tapana hotkia ruuat hirveää vauhtia ja täytyykin vahtia, ettei pojalle anna liikaa ruokaa, vaikka maha vaikuttaakin olevan pohjaton. Velho on syönyt pääasiassa pelkkää märkäruokaa, mutta raakaruoka on pojalle maistunut myös, herkuista puhumattakaan. Innokas syöjä yrittää välillä tunkea myös ihmisen lautaselle, joten ruokaa ei kannata jättää pöydälle vahtimatta.

Velho on äärettömän ihmisrakas ja poika kehrää hurjalla äänenvoimakkuudella melkein kaikissa tilanteissa, missä ollaan ihmisen kanssa tekemisissä. Velhon pystyy myös vaivatta nostamaan syliin ja se pysyy siinä rauhallisena melko pitkiäkin aikoja. Kynsien leikkuu on myös melko hyvin onnistunut, mutta vauhdikkaan luonteensa ansiosta kynnet ovat pysyneet aika hyvin lyhyinä ilmankin leikkaamista. Ainoa asia mitä Velhon kanssa kannattaa varoa on jalkojen heiluttelu viltin alla, mikä on pojan mielestä ihan hirveän hauska saalistusleikki. Vieraat ovat yleensä aina aluksi vähän jännittäviä, mutta rauhallisella olemuksella, nameilla ja lattialla istumalla Velhosta saa vieraatkin ihmiset nopeasti rapsukaverin.

Leikkimistapa ovat Velholla melko omalaatuinen, minkä takia se etsii nyt kotia ainoana kissana. Toisten kissojen kanssa Velholla on ollut tapana hyökätä suoraan painimaan, minkä takia toiset kissat eivät ole tulleet sen kanssa toimeen. Uudessa kodissa ei saisi myöskään olla pieniä lapsia. Vilkkaudesta ja aktiivisesta luonteesta huolimatta Velho vaikuttaa oikein tyytyväiseltä saadessaan nauttia oman ihmisen jakamattomasta huomiosta. Velho tarvitsee leikittämistä päivittäin vaikka poika leikkii myös vauhdikkaita palloleikkejä yksinkin.

***

23.3.2020

Tener vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet sisarustensa kanssa luonnossa eläen, ilman ihmiskontakteja. Rekku Rescuelle poika saapui viime syyskuun lopussa. Sijaiskotiin tullessaan Tener pelkäsi ihmisiä ja vietti päivänsä piilotellen. Ajan kanssa pieni kissa kuitenkin rohkaistui ja nykyään se rakastaa huomiota sekä on kaikissa touhuissa mukana. Tener on avoin ja utelias pieni poika, joka auttaa mielellään kaikissa kodin askareissa. Kukkienhoito on Tenerin erikoisalaa, mutta innokas kotipuutarhuri keskittyy lähinnä pitämään kasvualustat kuohkeana ja on tähän mennessä jättänyt kasvien lehdet maistelematta.

Tener on kerännyt kotihoidossa ollessaan kovasti itsevarmuutta ja on nykyään todella rohkea poika. Se on oppinut luottamaan tuttuihin ihmisiin niin paljon, että kun hoitotäti juttelee äänellä joka kertoo ettei mitään hätää ole, ei Tener pelkää edes imuria. Tener on alkanut osoittaa merkkejä ihmiseen tukeutumisesta ja odottaa ihmisen reagointia jännittävään asiaan ennen kuin itse reagoi. Jos tutulle ihmiselle homma on ok, ei Tenerkään pelkää sitä. Pelottavat kokemukset eivät myöskään jää erityisemmin painamaan Teneriä ja kunhan tilanne palautuu normaaliksi, on kaikki taas hyvin.

Tener tarvitsee uudessa kodissa kaverikseen nuoren ja aktiivisen, leikkisän ja raisumpaakin menoa kestävän itsevarman poikakissan joka kanssa purkaa energiaa ja joka uskaltaa palauttaa Tenerin ruotuun jos meno yltyy liian villiksi. Sijaiskodin runopoikien kanssa Tener ei oikein tule toimeen, sillä se meinaa vetää sijaiskodin kissoja ihan huolella pataan yrittäessään leikkiä. Tener käy myös melko herkästi pomottelemaan, mikäli toinen kissa on tilanteessa epävarma. Siksi kissojen huolellinen ja rauhallinen tutustuttaminen on enemmän kuin tarpeen. Tener on tehnyt kotihoidossa ollessaan verkko-oven läpi tuttavuutta kissoihin tottuneen koiran kanssa, eikä pelännyt suurikokoista rauhallista koiraa ollenkaan. Uudesta kodista voisikin siis löytyä myös kiltti koirakaveri.

Tener ei vielä ole kunnolla käsiteltävä eikä se ollenkaan ymmärrä miksi ihminen haluaa koskettaa sitä muutoin kuin silittääkseen tai rapsuttaakseen. Pikkuhiljaa Tenerin kanssa on pystynyt alkaa harjoitella jo esimerkiksi nostamista leikkien yhteydessä, mutta liika tai yllättävä huomion kohdistaminen kissaan nostaa Tenerin stressitason yhä liian korkeaksi. Tällöin kissa reagoi tilanteeseen lyömällä tassulla tai varoituksenomaisesti puremalla kevyesti. Uudella kodilla pitääkin olla runsaasti kokemusta kissan totuttamisesta käsittelyyn, herkkyyttä tulkita kissan hienovaraista elekieltä sekä kärsivällisyyttä opetella käsittelyä kissan ehdoilla, venyttäen Tenerin mukavuusalueen rajoja pikkuhiljaa. Tener pentumaisesti myös tutkisi asioita (kuten ihmisen kättä) mielellään tassuilla ja suulla, eikä ymmärrä että sillä on varpaiden päässä terävät kynnet ja suussa terävät hampaat. Äkkinäiset liikkeet ovat Tenerille leikkiä, joten maistelusta pitää opettaa pois rauhallisesti. Edellä mainittujen seikkojen vuoksi Tener ei sovellu perheeseen, jossa on teini-ikäistä nuorempia lapsia.

Tener ei erityisemin pelkää vieraitakaan ihmisiä, vaan on esimerkiksi nukkunut huoneessaan yöpyneiden vieraiden jalkopäässä. Tämä hurmaava pieni nappisilmä on myös aivan viimepäivinä tajunnut sylissäolon ihanuuden ja kissan hurinamoottori käynnistyy melkein jo siitä, kun ihminen katsoo sitä päin. Tener hakee aktiivisesti huomiota, joten pitkäjänteisellä ja johdonmukaisella opettamisella siitä varmasti kuoriutuu ihana kotitiikeri, joka nauttii läheisyydestä ja hurmaa aivan kaikki naapuripitäjää myöten.