Tavis-Matti (nyk. Frans)

Lisätty sivulle: 2012-12-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tavis-Matti (nyk. Frans)
16.2.2013 Tavis-Matti sai oman kodin yli kahden vuoden odotuksen jälkeen Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

3/2013 Terveisiä Fransin ent. Tavis-Matti, kotoa. Heti ensimmäiseksi haluan mainita, että olen erittäin komea ja hyväkäytöksinen herrasmies-kissa. Tämä omien ihmisemojeni lausunto on kovasti mairitellut minua. Turkkini on perusteellisesti harjattu ja se on nyt pehmeä ja kiiltävä. Hampaani on puhdistettu ja hammaskivi poistettu. Voitte arvata, että on ihan ylellinen olo. Pääsin oikein hyvin ihmisemojeni kanssa omaan kotiini maalle (kaupungissahan on meillä putkiremontti), jossa tyttökissa Frida odotti. Meillä synkkasi heti, ei mitään sanomista ole ollut, sillä olemme yleensä samaa mieltä asioista. Frida on hyvin rauhallinen, eikä tuppaa väkisin seuraani, mikä on tosi mukavaa, sillä olen nähnyt kissoja ihan tarpeeksi. Fridasta on hyvin ihanaa, kun on oma poikakissa. Saan lojua ja nukkua kaikilla huonekaluilla ja minulla on kaksi omaa koria. Ruoka on hyvää, ja vaikka muuten olen laihdutuskuurilla, niin saan joskus halutessani tilkan kermaa. Se kyllä panee nuolemaan viiksiä. Minua rapsutellaan paljon ja se on kivaa. Kiitokseksi tykkään nuolla ihmisemojani, ja siitä he pitävät, ja kehuvat minua kovasti. Täällä puhutaan paljon ja toistetaan sanoja kuten tule, hyppää, nami, kiitos, hyvin jne. Ihan helppoa. Fridan kanssa puhun kissaa ihan hiljaa. Ihmisillä on kamalan huono kuulo niin, että heille on nauuttava kovaa. Terassilla on lintujen talviruokinta, ja katselen niitä Fridan kanssa, kun ne tulevat ottamaan namia. Lintuja on montaa sorttia, on isompia ja pienempiä, ja ajattelen, että olisi aika hauskaa vähän silittää niitä, paitsi ei tikkaa, jolla on terävä nokka. Elämäni on onnellista: on oma kissatyttö, omat ihmiset ja oma koti. Kaikki on nyt hyvin. Kyllä tätä onnea kannatti odottaa. Minua kehutaan kovin ja sanotaan , että olen kiltti ja teen asiat hyvin. Lämpimät terveiset Fransilta.

****

Leikattu uros, aikuinen

21.1.2012 Tavis-Matti on alustavasti varattu!

14.12.2012 Tervehdys lukijoilleni, olen Tavis-Matti. Melko ruman nimeni sain siitä, että väritykseni on kissoille hyvin tyypillinen musta-ruskearaidallinen. En herätä sen suuremmin ihastusta tai vihastustakaan. Olen yksi kolmestatoista kissasta, jotka mahtuvat kahteentoista. Minut on otettu talteen Tallinnan kaduilta kaksi vuotta sitten ja sen jälkeen olen asustellut Tallinnan tarhalla. Iäkseni on arvioitu nyt sellaiset noin 5-7 vuotta. Mikäs tässä asustellessa, välillä ihmisiä käy minua rapsuttelemassa ja yleensä nuo kauniimmat kanssaveljet vaihtuvat. Pääsin sivuille, koska olen odotellut nyt Tallinnan tarhalla olevista kissoista kauiten kotia. Kuten kuvistani näkyy, nautin tarhan hyvistä puolista eli siitä, että elämä on melko lokoisaa ja ruokaa on aina tarjolla. Sen takia minun sanotaan olevan hieman liian pullea. En minä muuten siitä välitä, mutta vanhuusiän terveyden kannalta taitaisi olla parempi, jos saisin vähäkalorista ruokaa

Haluan antaa puheenvuoron kauan kotia etsineelle, tavalliselle kissalle. Tässä minä olen, vaikka en uskokaan että kovin nopeasti tästä päivityksestä huolimatta minua noteeraataan kovin korkealle. Mutta jos vierailet Tallinnan tarhalla, minua voi tulla rapsuttelemaan. Tosin voi olla, että minun erottamiseni voi olla hieman haastellista muun kuin vyötärönympäryksen perusteella muista Tavis-Mateista ja Maijoista. Kodiksi etsin ihan sellaista peruskissakotia, jonne voin tulla kaveriksi ja seuranpitäjäksi, jolle kelpaa tavallisempikin tallaaja. Kunhan lupaa pitää minusta loppuelämän hyvää huolta. Minusta saa myös lisätietoa, mitä en nyt tässä osannut itsestäni kertoa. Kissatarhalla olen tottunut toisiin kissoihin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissa on leikattu ja sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV -testit. Kissalla on virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Rekku Rescue järjestää kissan kuljetuksen Suomeen. Kissa luovutetaan uudelle omistajalleen Suomessa. Poikkeuksellisesti Tallinnan tarhalla kissat myös testataan corona-viruksen osalta sekä niistä otetaan perusverikokeet terveydentilan selvittämiseksi.