Tapsu

Lisätty sivulle: 2017-07-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Tapsu
4.9.2017 Tapsu ja Tane saivat yhteisen kodin Riihimäeltä.

***

Leikattu uros, nuori aikuinen, kotihoidossa Helsingissä.

29.7.2017 Tapsu on Juvalta kotoisin oleva ystävällinen nuori uroskissa, joka tykkää touhuta kaikenlaista. Se tutkii kaikki kotihoitopaikan kolot ja nurkat aina uudestaan ja on uteliaisuudessaan kyltymätön. Tapsu rakastaa monenlaisia leikkejä, mutta ei ole enää ihan rasavilli. Välillä pitää vain pysähtyä pureskelemaan napattuja leluja tai kantamaan niitä ympäriinsä.

Uudet ihmiset ujostuttavat Tapsua aluksi, mutta rauhallisella lähestymisellä voittaa sen luottamuksen ja pian poika pyytääkin jo rapsutuksia. Ruoka on suorin tie Tapsun sydämeen, ja sille maistuu kaikki ruoka – jopa leipä ja vanukas. Tapsu on myös valmis näkemään vaivaa ruokansa eteen.

Tapsu haluaa osallistua kotihoitajan tekemisiin, kuten tämän kuvauksen kirjoittamiseen (kissa näppäimistöllä). Sille kelpaavat kaikenlaiset lelut ja tylsyyden iskiessä se keksii uusia mistä tahansa tassuihin sattuvasta tavarasta. Kaveri onkin nopea oppija ja valjaiden käyttö sujuu jo sisällä hyvin. Pienellä herkkukannustimella Tapsu voisi oppia vaikka temppuja.

Hoitotoimenpiteet eivät ole Tapsun mieleen ja säikähtäessään tai muuten epämiellyttävässä tilanteessa se on herkkä sähisemään, mutta ei ole aggressiivinen. Vahvalla ja määrätietoisella otteella käsittely sujuu kyllä. Sylikissa Tapsu on silloin kun itse haluaa ja tulee usein lojumaan päälle tai lähelle sekä puskee koko kehonsa voimalla.

Tapsu voisi viihtyä toisen kiltin ja leikkisän kollin kaverina, kunhan kissojen toisiinsa totuttamiseen panostetaan. Vaihtoehtoisesti Tapsu voisi sopia myös kodin ainoaksi kissaksi, jos sen uudella ihmisellä/ihmisillä riittää aikaa ja halua kissan aktivoimiseen. Kodilla tulisi olla mahdollisuus ottaa Tapsulle kissakaveri myöhemmin, mikäli se näyttäisi kaipaavan lajitoverin seuraa. Pienten lasten perheeseen Tapsu ei sovi.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.