Täplis

Lisätty sivulle: 2013-10-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Täplis
17.1.2014 Täplis ja Kuura muuttivat yhdessä omaan kotiin Helsinkiin

***

Kuulumisia omasta kodista:

20.1.2014 Hei, kissoilta terveisiä!

Parhailaan ne leikkivät Sadun kanssa. Täpliskin on uskaltanut leikkiin mukaan. Tikku, jonka päässä on höyhenet, on osoittautunut ylivertaiseksi leikiksi. Se onkin kärsinyt perusteellisen sulkasadon. Iltapäivät ovat kissoille sosiaalisin hetki, minkä aikana ne uskaltautuvat sängyn alta piilosta. Aivan kuin yön aikana ne kuitenkin unohtavat, keitä me ollemme ja aamulla on aloitettava tutustuminen
uudelleen. Kuura on syö paremmin kuin hyvin ja välillä Täpliksenkin ruoat. Täpliskin käy äkkiä ohi mennen syömässä, kun me olemme turvallisen matkan päässä. Paitsi eilen illalla Täplis tuli melkein syliin asti hamuaamaan omaansa lohileivästäni. Kuura tulee välillä pusuttelemaan ja kehräämään syliin, vaikka paikoilleen ei malta pitkäksi aikaa jäädä. Öisin onkin välillä haastavaa Kuuran läsnäollessa unta saada. Täplis on selkeästi vielä varuillaan, eikä häneen saa vielä koskea. Välillä kuitenkin totutellaan sylissä olemaan. Täpliksen turvapesä löytyy Limoviikunan alta, jossa se katselee olohuoneen meininkiä tarkkaavaisin silmin ja multaisin tassuin.

Näyttäisi siltä, että uteliaisuudesta vie arkuudesta voiton ja tytöt tulevat enempi osalliseksi arkeemme.

***

Leikattu naaraspentu, noin 6 kk (joulukuun lopussa 2013), kotihoidossa Vantaalla

3.1.2014 Täplis kaunokainen Kuura-kaverinsa kanssa sai hoitopaikan makuuhuoneesta oman sopen sillä välit kiristyivät hoitopaikan liian rajuotteisen poikakissan kanssa, tyttöjen seurassa pienet tulivat hyvin toimeen. Täplis on rentoutunut kovasti, tulee välillä sänkyyn viereen ja antautuu rapsutettavaksi, pienempi lauma on tehnyt tyttöselle hyvää. Lelun perässä tullaan vaikka mihin, mutta silloin ei sovi ruveta rapsuttelemaan, valppaana ollessa kohti tulevaa kättä osataan vielä väistää. Täpliksen mielestä parasta on leikit hyvän kaverin kanssa ja hoitopaikan namitarjoilu – herkuille persoa on hyvä houkutella viekkuun täyslihanameilla. Täplis ja Kuura ovat mahdollisesti siirtymässä yhdessä toiseen hoitopaikkaan missä pikkuisia ei ole kukaan kiusaamassa.

16.12.2013 Täplis on saanut uuden kaverin samassa hoitopaikassa olevasta Kuura -pennusta, tytöt voisivat mielellään lähteä omaan kotiin vaikkapa yhdessä! Kaksikon leikkejä on ollut riemu seurata, Täplis onkin enemmän kissaosiaalinen kuin ihmisen perään, sen takia kissakaveri onkin omassa kodissa ehdoton juttu.

2.12.2013 Täpliksen mielestä olisi huisin ihanaa päästä jo kotiutumaan ihan ikiomaan kotiin ennenkuin koko pentuaika menee ohi hoitopaikassa. Täplis on alkanut näyttämään että toisinaan välttelevästä käytöksestä huolimatta ikäväkin taitaa välillä tulla, jos on tullut oltua kotoa pidempään pois niin Täplis tulee muiden kanssa ovelle vastaan, livahtaa suihkuun mukaan ja hiipii sängyn jalkopäähän pötköttämään :) Tyttösestä tuntuu jäävän melko pienikokoinen, tai sitten vaan hoitotädin mielestä “vauva” ei kasva koskaan isoksi!

Hoitopaikan rasavilli poikakissa aiheuttaa välillä harmia kun Täplis tahtoisi leikkiä rauhallisemmin, nätimmin leikkivää nuorinta tyttöä taas haetaan yhteisiin paineihin. Missä olisi Täplikselle ikioma koti ja kaveri?

13.11.2013 Täplis tyttönen odottelee omaa kotiaan sulassa sovussa hoitopaikan viiden oman kissan kanssa, muiden kissojen vaikutuksesta on helppo sanoa että Täplis tahtoo omassa kodissaan mukavan kissakaverin. Täplis seuraa tarkkana kun muut hyörivät ihmisen ympärillä hyrisemässä ja päättää sitten että hänen tulee tehdä samoin :) kavereiden kanssa on myös kiva leikkiä, joskin “otto-isoveikan” raisut painiotteet ovat välillä vähän liikaa, sopiva seuralainen voisi olla siis leikkisä muttei liian raju.

Varovaisen luonteensa takia Täplis ei sovi lapsiperheeseen ja sopivin koti olisi sellainen josta löytyy jo hieman kissakokemusta. Täplis on kuitenkin helposti käsiteltävissä, kaikki hoitotoimenpiteet on saatu hienosti suoritettua ja syliin saa ottaa ja siinä hyrähtääkin kehräys helposti käyntiin. Toisaalta tutun hoitajankin lähestymistä Täplis saattaa vielä väistää ja sohvan alla on oma turvapaikka muilta kissoilta ja ihmisiltä, lelut ja ruoka ovat kuitenkin niin vastustamattomia että silloin ei ainakaan malta olla piilossa. Täplis on herkkä mutta äärettömän suloinen ja kiltti. Omassa kodissa ja ehkäpä pienemmässä laumassa Täpliskin luultavasti vielä kehittyy ja oppii nauttimaan huomiosta entistä enemmän.

30.10.2013 Täplis on suloinen pikku arkajalka, haaste jonka lopputulos on pieni kissansydän täyttä kultaa. Tullessaan hoitoon Täplis oli aika hurja tyttö jota parani lähestyä ainoastaan hansikkaat kädessä, mutta niinpä vain huolellisella sosiaalistamisella pieni kissa alkoi pikkuhiljaa kesyyntyä ja luottaa. Täplistä tulee osata lukea ja lähestyä sen mukaan, luonteessa on edelleen epäilystä mutta myös uteliaisuutta, leikkisyyttä ja mukavuudenhalua. Vaikka välillä piilotellaan sohvan alla niin toisena hetkenä taas saatetaan olla kapuamassa kiipeilypuusta olkapäälle naamaa puskemaan – tästä pienestä tytöstä huomaa että ujon kuoren alla on kovasti rakkautta. Tutulle ihmiselle Täplis hurahtaa sylissä kehräämään hyvin helposti, kun taas vieraalle saatetaan sanoa pienellä sähinällä että nyt vähän pelottaa. Täplis on siis herkkä tyttö, mutta palkitsee luottamuksensa ansaitsemisesta mitä suloisimmalla luonteella.

Omassa kodissa voisi mielellään olla reipas kissa johon tukeutua ja josta ottaa mallia, hoitopaikan omat kissat ovat toimineet tytölle mainiona esimerkkinä. Täplis etsii rauhallista kotia jossa on antaa aikaa sopeutumiselle mutta osataan myös itse lähestyä kissaa sopivassa määrin.

Terttu, Essi ja Täplis ovat siskoksia, jotka on loukutettu Sastamalasta. Pennut ovat syntyneet ulos eikä niillä ole ollut ihmiskontaktia vasta kuin noin kolmen kuukauden iästä alkaen, joten neidit olivat alussa todella arkoja. Tytöt erotettiin toisistaan eri hoitopaikkoihin, joissa on seurana reippaita kissakavereita ja tämän avulla toiveena on neitosten reipastuminen.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.