Taneli (nyk. Vili)

Lisätty sivulle: 2013-01-24

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Taneli (nyk. Vili)
2.2.2013 Taneli muutti omaan kotiin Espooseen Nipsuli-kissan kaveriksi

***

Kuulumisia kodista:

17.2.2013 Vilin ja Nipsun tutustuminen on mennyt niin hyvin, että Vili on nyt ympäri vuorokauden vapaana. Äsken Nipsu kävi persemässä nukkuvan Vilin, ja ruokailukin tapahtuu usein samasta kupista rinnakkain (vaikka olisin molemmille omat kupit laittanutkin). Tämä varmaan kertoo jo enemmän kuin tuhat sanaa :)

Alun eristäminen teki siis tehtävänsä, ja meillä on nyt hyvät kaverukset, jotka välillä laittavat ranttaliksi niin että seinät rytisee ja matot on rullalla. Eipä täällä muuta telkkaria juuri tarvitse kaverusten hereillä ollessa :)

9.2.2013 Vili ja Nipsu ovat nyt totutelleet toisiinsa torstai-illasta saakka, ja se on mennyt paremmin kuin odotin. Nipsu on toki sähissyt välillä Vilille, muttei ole satuttanut sitä. Tänään leikkeinä on ollu jo “majakka ja perävaunu” (molemmat ovat vuoron perään seuranneet toisiaan). “Hippa” jolloin Vili on juossut vauhdilla Nipsua kohden ja säikyttänyt vanhan neidon. “Piilosta”, eli Vili on hiipinyt Nipsun lähettyville ja kurkistellut kulman takaa siihen saakka, että Nipsu on huomannut. Lisäksi Vili haluaisi leikkiä strapetsitaiteilijaa pyykkitelineessä, mutta sen olen joutunut kieltämään, ettei satu vahinkoja.

Hyvin siis menee. Vili on vapaana torstai-illasta saakka aina sen ajan, kun olemme hereillä ja kotona. Yöksi laitan sen kylpyhuoneeseen, jonne siirsin sen jo viikolla wc:stä, jotta vauhtiveijarilla oli enemmän tilaa liikkua. Olisitpa nähnyt sen ilon, kun Vili juoksi ihan villinä kylpyhuonetta ympäriinsä :D

Näin siis meillä. Tervetuloa katsomaan pikkukaveria :)

***

Leikattu urospentu, 12 vkoa (helmikuussa 2013), kotihoidossa Helsingissä

27.1.2013 Supersuloinen kissanelikko Taika, Taneli, Tiitus ja Tiuku ovat Satakunnasta yhdistykselle hoitoon tulleita emonsa hylkäämiä kissanpentuja. Aluksi ne olivat kotihoidossa Paimiossa, jossa niitä ruokittiin tuttipullolla, kunnes syöminen alkoi sujua omatoimisesti. Pentujen hieman kasvettua ne siirtyivät kotihoitoon Helsinkiin. Nelikko on madotettu useita kertoja, sekä rokotettu ensimmäisen kerran. Huomenna pirpanat viedään steriloitaviksi, sirutettaviksi ja saamaan tehosterokotteen. Noin viikon kuluttua pikkuiset olisivat valmiit muuttamaan omiin koteihinsa.

Kaikki neljä ovat hurjan reippaita kissalapsia. Heti hoitohuoneeseen mennessä alkaa kova hurina, kun neljän pennun kehruumoottorit käynnistyvät samanaikaisesti. Taika on porukan utelian, ja hoitohuoneesta halu maailmaa tutkimaan on kova. Taneli on joukon puhelian, ja sillä onkin joka päivä jotain juttuja kerrottavanaan. Tiituksen katse hellyttää kenet tahansa, eikä poikaa voi olla ottamatta syliin. Tiuku on porukan pienimpänä yrittänyt kovasti ottaa muita kasvussa kiinni, ja onkin onnistunut siinä jo hienosti.

Nämä neljä hurmaavaa kissanpentua viihtyvät kaikki sylissä, vaikka ei siinä kerralla niin kovin kauaa ehdi ollakaan. Lelujen perässä mennään vauhdikkaasti, ja syliinkin kiivetään – vaikka ihan itse lahjetta pitkin. Taika, Taneli, Tiitus ja Tiuku lähtevät mieluusti joko sellaiseen kotiin, jossa on jo kissakaveri odottamassa tai muuttavat sisaruksensa kanssa yhdessä omaan kotiin. :D

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.