Tamara

Lisätty sivulle: 2011-03-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tamara
8.10.2011 TAMARA SAI KODIN KERAVALTA KAHDEN POIKAKISSAN KAVERINA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

10.10.2011 Tamara on Tamara ja Tamsu on hellittelynimi. Meistä sopii niin hyvin, kun meidän pojilla on tuollaiset peräkammarin poikien nimet Veli ja Esko ja sitten seuraan liittyy eloisa “itätyttö” Tamara. Pidetään nyt toistaiseksi kissat yöaika erillään toisistaan. Eli Tamara nukkuu Marian kanssa hänen huoneessa ja pojat majottaa loppuasuntoa. Tänään ollaan otettu jo pienet unet, Veli ja Tamara, ja etäisyyttä toisiin oli vain puolisen metriä. Lisäksi pariskunta oli yhtäaikaa parvekkeella, tosin Veljen energia meni Tamaran vahtimiseen. Tamara on vissiin tänään päättänyt kulkea Veljen perässä. Murinaa ja sähinää tulee enää todella harvoin, sen sijaan jopa “piipittävän” kuuloista kurnutusta ja hentoa naukumista kuuluu meidän mörököllin suusta. Kyllä silti vähän katson vielä heidän perään, etten ihan uskalla heitä keskenään jättää tänne. Hyvää alkavaa viikkoa! Minna

9.10.2011 Tamsu-tyttö on nyt ollut meillä vajaan vuorokauden ja tämä on ollu meidän perheelle kutkuttavaa aikaa. Saavuimme eilen kotiin vähän ennen puolta yhtätoista ja ajattelimme, että neiti on varmasti rättiväsynyt päivästä. Matkalla Tamara oli aika hiljaa, vasta lähempänä Keravaa alkoi kopasta kuulua pientä hentoa naukumista. Pidimme Tamaran kuljetuskopassa aina tyttäreni Marian huoneeseen asti. Hetken pojat pääsivät katsastamaan kopan sisältöä ja silloin sähistiin toisille, puolin ja toisin. Kun huoneen ovi sulkeutui ja avasimme kuljetuskopan oven, neiti säntäsi heti tutkimaan uutta kotiaan. Kovasti tytöstä löytyi vielä virtaa eikä väsymyksestä ollut merkkiäkään. Pisut meni hienosti uuten, punaiseen tyttöjenhiekkalaatikkoon, mutta kakat tuli viereen. Taisi olla ennenminki paniikkikakka uutuuden hurmassa kuin pysyvä käytäntö. Hetken neiti pyörähti myös asunnon muissa huoneissa ja se tuntui järkyttävän suuresti talon herra-kissoja. Siksi päätimmekin yhteistuumin, että pojille oli järkytystä tarpeeksi ja Tamara saa luvan nukkua Marian kanssa Marian huoneessa ja ovi pysyy kiinni. Sieltä löytyi neidille kaikki mukavuudet: ruokaa, juomaa ja hiekka-astia sekä tietenkin seuraa.

Hyvin meni yö, välillä Marian kyljessä kiinni ja välillä jalotellen. Aamulla päästimme neidin pois huoneesta, kun itsekin heräsimme ja silloin alkoi todellinen tutustuminen uuteen kotiin ja uusiin perheenjäseniin. Ja parvekkeelle (lasitettu) on aivan ihana mennä kymmeniä kertoja uudelleen ja
uudelleen keittiön avoimesta ikkunasta. Tutustuminen Eskoon on jo hyvällä mallilla. Aamupäivän Esko kulki Tamaran perässä ja naukui ystävyyden merkiksi, Tamara sähisi aina kun Esko tuli liian lähelle. Nyt ovat osat vaihtuneet, Tamara kulkee Eskon perässä ja kerjää ystävyyttä. Välillä on välimatkaa vain puoli metriä, mutta sitten jännitys nousee liian korkealle molemmat perääntyvät. Kerran Esko nuuhkaisi Tamaran häntää, kun tämä leikki lelulla.

Mutta toinen kollimme, Veli, on aivan totaalisen loukkaantunut minulle. Minkä
ihmeen rääpäleen olen tänne raahannut! Tavallisesti koko päivän minun perässä kulkeva herra on linnottautunut mielenosoituksellisesti saunan ylimmälle lauteella tai sängyn alle. Ja edes ruoka lauteille tarjottuna ei kelpaa! On se kovaa! Kerran Tamara rohkeni mennä yhtä laudetta alemmaksi tutkimaan saunaa. Silloin Veli sähisi ja murisi ja neiti ymmärsi perääntyä. Onneksi mitään fyysistä yhteenottoa ei kissojen välillä ole tullut ainakaan vielä….

Kovasti näyttää tyttö olevan seuran kipeä, on koko päivän kävellyt minun perässä. Täytyi ihan jarruttaa tähän sohvalle tätä kirjoittamaan, että tyttö
malttaa ottaa pienet unet. Mutta me jatkamme täällä toisiimme tutustumista ja toivotamme hyvää syksy sinulle ja koko Rekku Rescuen poppoolle. Lämmin kiitos Tiinalle ja hänen kanssa olleille. Oli niin ihana nähdä, kun eläimet lähtivät omiin uusiin koteihin ja täytyy todeta, että hienoa työtä te teette. Omalta osalta olen liittynyt Rekku Rescueen jäseneksi ja yritän aina laittaa avustuslantin tilille,kun siihen on mahdollisuus. Kiitos vielä kerran!

Minna, Maria, Veli, Esko ja Tamara

****

1.9.2011 Tamara on sosiaalinen ihmisrakas steriloitu kissa, Tamara rakastaa kameralle poseeraamista ja kameran puihoilla leikkimistä. Tamara kuitenkin stressaa tarhalla muiden kissojen määrästä, eikä tule ihan kaikkien kanssa juttuun. Tamaran stressi näkyy myös hiekkalaatikko asioissa, tekemällä tarpeet laatikon viereen. Todennäköisti rauhallisemmissa kotioloissa siistin oman hiekkalaatikon parissa ei ongelmia kuitenkaan ole.

28.3.2011 Tamara on nuori n.9-kuukauden ikäinen kiltti, puolipitkäkarvainen tyttökissa Valgan tarhalla.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.