Tamar

19.05.2022

Alkuperä: Suomi

27.8.2023 Tamar muutti omaan kotiin perheen ainoaksi kissaksi

4.9.2023

Kuulumisia uudesta kodista:

“Tamar on kotiutunut hyvin, muuttopäiväkin sujui hyvin, kissa hyppäsi itse kantokoppaan kotihoitajan luona ja automatka meni rauhallisesti. Uudessa kodissaan Tamar tutustui asuntoon loppupäivän uteliaasti.

Ja uteliaasti tutustuminen on jatkunut, jokainen nurkka ja rako on koluttu läpi ja jokapaikkaan on kiivetty mihin voi kuvitella. Lempipaikkoja on löytynyt, ykkösenä kierreportaat yläkertaan, niiltä on hyvä tarkkailla. Energiaa saa myös purettua hyvin juoksemalla portaita ylös alas. Kaikki korkeat paikat myös suosiossa, mutta torkut kyllä ottaa mihin kohtaan nyt sattuu väsähtämään.

Kaikkiin perheenjäseniin Tamar on suhtautunut alusta asti hyvin ja uteliaasti, välillä kun on tylsää iltaisin tai aamuisin varhain, nappastaan nilkasta kiinni jos kävelee ohi. Ymmärtää kyllä selkeästi ettei se ole toivottavaa.

Ruoka on maistunut alusta asti, vettä ei kyllä oikein juo kupista (olen kokeillut erilaisia juomakuppeja), mutta on lisätty märkäruokaan reilusti vettä joten tarpeita tekee kyllä riittävästi ja aina hiekkalaatikkoon.

Loppuviikosta alettiin ulkoilemaan, aluksi ihan sisäpihalla pari minuuttia mutta eilen illalla jo viipotettiin pitkin pihoja valjaissa. Ulkoilun myötä Tamar on ollut viime yöt rauhallisempi kun on ollut illalla väsyneempi.

Kaiken kaikkiaan mennyt tosi hyvin, Tamar on todella seurallinen, vauhdikas ja rohkea kissa ja vaikuttaa viihtyvän meillä hyvin.”

***

Tamar on seurallinen ja aktiivinen nuori tyttö, joka etsii kotia, jolla olisi hänelle paljon aikaa.

30.7.2023.

Tamar on kodinvaihtaja, jolla energiaa tuntuu riittävän, vaikka muille jakaa. Hän on kaikin puolin täydellinen seuraneiti, ja antaa käsitellä itseään helposti. Silti vielä usein rapsutuksista kehittynyt energia purkautuu leikkisällä käden kimppuun hyökkäämisellä. Neiti on hyvin seurallinen, ja usein hyppää hoitajansa syliin rapsutuksia kaivatessaan. Sijaiskotiin Tamar kotiutui nopeasti.

Tamarilla oli entisessä kodissaan ollut mm. ajoittaista hutipissailua, mutta hoitokodissa tällaista ei ole tapahtunut ja vessakäynnit ovat sujuneet ongelmitta. Ruuan suhteen neiti on kaikkiruokainen, eikä kantokoppaan saaminen ole temppu eikä mikään, sillä Tamar menee mieluusti sinne itse nukkumaan. Tamar on hyvin kiinnostunut tutkimaan paikkoja, ja mieluusti kiipeilisi korkealle katselemaan tapahtumia. Hän on myös kovin kiinnostunut käymään ulkona ihmisensä kanssa, ja ulkoilikin entisessä kodissaan usein valjaissa. Tamarilla on hieman taipumusta ilmoittaa tylsyydestään repimällä lattialle jääneitä papereita, ja ajoittain on myös itsenäisesti ilmoittanut nälästään avaamalla märkäruokapussin.

Tamar sopisi aikuiskotiin, tai kotiin, jossa on hieman vanhempia lapsia, jotka ymmärtävät kissan tarpeita, koska Tamarilla on vielä taipumusta nähdä käsi leikkikaverina. Tamar on tähän asti elänyt ainoana lemmikkinä, mutta voisi tulla toimeen toisen nuoren ja kiltin kissan kanssa.

Tamarilla huomattiin aiemmin sijaiskodissa mahdollinen kipupiste alaselässä, mutta tutkimuksissa (mm. röntgen) ei löytynyt mitään poikkeavaa. Tilannetta kannattaa kuitenkin seurata jatkossa.