Taku

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

6.1.2023 Taku muutti omaan kotiin talouden ainoaksi lemmikiksi.

***

Taku on kypsän iän saavuttanut kissarouva, joka hetken miettimisen jälkeen ottaa innolla vastaan rapsutuksia ja silityksiä.

13.12.2022

Tiku ja Taku ovat odotelleet omaa kotiaan jo hyvän tovin. Tyttöjen välillä on alkanut ilmenemään satunnaista pientä eripuraa. Ne eivät tappele keskenään, mutta toisinaan jompi kumpi pyrähtää toisen luokse, jolloin toinen saattaa sähistä kaverille. Koska tytöt eivät vaikuta olevan keskenään aivan sydänystäviä, eivätkä ne esimerkiksi nuku yhdessä, voivat ne muuttaa uusiin koteihin myös erikseen. Taku pärjäisi parhaiten talouden ainoana kissana. Mikäli tytöt muuttaisivat yhteiseen kotiin, tulisi asunnon olla riittävän tilava ja omistajalla tulisi olla mielenkiintoa ja aikaa aktivoida tyttöjä riittävästi niin, ettei mahdollinen turhautuminen purkautuisi kissakaverin härnäämisenä.

9.11.2022

Tytöt odottelevat yhä sitä omaa kotiaan. Taku on sijaiskodissa reipastunut ja muuttunut energisemmäksi. Matot löytyvät yhä useammin myttyinä lattioilta Takun rallien jälkeen. Taku on myös muuttunut hieman sosiaalisemmaksi ja nauttii seniorirouvan elämästä täysin rinnoin.

Takun hampaat on sijaiskodissa olon aikana puhdistettu ja hoidettu, mutta ikääntyvillä kissoilla hampaissa esiintyy usein ongelmia ja poistotarvetta. Uuden kodin tulisi olla taloudellisesti kykenevä varautumaan mahdollisiin hammaslääkärilaskuihin.

3.10.2022

Ystävällinen ja rauhallinen  Taku etsii kotia yhdessä parhaan ystävänsä Tikun kanssa. Tiku ja Taku saapuvat Rekkujen sijaiskotiin niiden edellisen omistajan menehdyttyä. Taku on kaveriaan Tikua mietteliäämpi ja harkitsevampi. Taku vaatii hieman aikaa ennen kuin se tutustuu ihmisiin ja uusiin asioihin. Lähelle laitettua kättä se ei kuitenkaan pitkään pysty vastustamaan, vaan alkaa puskea ja tulee pian lähemmäs rapsuteltavaksi

Tiku ja Taku nauttivat suuresti ihmisseurasta ja hellittelystä. Ne puskevat antaumuksella, pyörivät ympärillä ja rakastavat silityksiä ja rapsutuksia. Hoitotoimenpiteet sujuvat kissoilta ongelmitta ja niitä on helppo käsitellä. Kumpikaan ei ole hoitopaikassa nirsoillut ruuan suhteen. Kaikki tarjottu on kelvannut.

Eläinlääkärillä molempien kissojen hampaissa todettiin aika paljon hammaskiveä. Heidän hampaansa puhdistettiin eläinlääkärissä. Suun terveyttä tulee tarkkailla säännöllisesti myös jatkossa, ja ikääntyville kissoille suositellaan vuosittaista eläinlääkärin tarkastusta.

Tiku ja Taku muuttavat yhdessä uuteen kotiin. Kaksikko tulee toimeen rauhallisten koirien kanssa, joten uudessa kodissa voisi mahdollisesti olla koirakaveri. Toisiin kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa, joten Tikua ja Takua ei sijoiteta kissakotiin.

Summary in English

Taku is a calm and kind senior cat whose best friend is her buddy Tiku.

13.12.2022

Tiku and Taku have been looking for their forever homes for a while now. In some occasions they have started hissing at each other, but mostly they get along well. Due to these incidents we came to the conclusion that Tiku and Taku can also move to separate homes. Taku would be fine as an only cat. If Tiku and Taku would move together, the apartment should have enough space to allow them to keep a distance from each other if needed.

3.10.2022

Taku arrived to her foster home after her previous owner passed away. Taku is looking for a new home with her friend Tiku. Taku is a little more cautious than Tiku, but after a while she gains enough trust towards new people and enjoys being pet. Both cats enjoy human company and are easy to handle. They have gotten used to the foster home’s dog as well. Their new home could have a calm dog that is used to cats, but they don’t have experience of other cats so it would be best that they would be the only cats in their future home.

Tiku and Taku’s teeth were cleaned at the vet’s. Yearly check-ups at a veterinarian are recommended for both cats because of their age.