Taiga

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

9.1.2017 Taiga sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

 

10.10.2018 Kuulumisia kodista:

 

“Taiga muutti meille tammikuun alussa, eli jo 9 kuukautta sitten, ajatella miten aika kuluu. Meille kuuluu oikein hyvää ja Taiga on sopeutunut erinomaisesti. Pari ensimmäistä päivää Taiga vietti sängyn alla, mutta sen jälkeen hänestä on kuoriutunut hölmö, mutta todella läheisyydenkipeä pieni kissa.

Aamulla viimeistään herätyskellon soidessa Taiga herää ja tulee rinnan päälle leipomaan, puskemaan ja huutamaan kunnes nouset antamaan ruokaa. Sohvalla et joudu istumaan yksin, Taiga tulee melkein heti syliin nukkumaan kun istut alas. Kun menet nukkumaan Taiga tulee usein viereen tai rinnan päälle nukkumaan ja nukkuu siinä koko yön. Kun tulet kotiin kissat tulevat yhdessä ovelle vastaan tervehtimään, myös jos tulee vieraita.

Vieraat oli alussa tosi pelottavia, mutta jo ensimmäisten vieraiden kohdalla Taiga uskalsi tulla sängyn alta kurkkaamaan vieraita. Silloin Taiga saatiin nameilla houkuteltua sängyn alta, mutta moikkaamaan hän ei vielä uskaltanut. Ei mennyt pitkään ennen kun Taigaa ei tarvinnut houkutella esille, uteliaisuus voitti ja hän halusi moikata vieraita. Nykyään vieraat vielä jännittää, mutta Taiga menee rohkeasti ovelle katsomaan ketä tuli ja varovaisen haistelun jälkeen alkaa puskemaan vieraita. Aivan mahtava edistyminen niin ujolta kissalta, joka 9 kuukautta sitten piiloutui sängyn alle ja ei uskaltanut tulla näyttäytymään kun olimme kotihoitajalla tutustumassa Taigaan.

Alussa Taiga ja kissakaverinsa Mindy arastelivat toisiaan, mutta puolen vuoden tutustumisen jälkeen pystyimme pitämään kissat samassa tilassa. Eristystä ei olla sen jälkeen tarvittu.

Nykyään Taiga ja Mindy leikkivät keskenään ja heidät löytää useimmiten samasta huoneesta. Sydänystäviä ne eivät vielä ole, mutta huomaa, että molemmat tykkää toistensa seurasta ja välillä ne nukkuvat aika lähekkäin.

 

T. Taiga ja poppoo”

 

***

Taiga on viettänyt nyt reilu 8 kk kotihoitopaikassaan ja Taigasta on kuoritunut sekä läheisyydestä että leikeistä nauttiva, kotihoitajan kanssa jutteleva kissaneiti. Sisäsiisteysonglemia Taigalla ei ole enää ollut ollenkaan alun haasteiden jälkeen. Ruokavalio Taigalla on täysin viljaton ja uusiin ruokiin tutustuminen tulee Taigan kanssa tehdä rauhassa ja pikkuhiljaa.

Taiga tykkää kovasti myös kiipeilystä ja korkeatkaan paikat eivät tätä neitiä pelota vaan Taiga tykkää hypätä korkeampienkin kaappien ja hyllyjen päälle. Taiga on rohkaistunut keväästä hirmuisen paljon, joskin äkilliset tilanteet vielä säikyttävät Taigaa. Taigan unelmakodista löytyisi toinen tyttökissa, aikaa läheisyydelle ja leikeille sekä rauhallinen, lapseton ympäristö.

29.7.2017
Suloinen Taiga etsii yhä omaa kotiaan, jossa olisi kaverina suhteellisen rauhallinen, mutta leikkisä kissa.

12.6.2017
Taigan sopeutuminen on jatkunut hyvin ja Taiga kovasti jo odotteleekin oman kodin löytymistä. Olemme jakaneet Taigan tarinaa myös sosiaalisen median puolella maaliskuussa, jutussa Taigan tarinaa hieman eri näkökulmasta! Lisätty Taigalle kuva maaliskuulta.

27.5.2017
Taiga etsii yhä omaa tulevaa kotiaan. Taiga on jatkanut hienosti kotikissan elämään sopeutumista hoitopaikassaan. Monesti tullaan yöksi nukkumaan hoitajan kylkeen ja aamulla tervehditään kovalla kehräämisellä sekä jalkojen tarpomisella. Muutamaan otteeseen Taiga on eksynyt omatoimisesti myös syliin, mutta ei vielä siinä ole kauaa viihtynyt. Nostamista Taiga kuitenkin vielä jännittää sekä vieraita mennään sängyn alle piiloon. Taigan kotihoitokaveri löysi jo kodin ja yksin ollessaan Taiga on kaivannut kaveria, jonka kanssa leikkiä ja kuluttaa energiaa. Taiga etsiikin kotia, jossa olisi rauhallinen nuorehko aikuinen tyttökissa kaveriksi. Lisätty Taigalle myös kuvia.

9.4.2017
Taiga on pikkuruinen kissatyttö, joka saapui kotihoitoon Rekku Rescuelle isosta kissapopulaatiosta Kouvolasta. Alkuun ihmisiä kohtaan arasta ja pelokkaasta Taigasta on kotihoidossa vietetyn ajan jälkeen kuoriutumassa varsin lämmin ja sosiaalinen kaveri. Taiga on rohkaistunut ihmisiä kohtaan huikeasti ja tutun ihmisen silitellessä aloittaa pian kovan puskemisen sekä kehräilyn. Vieraita sekä liian äkkinäisiä lähestymisiä Taiga kuitenkin vielä säikähtää. Taigalla tuntuu riittävän hellyyttä myös muille kissoille ja varmasti arvostaisi uudessa kodissaan rauhallista kissakaveria, joka olisi valmis vastaanottamaan Taigan puskemiset ja muut ystävällisyyden osoitukset. Kotihoidossa Taiga tuli erittäin hyvin toimeen hoitopaikassa olleen toisen kissan kanssa, joka etenkin aluksi toimi Taigalle myös tukena ja turvana pelottaviin ihmisiin tutustuessa. Taiga on nuoren kissan tavoin myös kovin leikkisää tyyppiä ja kotihoitopaikan matot eivät aina kauaa paikallaan pysy. Taigan lempipuuhia onkin kaikenlaisten huiskien sekä pallojen perässä juokseminen joko yksin tai ihmisten kanssa leikkiessä.

Kotihoitoon saapuessa Taigalla todettiin sisäsiisteysongelmia, jotka kuitenkin nyt näyttävät olevan ohitse. Taiga toivoo ensisijaisesti kotia, jossa sillä olisi suunnilleen samanikäinen kissakaveri sekä omistajilla ymmärrystä Taigan ihmisiä kohtaan kokemaan jännitykseen.