Super-Untamo

Lisätty sivulle: 2014-08-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Super-Untamo
28.11.2014 Super-Untamo sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

5.12.2014 Unski tuli meille perjantaina 28.11. kissamme Veetin kaveriksi.

Perjantaina:
Unski vietiin olkkariin ihmettelemään uutta kotia. Paikat tutkittiinkin tarkasti. Vähän syötiin ja juotiin.

Veeti oli vähän ihmeissään tyyliin kukas se sieltä nyt tulee. Veeti ei ymmärtänyt ollenkaan, miksi olkkarin ovi oli kiinni ja vielä vähemmän, kun pappa meinasi yöpyä Unskin kanssa. Sehän oli oven raapimisen paikka. Ja niinpä pappa tuli omaan sänkyyn ja Unski nukkui yön yksin olkkarissa.

Lauantaina:
Veetin uteliaisuus Unskia kohtaan on yllättävän sitkeää ja oven raapiminen jatkuvaa. Lopulta me päätämme antaa niiden nuuskia toisiaan. Kohta Veeti jo juoksee Unskin perässä ja ääntelee “prrr prrr prrr”. Ihan kuin puhelin soisi! Unski vastaa omalla vauva äänellään. Eli juttelevat kovasti. Unski peilailee itseään eteisen peilistä! Nousee takajaloille ja tuijottaa peiliin! Hassua. Veeti vähän sähisikin Unskille, kun juoksujärjestys muutti suuntaa yllättäen ja Unski tulikin liian lähelle. Yöllä Veeti raapi taas olkkarin ovea, kun Unski oli olkkarissa yön. Veeti olisi kai halunnut mennä samaan huoneeseen. Syöminen ja juominen sekä vessassa käyminen sujuu hyvin.

Sunnuntaina:
Unski vielä vähän ujostelee meitä, mutta on ollut vieressä sängyllä, kun Veetikin on sängyllä. Pappa leikkii kovasti Unskin kanssa mm. sulkakepillä ja Unski relaa enemmän ja enemmän. Kun Veeti nukkui mun sylissä päivällä, kun istuin nojatuolissa, Unski hyppäsi viereiseen nojatuoliin nukkumaan.

Maanantaina:
Unski puskee hellästi Veetiä aina ohi mennessään ja raapii mattoja samalla lailla kuin Veeti. Kovasti matkitaan. Ruokahalu tuntuu olevan aikamoinen.

Tiistaina:
Ensimmäinen päivä kotona kaksistaan. Molemmat on vähän väsyneitä ja maukuvat kovasti, kun tullaan töistä kotiin. Kaikki lautasella olleet ruuat on syöty. Hippaa ja piilosta leikitään. Myös pallo on kova sana.

Keskiviikkona:
Saatiin molemmat (pappa ja mä) silittää Unskia, kun tultiin kotiin! Huikee tunne! Myös Unski tuntui suunnattomasti nauttivan läheisyydestä ja hellyydestä. Kehräsi koko ajan ja puski kättä tai lakanaa sekä polki tassuillaan sänkyä. Veeti vähän väistelee Unskia. Katselee vierestä Unskin temppuja, jos ei jaksa tai viitsi leikkiä hippaa. Jos pappa leikkii “liikaa” Unskin kanssa, Veeti haluaa parvekkeelle. Se tietää, että Unski tulee heti perästä. Näin tapahtuu monta kertaa.

Torstaina:
Jo heti aamulla saatiin taas paijata Unskia. Veeti on kyllä tosi hyvä opettaja. Illalla Unski kiipesi kirjahyllyn päälle. Vähän siinä pidätettiin hengitystä, miten pääsee alas. No tietenkin samalla lailla, kun meni ylös! Vauhtia tuntuu riittävän, kun kotiudutaan paremmin ja paremmin. Unski merkkasi päällään/poskellaan puolet sängyn jalkopäästä. Oman puolensa.

Me ollaan tosi onnellisia ja tyytyväisiä, että Unski kuuluu nyt meidän perheeseen. Se on tosi ihana kissa.

***

Leikattu uros, synt 4/2014, kotihoidossa Helsingissä

20.11.2014 Unski sen kun kasvaa, komistuu ja reipastuu. Nykyään Unski saattaa tulle viereen päikkäreille ja antaa silittääkkin paljon enemmän kuin ennen. Unski on selvästi alkanut hoksaamaan, että me ihmiset taidetaan ollakkin ihan kivoja. Ainakin rapsuttelu on mukavaa kun oikealle tuulelle sattuu. Touhua ja huvittavia tilanteita riitää Unskilla, kerrassaan mainio nuori mies joka on osoittaunut hyvin kekseliääksi ja uteliaaksi kissaksi.

Unski etsii kotia jossa sillä olisi mukava, reipas kollikaveri ja paljon tilaa temmeltää.

23.10.2014 Video Super-Untamosta lisätty.

Kuten videosta näkyy niin Unskin on oppinut nauttimaan silittelystä. Rapsuttelut palkitaan äänekkäällä kehräyksellä ja puskemisella. Unskia on kovasti alkanut kiinnostamaan ihmisten tekemiset ja se tuntuukin seurailevan kodin touhuja entistä enemmän. Varsinkin kun jotain erikoista tapahtuu niin Unski on varmasti mukana menossa. Edelleenkin Unski on hieman varautunut, mutta ei enää säntäile tiehensä ihmisten lähestyessä vaan jää rauhassa lähellä ja antaa koskea ja nostaa syliin. Sylissä tämä kaveri ei juurikaan viihdy, vaan nauttii silittelyistä mielummin vieressä. Kuitenkin huoltotoimenpiteen, kuten kynsienleikkuu onnistuu helposti.

29.9.2014 Untamo on reipastunut kovasti siitä millainen oli meille hoitoon tullessaan. Pienellä kissalla on reipas ote elämään ja touhukkaana poikana se keksii mitä mielikuvitusrikkaampia keinoja viihdyttää itseään. Kaikiesta kivointa puuhaa on kuitenkin painileikit ja takaa-ajot toisten kissojen kanssa ja sen jälkeen yhteiset nokoset lähekkäin.

Unski on selkeästi seuramies toisille kissoille, huomiota ja rakkautta riittää rajattomasti. Ihmisiä Unski ei enää pelkää, mutta mielummin puuhaa toisten kissojen kanssa kun meidän ihmisten. Ollessaan leikkisällä tuulella Unski juoksee karkuun kun sitä koittaa silittää, mutta rauhoittuessaan unille silittelykin onnistuu.

Varsinkin silloin kun toinen kissa on lähistöllä Unski rentoutuu ihmistenkin seurassa paremmin. Yhteiset päiväunetkin onnistuu, kunhan kolmantenä pyöränä on kissakaveri.

Unski kaipaisi kotia jossa sillä olisi leikkisä kissakaveri ja omistajat jotka ymmärtäisivät pienen pojan tarvitsen paljon rakkautta ja pitkämielistä tutustumista.

18.8.2014 Untamo siirtyi toiseen hoitopaikkaan. Untamosta voit käydä lukemassa lisää kotihoitajan blogista.

11.8.2014 Lisätty kuvia Untamosta.

3.8.2014 Super-Untamo on vielä ujo pikkukissa, joka kumminkin uteliaana tutkailee maailmaa. Parina ensimmäisenä hoitopäivänä pikkukissaa joutui käsittelemään paksuin hanskoin, koska pelko sai Untamon käyttämään hampaitaan. Edelleen Untamoa jännitää kovasti kun sen yrittää ottaa kiinni, silloin se pinkaisee pakoon ja saattaa sähähtää. Mutta kun sen saa syliin, rentoutuu se siihen suht nopeasti kehräämään. Vieraitakin tämä komistus tulee katselmaan turvallisen välimatkan päästä ja intoutuu leikkimään kaikkien leikittäjien kanssa. Untamo oli jo noin 4 kuukauden ikäinen, kun se pääsi ihmisen hoivaan, joten ihminen ja kotielämä on sille ollut täysin uutta.

Untamon tuleva koti on rauhallinen aikuiskoti, jossa ymmärretään ujon kissan sielunelämää ja jatketaan kärsivällisesti pikkuisen totuttamista kotikissan elämään. Untamon tnulevassa kodissa tulee myös ehdottomasti olla reipas kissakaveri, sillä Untamo tukeutuu paljon hoitopaikan reippaisiin kissoihin.

Untamo on lähtöisin Juvalta samasta paikasta kuin muut jo kodin saaneet Super-pennut.

Untamon ja Kyllikin sisaruksista ja taustoista voit lukea lisää sekä foorumilta että blogista.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.