Sumu

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sumu
7/2005 SUMU MUUTTI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

4/2006 Syntynyt: Vuonna 2002. Kun tulin kotiin olin: Hämilläni ja arka, makasin sängyn alla pari päivää. Nyt olen: Luottavainen, seurallinen, hellyydenkipeä, leikkisä. Äiskän mielestä muistutan: Ilvestä.

Hellittelynimiäni: Sumu-tyttö, Sumuska, Tyttö, Tytteli, Akka. Lempiruokani: Kypsennetty seiti, purkkiruoka (vaan ei mikä tahansa), raaka lampaan luomujauheliha. Nappulatkin maistuvat.

Lempipaikkani: Olohuoneen sohvan selkänoja ikkunan edessä, ruokapöydän alus olohuoneessa. Nukun: Enimmäkseen sohvalla.

Lempileluni: Onki. Paras leikkikaverini: Äiskä. Nenänkin kanssa yritän joskus vähän painia. Rakastan: Silittelyjä ja hellittelyjä, harjaamista, ruokaa.

En tykkää: Alban uhoilusta, syliin nostamisesta, kuljetuskopassa kuljettamisesta. Kun olen hellyydenkipeä: Kiehnään ja pusken, heittäydyn selälleni rapsutettavaksi.

Paheeni: Ei ole, olen huippukiltti.

****

Noin kolme vuotta vanha tallinnalainen, hännätön löytökissa Sumu saapui Helsinkiin kotihoitoon toukokuussa 2005 tallinnalaisen rekisteröidyn EHLS- eläinsuojeluyhdistyksen kautta (Eesti Humaanse Loomakohtle Seltsin). Suomeen tuontia ennen se oli kotihoidossa Tallinnassa. Sumu on synnyttänyt pennut, jotka saivat jo kodin. Se on hyvin seurallinen tyttö, joka puskee innokkaasti ihmisten raajoihin ja huonekaluihin, nauttii todella paljon silittelystä ja sylissä olosta ja nataa käsitellä itseään vaivatta eli putsata korvat ja laittaa silmätipat.

Sumulta on hännätön, mutta ei luontaisesti, eli joko ihminen tai koira on pätkäissyt siltä hännän. Toisessa silmässä on ollut pintavaurio, ilmeisesti esimerkiksi saanut kissalta kynnestä tms. Silmä oli alkuun harmaa, mutta antibioottisilmätippakuurilla silmä näyttää jo lähes terveeltä.

Sumu on kastroitu, saanut kaikki kissarokotukset ja rabiesrokotuksen, ulkoloishäädön (Stronghold) ja matokuurin. Se on testattu Fel ja fiv testein. Sumulla on tunnistussiru ja EU-passi, josta edellä mainitut lääkäritoimenpiteet käyvät ilmi.