Sumu

2-5 v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.9.2021 Sumu muutti omaan kotiin kahden kissan kaveriksi.

2.3.2022 Kuulumisia uudesta kodista:

“Sumu on hyvin puhelias ja ruokaa rakastava kissa. Kaikki ruoka maistuu, kissakavereidenkin ruuat ja lavuaarista löytyvät tähteet. Sumu on alusta asti ollut hyvin rohkea toisten kissojen kanssa ja pikkuhiljaa alkaa rohkeus kerääntymään leikkiinkin. Alkuun ihmetteli leluja kovasti mutta nyt leikkisi millä tahansa lelulla niin itsekseen kuin leikitettynäkin. Ihmisten oma tila on Sumulle vähän vielä vieras käsite, syliin on päästävä ja sängyssä mieluiten peiton alle kainaloon.”

***

Sumu eli tuttavien kesken Sumppis on rento ja leppoisa kollinroikale, joka tuli Rekkujen sijaiskotiin Savosta löytöeläintalosta.

4.9.2021

Sumu on leikkisä ja siisti kolli, joka ei säikähdä kovia ääniä kovin herkästi. Yksi hänen lempipuuhistaan onkin ulko-oven läpi käytävästä kantautuvien äänien kuuntelu. Myös lasitetun parvekkeen suojista työmaan menon seuraaminen vaikuttaa kiinnostavan. Sumu on hyvin huomionkipeä erityisesti ruoka-aikaan, mutta hakeutuu ihmisten seuraan myös muulloin, kun on rapsuja vailla. Hänet voi nostaa syliin ilman rimpuilua, mutta varsinainen sylikissa Sumppis ei ole.

Kuljetuskoppaan saaminen onnistuu kolmena viidestä kerrasta herkkujen avulla ja muulloin ei ollenkaan, joten tulevassa kodissa tulee vielä treenata koppaan menoa Sumun kanssa. Hän kuitenkin viihtyy nukkumassa kuljetuskopassa, mikäli pehmoista mattoa tai muuta vastaavaa ei ole tarjolla.

Ruuan suhteen Sumu ei ole lainkaan nirso, vaan syö kaikkea mitä nenän eteen tuodaan; jopa nachot ja juustodippi kiinnostavat erittäin paljon. Ruokaa hän myös pyytää erittäin mielellään koko ajan hyppäämällä keittiötasolle.

Sumu on äärimmäisen helppo käsiteltävä eli kaikki tavalliset hoitotoimenpiteet sujuvat moitteetta; jopa lääkkeiden antaminen sujuu ruokaan piilotettuna hyvin. Sumun korvia on jouduttu puhdistamaan sijaiskodissa, mutta se onnistuu hienosti.

Koska Sumu on löytökissa, ei hänen taustoja tiedetä. Sijaiskodissa Sumu ei ole kohdannut lapsia tai koiria, mutta hän soveltuisi parhaiten perheeseen jossa olisi sille jo valmiiksi olemassa leikkisä kollikaveri.