Sulkavan Ester (nyk. Manteli)

Lisätty sivulle: 2015-10-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Sulkavan Ester (nyk. Manteli)
6.11.2015 Ester muutti omaan kotiin Helsinkiin Taatelin kaveriksi.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

30.12.2015 Manteli (tai Pimuksi me ollaan sitä kutsuttu, sopii sille jotenkin niin hyvin) on reipastunut kyllä selkeästi. Pyörii jaloissani aamuisin ja varsinkin kylppäriin se on tunkemassa aina mukaan! Silittäminen ja syliin ottaminen on vielä harjoittelun alla, se lähestyvä käsi on edelleen jotenkin kauhean pelottava. Mutta olen yrittänyt aina silitellä, kun annan ruokaa ja syliinkin olen yrittänyt sen saada ainakin kerran päivässä, mutta niin ettei menisi jahtaamiseksi. Hiljaa hyvää tulee, uskoisin.

Tytöt tulevat tosi hyvin juttuun keskenään. Pimu on kasvanut melkoisesti ja on jo melkein saman kokoinen kuin Taateli. Kuvassa tytöt ovat sängyllä ihan puhki joulusiivouksen jäljiltä!

***

Leikattu naaraspentu, synt. 6/2015, kotihoidossa Helsingissä.

18.10.2015 Ester on reipastunut hoitopaikassa kivasti. Se osallistuu kodin arkeen jo normaalisti, mutta lähestyvä ihminen pelottaa ja silloin Ester vielä sähisee ja luikkii karkuun. Herkut tai kiinnostava lelu saavat pikkuneidin uteliaisuuden heräämään kuitenkin välittömästi uudelleen ja pelko unohtuu. Parasta puuhaa on juosta hirmuista rallia Aukusti-veljen kanssa tai pallotella lelupalloa. Ester rakastaa veljensä tavoin raakaa lihaa. Etenkin kanankaulat ovat neidin suurta herkkua. Esterin turkin väri on erikoisen harmahtavan musta.

6.10.2015 Ester siirtyi veljensä Aukustin kanssa kotihoitopaikkaan Helsinkiin pari viikkoa sitten. Ester on leikkisä mustavalkoinen tyttöpentu, jolla on aavistuksen pidempi karva. Ester on hieman veljeään varautuneempi ja ihmisille suhistaan vielä varmuuden vuoksi. Ester varoo vielä ihmisen kosketusta ja sen saa harvoin napattua syliin. Lähestyvää kättä se saattaa vielä läpsiä ja sähistä. Sylissä Ester kuitenkin saattaa lopulta kehräillä ja jopa nukahtaa.

Hoitopaikan aikuinen tyttökissa on ollut tärkeässä roolissa pentujen sosiaalistamisessa ja pennut rentoutuvat silminnähden aina kun aikuinen kissa on paikalla. Esterin uudessa kodissa olisikin tärkeää olla yksi tai useampi reipas tyttökissa näyttämässä mallia. Ester voisi myös muuttaa uuteen kotiin yhdessä veljensä Aukustin kanssa. Esterille sopisi lapseton aikuinen koti, jossa jatketaan pennun totuttamista käsittelyyn ja ihmisen läsnäoloon.

Sulkavan pennut Aukusti, Ester, Lotta, Minni ja Siiri loukutettiin Etelä-Savosta paikallisen Agrimarketin varastosta kesällä 2015 ja ne siirtyivät Helsinkiin kahteen eri kotihoitopaikkaan syyskuussa. Pennuilla ei ole ollut tarpeeksi ihmiskontaktia elämänsä ensimmäisinä kuukausina, joten kotihoitopaikoissa on sosiaalistettu pentuja tottumaan ihmisen kosketukseen ja syliin ottamiseen.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, tarvittaessa ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.