Sulkavan Aukusti

Lisätty sivulle: 2015-10-06

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Sulkavan Aukusti
2.5.2016 Aukusti sai kodin hoitopaikastaan.

***
Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.10.2016 Aukusti on asustellut meillä nyt juuri vuoden ajan ja siitä on kasvanut tässä ajassa komea kookas kolli. Luonteeltaan Aukusti on todella lempeä ja hellyydenkipeä. Tyttökissat eivät useinkaan innostu Aken leikeistä, mutta se osaa jättää ne hetken yrityksen jälkeen rauhaan. Vieraat ihmiset etenkin reissussa kohdattuna pelottavat vielä Aukustia, mutta mökkireissullakin ihmisten istuttua illalla aloilleen Aukusti tuli vieraidenkin viereen kehräilemään. Ja Aken kehräys on melkein jatkuvaa ja hyvin kovaäänistä! Kesällä Akke oli kuukauden hoidossa kolliseurassa ja viihtyi hyvin. Kotiin oli kuitenkin kiva palata.

***

Leikattu uros, synt. 6/2015, kotihoidossa Helsingissä.

28.4.2016 Aukusti vielä odottelee sitä loppuelämän kotiaan. Akesta on kasvanut raamikas viisikiloinen kolli! Se tulee melko hyvin toimeen kotihoitopaikan kahden tyttökissan kanssa, mutta parhaiten se sopisi kotiin, jossa on leikkisä toinen kolli tasaväkisenä painiseurana. Akke on hyvin hellyydenkipeä ja kotihoitajan oltua reissussa ja tultua takaisin ei kehräyksestä olisi tullut loppua. Joskus huomion haku on sitä luokkaa, että toiset kissat saavat väistää Aken tieltä, joten kovin alistuva ja vetäytyvä kaveri ei ole Akelle paras mahdollinen.

Raakaruoka maistuu hyvin ja vatsa on pysynyt sen avulla kunnossa jo pitkän aikaa. Tulevan kodin tulee jatkaa raakaruokintaa ja ihanteellisin koti olisikin sellainen, jossa kaikki kissat ruokitaan pääosin raakaruoalla. Suurinta herkkua ovat Murren Murkinan hirven ja poronliha sekä jauhettu possunsydän.Hyvän ruokahalunsa ansiosta Aken linjoja on hyvä tarkkailla, sillä se on jo hieman pyöristynyt.

3.3.2016 Aukustin vatsavaivat on saatu kuriin kanapainotteisella raakaruokavaliolla. Vatsa on kuitenkin herkkä ja saattaa olla näin Aken loppuelämän, joten tulevalta kodilta vaaditaan perehtymistä raakaruokintaan. Kuivaruokaa ja suurinta osaa märkäruoista Aken vatsa ei kestä. Jos kodin muut kissat eivät ole raakaruokinnalla, niin ruokailutilanteissa kissojen ruokinta täytyisi pystyä erottamaan.

Toimiva vatsa on avittanut Aken kasvamaan jo komeisiin kollin mittoihin ja se on oikein hyvinvoiva ja puuhakas poika. Aken lempitouhua on tiputella vuoronperään leluja vesikuppiin ja kalastella niitä sitten sieltä. Aamuisin poika hyppää kotihoitajan vatsan päälle kehräämään kuultuaan herätyskellon soivan ja hoitopaikan aikuisia kissoja Akke rakastaa. Uusissa tilanteissa Akke on vielä vähän arka ja esim. valjaissa ulkoilu pelottaa kovasti. Sisätiloissa valjaisiin on totuteltu.

2.2.2016 Aukustilla on ollut pitkään löysä vatsa ja syitä siihen on selvitetty. Loisia ei Akelta löytynyt eikä suolistoantibiootista ollut apua. Nyt hetken aikaa on kokeiltu herkkävatsaisille tarkoitettua ruokaa ja seuraillaan olisiko tästä apua Akelle. Muuten poika on kasvanut komeaksi kolliksi, on energinen ja tykkää leikkiä. Vieraita Akke vähän vierastaa, mutta muuten se on jo reipas poika. Uudessa kodissa pitäisi ottaa tämä vatsavaiva huomioon ja jatkaa samalla ruokavaliolla sekä pyrkiä estämään, ettei Akke pääse syömään toisten kissojen ruokia. Ruokavarkaana Akke on hyvin taitava! Kissakavereista Akke tykkää kovasti ja tulevassa kodissa voisi olla toinen nuori ja leikkisä kolli seurana.

21.11.2015 Lisätty Aukustille uusia kuulumisia ja kuvia. Hoitotädin kanssa ollaan jo hyviä kavereita ja vieraatkin Aukusti ottaa uteliaana vastaan. Hoitotädin tullessa kotiin Aukusti tulee hoitopaikan omien kissojen jäljessä varovasti tervehtimään ja lopulta kellahtaa kyljelleen rapsutettavaksi. Aukusti, tuttujen kesken Akke, on luonteeltaan aika pehmeä kolli, joten kovin raju kaveri sille ei sovi. Aukustin sisko Minni muutti toisesta hoitopaikasta Aukustin kaveriksi ja Aukusti oli kovin mielissään ikäisestään leikkikaverista. Akke juttelee siskolle kuulumisia ja hoivaa arkaa siskoa kauniisti.

7.11.2015 Aukustin sisko Ester muutti jo omaan kotiin. Missä on Aukustin koti? Aukusti on hyvin vilkas poika, joka tarvitsee nuorehkon kollikaverin tai toisen poikapennun leikkikaveriksi uudessa kodissa. Aukusti osaa myös viihdyttää itse itseään ja juoksee vaikkapa pallo suussa ympäri asuntoa, mutta parhaiten energiat saa purettua paini-ja hippaleikeillä toisen kissan kanssa. Aukusti on jo reipastunut hyvin. Se hakeutuu ihmisen läheisyyteen ja rentoutuessaan sitä saa silittää masusta. Lähestyvää ihmistä ja kättä se väistää.

18.10.2015 Aukusti on hyvin utelias ja vikkelä nuorukainen, joka on aina paikalla kun jossain tapahtuu! Se nukkuu jo hoitotädin jalkaa vasten öisin ja onpa se muutaman kerran antanut unenpöpperössä rapsutella suloista täplikästä masuaankin. Lähestyvää kättä se vielä kuitenkin välttää ja on todella nopea livistämään paikalta, jos ihmisen lähestyminen arveluttaa. Kodin elämässä Aukusti on kuitenkin jo ihan normaalisti mukana ja tulee iltaisin vaikkapa sohvalle makoilemaan kotihoitajan läheisyyteen. Parastas puuhaa on juosta hirmuista rallia Ester-siskon kanssa tai pelailla leluhiiren tai pallon kanssa. Aukustin lempiruokaa on raaka liha ja erityisesti kanankaulat ovat suurta herkkua.

6.10.2015 Aukusti siirtyi siskonsa Esterin kanssa kotihoitopaikkaan Helsinkiin pari viikkoa sitten. Aukusti on komea harmaaraidallinen pieni kollin alku, joka tykkää kovasti leikkiä sulkalelulla ja tutkailee ympäristöään uteliaana. Siskoaan Esteriä Aukusti hoivaa hellästi ja parivaljakko nukkuu lähestulkoon aina yhdessä kerälle kietoutuneena. Aukusti varoo vielä ihmisen kosketusta ja sen saa harvoin napattua syliin. Lähestyvää kättä se saattaa vielä läpsiä ja sähistä. Mutta sylissä Aukusti rentoutuu ja kehräilee lopulta.

Hoitopaikan aikuinen tyttökissa on ollut tärkeässä roolissa pentujen sosiaalistamisessa ja pennut rentoutuvat silminnähden aina kun aikuinen kissa on paikalla. Aukustin uudessa kodissa olisikin tärkeää olla yksi tai useampi reipas kollikissa näyttämässä mallia. Aukusti voisi myös muuttaa uuteen kotiin yhdessä siskonsa Esterin kanssa. Aukustin sopisi lapseton aikuinen koti, jossa jatketaan pennun totuttamista käsittelyyn ja ihmisen läsnäoloon.

Sulkavan pennut Aukusti, Ester, Lotta, Minni ja Siiri loukutettiin Etelä-Savosta paikallisen Agrimarketin varastosta kesällä 2015 ja ne siirtyivät Helsinkiin kahteen eri kotihoitopaikkaan syyskuussa. Pennuilla ei ole ollut tarpeeksi ihmiskontaktia elämänsä ensimmäisinä kuukausina, joten kotihoitopaikoissa on sosiaalistettu pentuja tottumaan ihmisen kosketukseen ja syliin ottamiseen.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.