Suklaarusina ( Nyk. Max )

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

21.11.2022 

Suklaarusina muutti omaan kotiin.

 

1.12.2022 kuulumisia uudesta kodista:

Suklaarusina on ollut nyt meillä lähes kaksi viikkoa ja on jo tottunut uuteen nimeensä Maxiin. Tällä hetkellä elämä on mallillaan ja kissa on sopeutunut mahtavasti uuteen kotiin. Ensimmäiset päivät olivat tosi stressaavia, lähinnä kuitenkin minulle. Olin kuollakseni huolissani pienestä mustasta mytystä, joka vetäytyi saunan kiukaan taakse, ei syönyt, juonut eikä käynyt hiekkalaatikolla. Sijaishoitaja vakuutti, että ei ole syytä huoleen mutta soitin viimein jo eläinlääkäriasemalle, jossa vakuutettiin samaa. Sanoivat, että kissa tarvitsee aikaa eikä missään tapauksessa lääkäriä. Kolmen päivän kuluttua alkoikin tapahtua. Max kävi laatikolla, rupesi hiljalleen juomaan ja syömään, alkoi tutkia paikkoja ja tonkia lelulaatikkoa. Ensimmäinen kehräys oli musiikkia korville ja pikkuiset nau’ut suloista kuultavaa.

Nyt meillä asuu iloinen ja utelias kissa. Max rakastaa kissanmintulla täytettyä banaania, sulkaonkea ja laserhiirtä. Hän vetäytyy vielä joskus saunaan rakennetun yksiönsä ylälauteelle päiväunille, mutta siellä ollut väliaikainen ruokailutila on purettu ja hiekkalaatikoitakin on enää vain yksi.

Max istuu mielellään ikkunalaudalla katselemassa lintuja ja viihtyy myös parvekkeella kylmästä välittämättä. Hän on myös erityisen kiinnostunut suljetuista kaapinovista, jotka osaa ikävä kyllä avata. Kiipeilijänä hän on kuin pieni apina. Siis normaali ja vilkas kissapersoona, jolla on myös hellä puolensa: hän nukkuu mamman jalkopäässä ja malttaa välillä istua hetken vieressä auttamassa neulomatöissä. Max on nykyisin erittäin hyvä syömään. Yritän kuitenkin olla tarkka, ettei kissa pääse lihomaan. Punnitsen ruuat ja yritän välttää liikoja nameja. Märkäruoka ei Maxille kelpaa, joten tarjolla on mahdollisimman laadukkaita nappuloita, Royal Caninin naksuja, joita Max oli syönyt myös sijaiskodissa. Feliway on vielä käytössä varmuuden vuoksi mutta tuntuu,että Max on jo kotiutunut ja vietämme yhdessä aivan ihania kissanpäiviä.

 

 

Suklaarusina on 6-vuotias täysin musta kolli, joka tuli Rekuille kodinvaihtajana syyskuun puolivälissä. Alkuarkuudesta huolimatta Suklaarusina on ollut koko ajan todella kiltti, leikkisä ja tykännyt rapsutuksista.

28.10.2022

Jo muutamassa viikossa Suklaarusinasta kuoriutui aivan vertaansa vailla oleva kissakaveri. Nykyään hän hyppää jo syliin, viereen istumaan ja sänkyyn nukkumaan sekä tulee luokse kutsuttaessa. Suklaarusinaa jännittävät vielä vieraat äänet, ihmiset ja tilanteet mutta hän on kovin hellyydenkipeä, pitää tuttujen ihmisten seurasta sekä osallistuu mielellään arkiaskareisiin. Kerrostalon ääniin, sähköhammasharjaan sekä tiski -ja pesukoneeseen Suklaarusina on jo tottunut.

Kiltteydestä huolimatta Sulkaarusina ei ole kovin kärsivällinen ja tarvitsee esim. boksitustilanteissa rauhallisen ja määrätietoisen käsittelijän. Hän on myös todella tarkka hiekkalaatikon siisteydestä. Palloleikien ja rapsutusten lisäksi Suklaarusina on tykännyt osallistua elokuvailtoihin ja tähtien katseluun, vaikkei ihan vielä uskallakaan tulla parvekkeelle asti.

Suklaarusina toivoisi löytävänsä kodin ainoana lemmikkinä, jossa saisi viettää paljon aikaa yhdessä leikkien ja puuhastellen. Suklaarusina pitää kaikenikäisten lasten seurasta mutta hänelle on tärkeää, että samat tutut ihmiset pysyvät ympärillä tukena jos alkaa jännittämään.