Suffeli

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Suffeli
10/2006 SUFFELI MUUTTI OMAAN KOTIIN

****

LEIKATTU UROS, noin 1-1,5v.

Suffeli on komean kokoinen elokuussa 2006 noin 1,5 vuoden ikäinen kissapoika joka odottelee omaa kotia. Tällä hetkellä super sosiaalinen Suffeli on kotihoidossa.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA SUOMESTA 5.7.2006: Suffelilla riittää tempperamenttia, uteliaisuutta ja sosiaalisuutta monen kissan edestä. Tämä nuoriherra on onnellinen vain sellaisessa kodissa, missä sille on tarjolla paljon huomiota, hellyyttä, juttukaveria ja leikityttäjiä. Se saattaa sopia myös kärsivällisen koiran tai nuoremman pennun kanssa samaan kotiin, mutta varmuutta tästä ei ole.

Suffelista on ihanaa poseerata kuvissa, koska hän on silloin huomion keskipiste. Kuvista ei kuitenkaan välity tämän kissan eloisuus ja vilkkaus, joten kovin valokuvauksellinen kattiherra ei ole kyseessä. Suffeli on äkkinäinen käänteissään ja jos häntä ei huomata tarpeeksi saattaa kissa yllättää hyppäämällä vaikkapa piilosta syliin, jolloin löhöilijä tietysti hieman hätkähtää. Suffelilla on myös monipuolinen äänivarasto ja halu keskustella. Yöt se kuitenkin on hiljaa. Se ymmärtää ei-sanan merkityksen, mutta jättää usein omaan harkintaansa totellako vai ei.

Lepohetkinään Suffeli on kiehnää mielellään ihmiskaverien vieressä tai kun on oikein mukavaa niin kellitään lattialla puolelta toiselle. Luonne on itämaisen kissan tyyppinen ja tätä on myös hieman ulkonäössä, vinoissa ruskeissa silmissä ja käheässä naukuäänessä. Suuripiirteisen persoonallisuuden omaavana Suffeli tykkää monenlaisesta ruuasta ja kehrää usein äänekkäästi ilman sen ihmeempää syytä. Varhaisnuoruudessa joku kujakatti on puraissut Suffelin toisesta korvasta palasen, mutta sehän ei menevän kollin imagoa haittaa! Suffelilla on myös hieno “tiikerinhäntä”.

Superleikkisänä tapauksena tämä kissa ei sovi pienten lasten kanssa samaan kotiin. Kollinuorukaisen leikit ovat välillä hyvin vauhdikkaita ja joskus ihmisen heiluva jalkakin saattaa olla Suffelin mielestä ylitsepääsemättömän kiintoisa lelu. Suffeli ei kuitenkaan kiipeile verhoissa tai teroita kynsiä sohviin. Sen huomio on yleensä kiinnittynyt enemmän ihmisten tekemisiin, melkein koiramaisella tavalla. Kaikki joiden mielestä kissat ovat välinpitämättömiä tai etäisiä pitäisi tutustua Suffeliin!

KUULUMISIA UUDESTA KOTIHOITOPAIKASTA 25.8.2006: Toin Suffelin meille maanantaina. Mukaan sain sen kantokopan, vessan, valjaat, passin ja joitain ruokaa ja leluja. Kisu on kotiutunut hyvin. Aluksi tein sen virheen, että annoin sen olla yöllä koko asunnossamme ja siitä seurasi vain se, että sen mielestä minun täytyy herätä puoli viisi ja alkaa tarkkailla maailmaa sen kanssa. Sillä on 2 näköalapaikkaa ikkunoista, ja niiden väliä se ravaa… Kylppärissä (ikkunallinen + puunrunko ja kantokoppa) yöpyessään se nukkuu pidempään. Muutamia kertoja olemme käyneet lähimetsässä, ja Suffeli on osoittanut olevansa nimenomaan ulkokissa. Kun ulko-ovi avautuu, se alkaa kehrätä innoissaan. Ulkona se sitten hyppää joka toiseen puuhun, haistelee, kaivelee ja saalistaa. Koirankin olemme tavanneet ja sitäkin Suffeli meni urhean va-ro-vas-ti haistelemaan. Tuollaisten isompien lasten kanssa ei ole mitään ongelmia. Tarvitsee siis paljon touhua, ja vaikkapa toisen kissan kaverikseen. Hienointa olisi, jos sen tuleva omistaja voisi pitää sitä ulkona aamuin illoin.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 12.9.2006: Suffeli on tavannut ulkona useita koiria, joihin se suhtautuu haistelun jälkeen rennosti, eli on todennäköisesti ollut koiraseurassa. Se voisi sopia hyvin koiran kaveriksi. Uudet pienemmät hoitoon tulleet kissaseuralaiset ovat joutuneet Suffelin alaisuuteen. Se komentaa niitä tarvittaessa mutta ei muuten tunne tarvetta seurustella niiden kanssa – paitsi tietysti iltaisin, kun on peuhuaika. Yön pojat viettävät samassa huoneessa ilman ongelmia.