Söpis (nyk. Maru)

Lisätty sivulle: 2016-10-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Söpis (nyk. Maru)
7.11.2016 Söpis ja Mikke saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Leikattu uros, synt. 19.2.2014, kotihoidossa Vantaalla.

10.10.2016 Mikke ja Söpis ovat tulleet Rekku Rescuelle samasta kodista etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Nämä pojat tulevat loistavasti toimeen keskenään ja ovat kotihoitajan mukaan kuin paita ja peppu. Veljekset leikkivät keskenään, nukkuvat usein samoissa paikoissa ja etenkin Söpis seuraa Mikkeä mielellään. Mikke antaa vähän ujommalle Söpikselle turvaa.

Säpis on aina ollut hyvä syömään, ja uudessa hoitopaikassa raaka liha tuli vielä mukaan ruokavalioon. Aluksi uudet maut ja koostumukset aiheuttivat kolleissa ihmetystä, mutta nyttemmin ne syövät tarjotun ruuan muitta mutkitta. Se onkin kerryttänyt lisäpainoa. Uudessa kodissa olisi tärkeää kiinnittää huomiota Söpiksen ruokamääriin ja aktivointiin.

Ihmisläheiset veljekset tulevat hakemaan silityksiä ja rapsutuksia ihmisiltä. Ne kehräävät ja puskevat sekä ihmisiä että toisiaan. Sijaiskodissa on myös koiria, joiden kanssa ne tulevat myös toimeen. Edes alkujännityksessä ne eivät lähteneet juoksemaan karkuun vaan ihmettelivät outoja otuksia välimatkan päästä, reippaita poikia kun ovat!

Mikke ja Söpis viihtyvät kylpyhuoneessa lattialämmityksen takia. Ne tykkäävät nukkua omissa kantokopissaan ja sohvalla. Vaikka kissat eivät ole kauaa sijaiskodissa asustaneet, ne ovat jo kuin kotonaan.

Uudessa kodissa saa olla koiria ja kissoja, mutta nämä veljekset tulevat loistavasti kahdestaankin toimeen.

Söpis on veljeksistä rauhallisempi ja loivaliikkeisempi muttei kumminkaan arka. Sijaiskotiin saavuttuaan se jäi vain kopasta ihmettelemään uutta kotia, kun sen veli lähti heti tutkimaan paikkoja. Söpis ei myöskään heti lähestynyt ihmisiä ja vasta parin päviän päästä kotihoitaja pääsi silitysväleihin. Se ei kuitenkaan pelkää koiria eikä ihmisiä. Jos koirat tunkevat liian lähelle, Söpis ottaa välimatkaa mutta ei juokse karkuun.

Söpiksellä on rintalastassa ulospäin taittunut pala, joka on melko irrallinen. Eläinlääkärissä rintalasta röntgenkuvattiin ja tämän epämuodostuman ei uskota vaikeuttavan Söpiksen elämää, onhan se sen kanssa jo pärjännyt pennusta saakka.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin:

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.