Soolo

s. 2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.2.2022 Soolo muutti omaan loppuelämän kotiinsa koirakaverin seuraksi.

***

Herrasmies Soolo etsii kotia, jossa hänen seuranaan olisi hyvä olla kissa- tai koirakaveri.

16.1.2022 

Soolo tuli sijaiskotiin kodinvaihtajana marraskuun lopussa ja oli heti valmis kotikissa. Silitykset, juttelut ja ihmisten touhujen seurailut olivat arkea sijaiskodissa alusta asti. Soolo on todellinen herrasmies: sosiaalinen, lempeä ja rauhallinen.

Soolo nukkuu paljon ja arvostaa päivärutiineja. Nukkumapaikoiksi on valikoitunut kuljetuskoppa, kissanpeti ikkunan edessä, raapimapuun ylin taso ja sohvan nurkka. Aamurutiineihin kuuluu odotella pääosin kiltisti ja hiljaa palvelusväen heräämistä ja sen jälkeen syliin nostettuna haistella ulkoilmaa avoimen tuuletusikkunan edessä, pyytää avaamaan sälekaihtimet ikkunan edestä, että voi asettua omaan petiin tiirailemaan ohikulkijoita ja tietysti vaatia aamupalaa. Palvelusväkeä herätellään aamulla tuomalla lempilelu sänkyyn vain, jos yrittävät nukkua liian pitkään ja ruokatarjoilu uhkaa myöhästyä.

Vaikka Soolo on rauhallinen herrasmies, intoutuu hän välillä myös leikkimään. Lempilelu on pyöreä pehmohiiri, jolla leikkii joko itsekseen tai kantaa suussaan heiteltäväksi ja noudettavaksi. Sulkakepeistä Soolo tykkää myös, mutta pallot vähän pelottavat. Vaikka Soolo on hyvin sosiaalinen ja luottavainen esimerkiksi uusien ihmisten suhteen ja tulee tervehtimään kaikkia ovelle, on hän epäluuloinen uusille asioille, kuten hoitotoimenpiteille tai uusille herkuille ja saattaakin loukkaantua mielestään ”jostain oudosta” ja vetäytyä hetkeksi omiin oloihinsa.

Soolo tykkää silityksistä ja on viime aikoina hakeutunut myös sohvalle samaan aikaan palvelusväen kanssa, mutta mikään sylikissa Soolo ei ainakaan vielä sijaiskodissa ole ollut. Syliin hänet saa kyllä nostaa ja kanniskella kävellen olkapäällä. Soolo osoittaa omille ihmisilleen kiintymystä tervehtimällä monta kertaa päivässä ja haluaa kommunikoida usein joko ihan vaan vastailemalla kissalässytykseen tai pyytämällä jotain. Herrasmiehen tarpeita on helppo oppia tulkitsemaan.

Soolo ei arvosta yhtään, jos hänet sulkee oven taakse, kuljetuskoppaan tai pitää väkisin sylissä hoitotoimenpiteiden ajan. Soolo on nokkela ja osaa avata molempiin suuntiin kääntyvät ovet ovenkahvaan hyppimällä. Äänijänteet eivät myöskään lopu kesken matkalla eläinlääkäriin. Kopitus sinänsä sujuu helposti heittämällä koppaan lempilelu tai lempiherkkuja.

Soolo on muuten terve kissa, mutta hampaat olivat aika huonossa kunnossa ja siksi myös syöminen oli alkuun haastavaa. Myöskään laadukkaammat ruoat eivät ensin kelvanneet, ainoastaan tietty markettiruokamerkki. Mutta syöminen parani eläinlääkärin hammashoidon jälkeen, jossa hampaat huollettiin ja poistettiin viisi hammasta. Jatkossa Soolo onkin hyvä käyttää vuosittain eläinlääkärillä hammastarkistuksessa ja hammaskiven poistossa. Toki vuosittainen käynti on suositeltavaa muutoinkin tämän ikäisellä kissalla.

Ulkona Soolo ei sijaiskodissa ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta. Kuten kaikki kauttamme adoptoitavat kissat, Soolokin on kastroitu, rokotettu ja madotettu.

Soolo on jo sen verran iäkäs kissa, että viihtyy rauhallisessa ympäristössä eli sopii parhaiten kotiin, jossa kissalta ei enää odotetta jatkuvaa leikkimistä ja riehumista, mutta jaksetaan huolehtia hänen tarpeistaan ja rutiineistaan. Edellisessä kodissaan Soololla oli erittäin mieluisa koirakaveri, jota alkuun kaipasi eli oletettavasti sopisi hyvin myös kissa- ja koiratalouksiin.