Soma

2021-2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.2.2023 Soma ja Selma matkasivat yhdessä uuteen kotiin.

22.2.2023

Kuulumisia uudesta kodista:

“Tässä onkin kohta jo vierähtänyt kaksi viikkoa kissaneitien kanssa. Kotiin saavuttua kissat löysivät piilopaikakseen vessassa sijaitsevan hiekkalaatikon. Sieltä Soma tuli ensimmäisenä ulos jo suht aikaisin alkuillasta ja aloitti tehokkaan tutkimusmatkailun, otti myös ekoja rapsutuksia ja leikkejä vastaan. Myöhemmin samana iltana Selmakin tuli esiin, tytöt alkoivat keskustelemaan ja tutkimaan kylki kyljen asuntoa. Tytöt onkin kovia keskustelemaan toistensa kanssa ja Soma juttelee paljon myös meille. Yöt oli ensimmäisen 3 vuorokauden ajan aktiivisinta aikaa, valoisaan aikaan kun oltiin kotona niin tytöt (varsinkin Selma) pysytteli lähinnä sängyn alla piilossa. Soma alkoi sitten olemaan tosi aktiivisesti meidän kanssa ympäri vuorokauden, haki rapsutuksia, leikki ja tahtoi syliin nukkumaan. Molemmat alkoivat näihin aikoihin saapumaan ruoka aikaan jo valmiiksi paikoilleen ja Selmaakin pääsi silloin tällöin leikittämään.

Soma tuntuu olevan jatkuvasti seuraamassa minne mennäänkään tai tehdäänkään, nytkin kirjoittelen tätä viestiä, samalla kun tämä pallero nukkuu sylissä. Selma ei enää mene piiloon vaan nukkuu sängyssä ja kiipeilypuun kolossa ja seurailee meitä etäämmältä. Hän ei ainakaan toistaiseksi halua kosketuksia ihmisiltä vaan haistelu, leikkiminen ja seuraaminen riittää.

Vaikuttaa siltä, että molemmat on omalla tavallaan kotiutuneet tänne hyvin! Ja me ollaan todella ilosia että just nää kaks tuli meiän elämään. “

***

Seurallinen ja leikkisä Soma toivoo päiviinsä paljon mukavaa touhua. Soma on ollut tiedettävästi koko elämänsä parivaljakko ystävänsä Selman kanssa. Tytöt ovat kuin kaksi marjaa, ja etsivätkin yhteistä loppuelämän kotia.

14.12.2022

Soma on noin 1-vuotias, kiltti ja aktiivinen kissa. Soma ja Selma saapuivat sijaiskotiin syyskuun 2022 lopulla. Alkuun Soma oli arka, ja pysyi piilossa hoitohuoneen sängyn takana. Hyvin nopeasti Soma kuitenkin kiinnostui sijaiskodin elämästä, ja alkoi ottamaan enemmän kontaktia ihmisiin. Nykyään Soma on mukana sijaiskodin jokapäiväisessä arjessa ja uteliaana kissana haluaa olla mukana kaikessa tekemisessä. Soma kaipaakin paljon aktivointia ja virikkeitä ympärilleen, muuten se saattaa tylsistyä nopeasti. Hänen tämän hetkiset suosikkinsa ovat ihmisen heiluttamat keppilelut ja herkkujen etsiminen.

Soma on luonteeltaan lempeä ja kiltti, mutta vielä tietyissä tilanteissa hieman arka. Arkuutta on etenkin uusissa tilanteissa sekä uusien ihmisten kanssa. Äkkinäiset liikkeet myös pelottavat. Tutut ihmiset saavat kuitenkin Somasta hyvän ystävän. Soma nauttii rapsutuksista omilla ehdoillaan ja saattaa joskus kavuta syliinkin.

Soma ja Selma etsivät yhteistä kotia aikuistaloudesta. Myös rauhalliset, eläimiin tottuneet teinit voisivat sopia neitien palvelusväkeen. Kaksikon ajoittaisen arkuuden, käsittelyyn tottumattomuuden ja erityisesti Selman sosiaalistamisen jatkumisen takaamiseksi tytöt tarvitsevat omistajan, jolla on jo aikaisempaa kissakokemusta ja herkkyyttä hitaammin lämpeäville kissoille. Uudelta omistajalta tulisi myös löytyä aikaa ja innostusta energisen Soman aktivointiin, jotta rauhallisempi Selma saisi nauttia välillä myös omasta ajasta.