Soma

2021-2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Järvenpää (sijaiskodissa)

Seurallinen ja leikkisä Soma toivoo päiviinsä paljon mukavaa touhua. Soma on ollut tiedettävästi koko elämänsä parivaljakko ystävänsä Selman kanssa. Tytöt ovat kuin kaksi marjaa, ja etsivätkin yhteistä loppuelämän kotia.

14.12.2022

Soma on noin 1-vuotias, kiltti ja aktiivinen kissa. Soma ja Selma saapuivat sijaiskotiin syyskuun 2022 lopulla. Alkuun Soma oli arka, ja pysyi piilossa hoitohuoneen sängyn takana. Hyvin nopeasti Soma kuitenkin kiinnostui sijaiskodin elämästä, ja alkoi ottamaan enemmän kontaktia ihmisiin. Nykyään Soma on mukana sijaiskodin jokapäiväisessä arjessa ja uteliaana kissana haluaa olla mukana kaikessa tekemisessä. Soma kaipaakin paljon aktivointia ja virikkeitä ympärilleen, muuten se saattaa tylsistyä nopeasti. Hänen tämän hetkiset suosikkinsa ovat ihmisen heiluttamat keppilelut ja herkkujen etsiminen.

Soma on luonteeltaan lempeä ja kiltti, mutta vielä tietyissä tilanteissa hieman arka. Arkuutta on etenkin uusissa tilanteissa sekä uusien ihmisten kanssa. Äkkinäiset liikkeet myös pelottavat. Tutut ihmiset saavat kuitenkin Somasta hyvän ystävän. Soma nauttii rapsutuksista omilla ehdoillaan ja saattaa joskus kavuta syliinkin.

Soma ja Selma etsivät yhteistä kotia aikuistaloudesta. Myös rauhalliset, eläimiin tottuneet teinit voisivat sopia neitien palvelusväkeen. Kaksikon ajoittaisen arkuuden, käsittelyyn tottumattomuuden ja erityisesti Selman sosiaalistamisen jatkumisen takaamiseksi tytöt tarvitsevat omistajan, jolla on jo aikaisempaa kissakokemusta ja herkkyyttä hitaammin lämpeäville kissoille. Uudelta omistajalta tulisi myös löytyä aikaa ja innostusta energisen Soman aktivointiin, jotta rauhallisempi Selma saisi nauttia välillä myös omasta ajasta.

Summary in English

Soma and Selma are a sweet cat duo who are looking for a home together. Their new owner should have previous experience dealing with timid cats as Soma and Selma hadn’t been properly socialized to humans before coming to their foster home in late September this year.

As a curious and playful personality, Soma quickly got accustomed to humans and now likes to eagerly participate in everything her foster carers do. Soma needs lots of playtime and differen things to do, as she is very energetic and gets bored quickly. She likes being petted on her own terms and sometimes even visits her carer’s lap.

Soma and Selma are not suitable for a family with children. In addition to knowing their way around timid cats, their owner should be interested in activating Soma enough so that Selma as a calmer personality gets to have her own peaceful moments every now and then.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.