Sofiel (nyk. Saga)

07/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2019 Sofiel muutti omaan kotiin vanhemman tyttökissan ja koiran kaveriksi.

Kuulumisia uudesta kodista ensimmäiseltä viikolta:

Ensimmäiset pari päivää uudessa kodissa Sofiel, nykyisin Saga, kyyhötti sängyn alla ja tuli sieltä vaan vessaan ja syömään. Nyt neljän päivän jälkeen tyttö jo leikkii kovasti, eikä ole lähes ollenkaan sängyn alla, vaan tuossa portin takana istuskelee ja haluisi selvästi jo tänne muiden eläinten luokse. Viime yönä oli jo nukkunut miehen jaloissa :) Saga uskaltaa tulla vähän haistelemaan meitä ihmisiä jo ja heti jos poistutaan portin toiselle puolelle hän tulisi perässä. Myös kova miukuminen alkaa jos me ihmiset emme ole näköpiirissä, mutta rauhoittuu heti kun meidät näkee. Ruoka maistuu ja hurjan utelias on ja tutkii kovasti. Vielä hetki odotellaan, että päästetään eläimet yhdessä samaan tilaan. Tänään Saga nukahti minun kylkeen ja selkeästi tyttö haluaa olla kokoajan lähempänä. Saga on tullut jopa läppärin näppikselle istumaan, kun kone oli sylissä ja katsoin elokuvaa!

***

Kiltti ja sievä Sofiel etsii rakkautta ja rohkaisua tarjoavaa kotia, jossa neiti pääsisi reipastumaan ja nauttimaan täysin rinnoin pikkukissan elämästä.

16.9.2019

Sofiel saapui emonsa Aelan ja sisarustensa Peytonin, Zoeyn ja Maelan kanssa Rekku Rescuen sijaiskotiin elokuun lopulla. Pennut olivat tullessaan noin 8-viikkoisia ja he olivat mitä ilmeisimmin eläneet elämänsä kaksi ensimmäistä kuukautta ilman ihmiskontaktia. Kotihoidossa pentuja on käyty totuttamaan ihmisen seuraan ja käsittelyyn, mutta vielä on matkaa, ennen kuin pennut saadaan kunnolla sosiaalistettua. Uusien kotien tulee jatkaa pentujen totuttamista kotikissan elämään ja tämän vuoksi etsimme heille kaikille jo jonkin verran kissakokemusta omaavia koteja. Arkuutensa vuoksi nämä pennut eivät myöskään sovellu pikkulapsiperheeseen.

Sofiel on kiltti, mutta vielä hieman varautunut ihmisen kosketukselle. Sofiel tulee viereen leikkimään, mutta vaatii vielä lisää rohkaisua tullakseen täysin reippaaksi. Sofiel toivoo, että uudessa kodissa olisi hänen seuranaan kiltti ja reipas tyttökissa, joka toimisi hänen tukenaan ja mallina ihmisiin totuttelussa. Myös emon tai jonkun sisaruksen kanssa yhdessä muuttaminen sopisi. Emme luovuta pentuja ainoaksi kissaksi.

Pennut ovat valmiita muuttamaan omaan kotiin aikaisintaan lokakuun puolessa välissä.