Snoopy

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

8.1.2024 Snoopy muutti omaan kotiin pääkaupunkiseudulle.

 

***

Snoopy on omilla ehdoillaan läheisyyttä rakastava ja kissakokenutta kotia etsivä kissa.

 

17.12.2023

 

Snoopy on 5-vuotias kissa, joka tuli kodinvaihtajana Rekuille itsestään riippumattomista syistä. Snoopyn mieleen on erityisesti silittelyt ja rapsutukset. Snoopy ei kuitenkaan ole varsinainen sylikissa, ja on tullut syliin sijaiskodissa vain kerran. Silloin oli erityisen kova tarve saada herkkuja, joiden perään Snoopy todella on. Snoopy hakeutuu kuitenkin ihmisen lähelle usein makoilemaan. Suljetut ovet ei ole lainkaan Snoopysta kiva asia, ja vessaseuraa on ihmiselle melkein aina tarjolla.

 

Snoopy on myös kova leikkimään. Päivittäiset leikkispurtit on tärkeitä. Lintu-tv:tä on kiva katsella tietokoneella ja CatAlone2:n kalapeli on myös kivaa ajanvietettä Snoopyn mielestä. Myös aktivointikupeista on mielenkiintoista etsiä ruokaa. Syksyllä sijaiskodissa Snoopy viihtyi erityisesti lasitetulla parvekkeella. Nyt ilmat ovat kylmenneet ja parvekkeella ei tarkene enää edes käväistä. Korkeat paikat viehättävät, ja uudessa kodissa olisi hyvä olla korkea raapimapuu. Myös erilaiset majat ovat tämän kissan mieleen. Matolääkkeen Snoopy söi hienosti ruuan seassa. Eläinlääkärin perustarkastuksesta Snoopylta löydettiin heikko sivuääni sydämestä. Asian varmistamiseksi Snoopy kävi sydänultrassa, jossa ei kuitenkaan havaittu mitään poikkeavaa tai sydänsairauteen viittaavaa. Rekuilla ollessa Snoopy on käynyt hammaskivenpoistossa, jonka yhteydessä hampaat kuvattiin ja muutama hammas poistettiin. Säännöllinen hampaiden tarkastus on jatkossakin tärkeää ja Snoopylle suositellaankin hammaskivenpoistoa ja hammasröntgeniä vuosittain.

 

Snoopy arasteli vieraita aluksi aika paljon. Nykyään se on tulee kuitenkin ihan hyvin toimeen vieraiden kanssa. Vieraina nykyisin on useimmiten sijaiskodin teini-ikäisen kaverit. Snoopyllä oli aluksi myös jonkin verran ärhäkkää käytöstä, joka on onneksi kadonnut sen kotiuduttua sijaiskotiin. Kissan eleiden lukeminen ja Snoopylle tarvittaessa oman tilan antaminen on kuitenkin edelleen tärkeää. Olisi suositeltavaa, että Snoopy pääsisi kissakokeneeseen kotiin. Edellä mainituista syistä Snoopy ei myöskään sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Snoopy on alle vuoden ikäisenä ollut tekemisissä muiden kissojen kanssa, mutta muun elämän viettänyt ainoana kissa. Ei siis tarkkaan tiedetä, kuinka Snoopy reagoi lajikumppaneihin.