Snick (nyk. Huisku)

Lisätty sivulle: 2015-11-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Snick (nyk. Huisku)
29.11.2015 Snick muutti omaan kotiin Helsinkiin Hilinä-kissan ja koirakaverin seuraksi.

***

Kuulumisia omasta kodista:

3.12.2015 Meidänhän tilanne oli se, että perheeseen kuului jo ennalta koira (Puru, uros, 9 vuotta) ja kissa (Hilinä, naaras, 6 vuotta). Snickin olemme päättäneet nimetä Huiskuksi.

Huiskun sopeutuminen meidän perheeseen on sujunut paremmin kuin olisi voinut kuvitellakaan. Tosi hieno juttuhan oli, että Huisku on hurjan rohkea ja utelias, eikä oikeastaan mitään kummempia kiistoja ole eläinten kesken tullut. Koirathan on vielä aika uusi ja pelottava juttu, niin sille saatetaan ajoittain sähistä, mutta Puru onneksi ymmärtää että pikkuinen on peloissaan eikä sitä silloin kannata liiemmin lähestyä. Annamme kuitenkin asian edetä omalla painollaan, kun edistystä on huomattavissa päivä päivältä enemmän. Huisku käy jo välillä haistelemassa omin päin Purua ja on selvästi kiinnostunut mikäs tämä veikko on. Ajoittaisesta sähinästä huolimatta kaikki mahdumme samaan sänkyyn nukkumaan.

Hilinä on Huiskun ehdoton lemppari. Ei mennyt päivääkään kun asunnossa alkoi leikkimielinen paini ja juoksentelu ympäri huoneita. Huiskulla on myös ajoittain tapana seurailla Hilinää kuin hai laivaa. Huiskun puskeminen käy välillä Hilinän hermoille, mutta silloin Hilinä yleensä vain poistuu paikalta. Yllättäen kuitenkin Hilinän hännällä leikkiminen on ok eikä siitä hermostuta lainkaan. Voisin kuvitella että näistä neideistä hioutuu vielä oivallinen parivaljakko.

Huisku on huomattavasti äänekkäämpi kuin Hilinä. Hilinä ei niinkään ikinä mau’u, mutta Huisku maukuu milloin mistäkin syystä. Enimmäkseen kuitenkin huomiota saadakseen, eikä siinä sitten mitään, mennään katsomaan kaivataanko siellä silitystä vai mitä. Huiskun käsittely on vaivatonta, antaa nostaa syliin ja pysyy siinä, välillä syliin tullaan ihan omatoimisestikin. Tasapainoilu hartioiden päällä on myös tuttua puuhaa.

Hirveän yltiöpositiivista kirjoitusta näytti tulevan, mutta en tiedä miten Huiskun saapuminen meidän perheeseen olisi voinut sujua yhtään paremmin. Tämä pieni neiti on valloittanut meidän sydämet täysin. Rakkautta Huiskulta ei tule puuttumaan, sen takaan.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 9/2015, kotihoidossa Vantaalla. Luovutus aikaisintaan vkon 48 lopussa.

16.11.2015 Lumikki ja pentunsa 7 kääpiötä saapuivat yhdistyksen hoitopaikkaan pentujen ollessa n. 3-viikon ikäisiä. Tätä ennen Lumikki oli vaeltanut jo muutaman vuoden kesämökkialueella Sastamalassa, kunnes se toimitettiin löytölään vastasyntyneiden pentujensa kanssa. Onnea tämän poppoon matkassa siis oli, että emo ja pienet pennut pääsivät kasvamaan ja sosiaalistumaan hyvään hoitoon. Kun pennuilla tuli 10 viikkoa ikää täyteen, siirtyi laihassa kunnossa oleva Lumikki-emo toiseen hoitopaikkaan toipuilemaan ja valmistumaan sterilaatiota sekä hampaidenpoistoa varten, sillä sen suu oli päässyt melko huonoon kuntoon.

Pennut ovat rellestävä sakki rakastettavia pikku kääpiöitä, kissakaveri kodissa on näille vipeltäjille ihan ehdoton, tai sisarukset voisivat toki mielellään lähteä pareittainkin omiin koteihin. Kaikki ovat reippaita, leikkisiä ja helposti käsiteltäviä pikku vintiöitä, jotka sopivat varmasti monenlaiseen meneväänkin kotiin. Nimensä kääpiöt Blick, Whick, Glick, Plick, Quee, Snick ja Flick ovat saaneet vuoden 1912 Broadway-näytelmästä.

Snick on ovela pikku kaveri, jonka uteliaisuus saa olemaan mukana vähän kaikessa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.