Sitra

05/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.8.2021 Sitra muutti omaan kotiin Lehmoon.

16.8.2021 Kuulumisia uudesta kodista, josta myös kaksi viimeistä kuvaa ovat:

Nyt on reilun viikon verran yhteiseloa opeteltu Sitran kanssa, ja aika kivuttomasti tuntuisesti kaikki on sujunut. Heti ensimmäisenä iltana Sitra halusi tutkia koko asunnon läpikotaisin, ja sen jälkeen sille on löytynyt muutama lempparipaikka nukkua nokosia. Uusi raapimapuu on todettu mukavaksi, mutta parasta on leikkitunneli, jonka läpi on mukava syöksähdellä huiskan tai muun lelun kimppuun. Kissan pingispallo on myös hitti, sen perässä Sitra jaksaa juosta itsekseenkin kauan. Parvekkeella Sitra viihtyy myös hyvin, välillä se säksätteleekin ohi lenteleville linnuille. Syömiset ja vessakäynnit ovat sujuneet mallikkaasti, tosin nyt lauantaiaamuna ja tänään Sitra oksensi jonkin ajan kuluttua syönnin jälkeen, mutta koska molemmilla kerroilla tarjottu ruoka oli Mjaun kana-annos, epäilen oksennusten johtuvan siitä. Mjauta Sitra oli sijoitus paikassa syönyt, mutta eri lajia. Toki jos oksentelu jatkuu niin sitten lääkäriin, tähän asti kuitenkin muu ruoka on sekä maistunut että pysynyt sisällä. Vesi ei tunnu erillisestä kupista tekevän Sitralle kauppaansa, vaikka olen kokeillut erilaisia kuppeja eri paikkoihin (mietin seuraavana vesiautomaattia), joten olen lisännyt vettä märkäruoka-annosten mukana kuppiin, josta se tulee kyllä latkituksi, eikä kuivaruokaa ole tarjolla kuin pikkuherkkuina. Kynsiäkin on saatu leikattua. Syliin Sitra ei vielä omia aikojaan tule, mutta sohvalle viereen kyllä löytyy välistä rapsuteltavaksi.

*******************

Emme ota toistaiseksi enää vastaan kyselyitä Sitrasta.

*******************

Sitra on vähän yli yksivuotias, pienikokoinen kilpparikissa, joka etsii itselleen uutta onnellista kotia.

26.7.2021

Sitran polku johti Rekku Rescuelle edellisessä perheessä puhjenneen allergian vuoksi. Sitra on elänyt elämänsä rakastavassa kodissa, ja pyrkii löytämään jatkoa samoissa merkeissä. Sijaiskotiin saapuessaan hän oli aluksi kovin säikky, uusi ympäristö ja uudet ihmiset jännittivät, mutta jo vajaan viikon kuluessa Sitrasta kuoriutui seurallinen ja leikkisä kotikissa.

Sitra on luonteeltaan rauhallinen kissa, joka tykkää olla ihmisen läheisyydessä. Sitra tulee usein kainaloon silitettäväksi ja hänet voi ottaa myös syliin. Usein Sitra nukkuu päiväunia ihmisen vierellä sohvalla tai sängyllä. Sitra ei myöskään kaihda vieraiden ihmisten läheisyyttä tai rapsutuksia. Sitra leikkii mielellään helisevän pallon tai höyhenhuiskan kanssa. Joskus hän saattaa itse panna leikin alulle alkamalla jahtaamaan ja läiskimään palloa. Sitra on myös taitava kiipeilijä, hän usein hyppii kiipeilypuun, sohvan ja ikkunalautojen väleillä. Tämä kissa on myös tykästynyt valjaissa ulkoiluun rauhallisella sisäpihalla, jossa etenkin pikkulinnut ovat suuri kiinnostuksen kohde Sitralle. Sitra onkin niin kovasti tykästynyt ulkoiluun, että saattaa maukua ulko-oven luona vaativasti, kunnes hänen huomionsa kiinnittää toisaalle raksuilla, leikeillä tai herkuilla.

Sijaiskotiaikana Sitraa on totutettu erilaisiin laadukkaisiin märkä- ja kuivaruokiin. Hän kävi eläinlääkärissä hakemassa sirun, rokotteen sekä negatiivisen tuloksen fiv/felv-virustestistä. Hoitojakson alkupuolella Sitraa vaivasi puolen viikon ajan sinnikäs oksentelu, jonka arvellaan johtuneen uuden tilanteen aiheuttamasta stressistä tai muutoksista ruokavaliossa. Muuten kaikki on sujunut hyvin, oksentelu on loppunut ja toimenpiteet, kuten kantokoppaan saaminen ovat sujuneet ongelmitta. Sitra on tottunut olemaan kodin ainoa kissa. Hänelle optimaalinen uusi koti olisi turvallinen ja kissarakas paikka, jossa Sitra saisi rauhassa oleskella ja jossa häntä myös vähän leikitettäisiin ja etenkin rapsuteltaisiin. Sijaiskotijakson perusteella voi todeta, että Sitra on kiltti, mukautuvainen ja miellyttävä kissa, joka ansaitsee itselleen hänestä hyvää huolta pitävän perheen.

Summary in English

Sitra is a one-year-old female cat that had to change homes due to the previous owner’s sudden allergy. She likes to be near people, often sleeping in human’s arms receiving strokes. Sitra likes to play with a ball or with a feather stick, and she is also excited to explore outdoors wearing a harness. In the beginning of the foster home period, Sitra was a bit nervous and was throwing up for a while, but mainly things have been easy and lovely with this cat. She is easy to take care of and overall, a sympathetic character.