Sisu

n. 8-10 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sisu on hurmaava ja leppoisa, arviolta 8-10 -vuotias kolli, joka etsii uutta kotia ystävänsä Misun kanssa. Sisu tuli Rekuille, koska edellisessä kodissa puhkesi allergia.

28.3.3023

Sisu on kotiutunut hyvin sijaiskotiin, vaikka hetki siinä menikin. Alkuun niin varovainen herra tulee jo omatoimiesti ihmisten kanssa sohvalle istumaan ja hakemaan rapsutuksia. Jos niitä ei pelkällä katseella irtoa, nousee Sisun oikea tassu sen merkiksi, että nyt niitä rapsuja.

Sisu tykkää naruleluilla leikkimisestä, vaikka leikit eivät olekaan kovin riehakkaita. Välillä Sisu ja Misu jahtaavat toisiansa (hyvässä hengessä).

Sisu rakastaa katsoa luonto-ohjelmia tv:stä ja tarkkailla lintuja ikkunasta. Ruokailuun täytyy edelleen kiinnittää huomiota, sillä Sisu voi syödä myös Misun ruuat.

Sisun kanssa on harjoiteltu kynsien leikkuuta. Sisu on myös täysin sisäsiisti. Sijaiskodissa olon aikana jompikumpi oli kerran käynyt pissalla kylpyhuoneen matolla, mutta tämä ei ole toistunut.

7.2.2023

Sisu on tästä kaksikosta se rauhallisempi. Hän ei turhia hötkyile, vaan osaa ottaa elämän rauhallisesti. Hän tykkää hakeutua ihmisen viereen hakemaan rapsutuksia, mutta vetäytyy omiin oloihinsa saatuaan huomiosta tarpeekseen. Jos ihminen tekee liian nopeita liikkeitä kohti, Sisu pinkaisee piiloon, ja siksi hänelle haetaankin kotia, jossa on pelkästään aikuisia tai lapset ovat jo sen verran varttuneita, että osaavat kunnioittaa herran rajoja. Hän on suhteellisen hiljainen paitsi silloin, kun on kyse ruuasta. Silloin hän päästää ilmoille maailman pienimmän miukaisun kertoakseen että hänellä on nälkä.

Sisu tykkää ruuasta, ja usein pyrkiikin syömään oman annoksensa lisäksi kaverinsakin annoksen. Tästä syystä herra on hieman ylipainoinen, ja hänen ruokailuaan tulee jonkin verran valvoa. Hän syö pelkkää märkäruokaa, kuivat naksut hän jättää muille. Märkäruokien suhteen hän on kaikkiruokainen.

Lievän ylipainon vuoksi Sisua tulee uudessa kodissa tarjota paljon virikkeitä. Hän tykkää leikkiä, mutta hänen leikkinsä ovat yleensä melko energiatehokkaita. Hän tykkää vaania saalistaan ja iskeä vasta, kun saalis tulee tarpeeksi lähelle. Muutamien heitettävien lelujen perään juokseminen on myös mielekästä touhua. Iltaisin valojen sammuttua on myös odotettavissa n. kymmenen minuutin kissarallit.

Sisu ei pidä nostelusta, mutta muuten peruskäsittely sujuu: turkin harjaus on mukavaa puuhaa, lääkkeet menevät murskattuna ruuan seassa ja kynsien leikkuukin onnistuu suhteellisen hyvin, vaikka kärsivällisyys meinaakin aina yhden tassun jälkeen loppua. Sisu on perusterve, mutta uuden kodin tulee varautua iän mukanaan tuomiin vaivoihin ja vuosittaisiin terveystarkastuksiin. Sisulta poistettiin melko paljon hammaskiveä, joten hampaat on hyvä tarkastuttaa myös vuosittain.