Sirja

Lisätty sivulle: 2007-08-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sirja
25.11.2007 Sirja muutti omaan kotiin Espooseen.

***

Kuulumisia kodista:

14.4.2008 Hei, Sirja saapui meille marraskuun loppupuolella ja asettui omalta kannaltaan vaivatta taloksi. Meidän 14 v mummokissa ei sopeutunut aivan yhtä mutkattomasti uuteen kämppikseen ja kirjoittelinkin sopeutumisvaikeuksista pitkät pätkät rekkujen keskustelupalstalle. Parin kuukauden tahkoamisen jälkeen kissojen välit olivat asettuneet jonkinlaiseen kylmään sotaan, tosin Sirja aina välillä huvikseen vähän jahtasi vanhaa kissaa. Päädyimme sitten ottamaan vielä kolmannen kissan, sillä ajatuksella, että Sirja saisi enemmän oman ikäistään seuraa. Nettisivujen mukaanhan Sirja olisi viime syksynä ollut 8 kk, mutta passin mukaan syntymäaika on 9.4.2006 eli ikää olisikin ollut noin 1,5 v. Passiin arvattu syntymäaika tuntuisi aika sopivalta Sirjan käytöksen ja olemuksen perusteella.

Helmikuun puolessa välissä taloon sitten tuli toinen virolainen (tällä kertaa Pelastetaan koirat ry:n kautta), komea valkoinen kollipoika Sasu. Sasun ikäkin on vähän kysymysmerkki, nettisivujen mukaan 3 v, passin mukaan syntynyt v. 2006 ja käytöksen mukaan ihan rasavilli rämäpää nuorukainen… Asetelmat kääntyivät välittömästi, Sirja “mummoutui” ja ärisi ja puhisi Sasulle. Liekö sattumaa vai stressiä, mutta Sirjalle tuli pissatulehdus samoihin aikoihin. Tulehdus ilmeni oksenteluna ja syömättömyytenä ja loppujen lopuksi Sirja oli yhden illan eläinlääkärissä tiputuksessa. Sai sitten antibioottikuurin, jonka söi oikein kuuliaisesti ja nyt on ihan kunnossa.

Sirja ja Sasu ovat jo tutustuneet ja leikkivät ainakin ajoittain keskenään, ja vanha mummokissa saa olla suurimmaksi osaksi rauhassa. Sirja on aika rauhallisen
luontoinen ja kiltti ja Sasu on yleensä se, joka aloittaa leikin. Sasu on myös rajumpi otteissaan. Sirja tuppaa laittamaan vahingon kiertämään, niin että jos Sasu hyökyttää sitä, niin se on hetken päästä mummokissan kimpussa…

Kehrätessä Sirjalla on aina äänenvaimennin päällä. Se kehrää kyllä paljon, mutta ääntä ei kuule, ellei laita korvaa aivan kissan kaulan seutuville. Ruokapuolella Sirja on vankkumaton raksujen ystävä. Kaikenlaisia purkkiruokia on kokeiltu, samoin tuoreruokaa, mutta ei vaan kelpaa. Raksuista ehdottomasti parasta tähän mennessä on ollut eläinlääkäriltä ostettu Hillsin i/d, mutta kun sitä ei saa eläinkaupasta, niin Acana, Orijen ja muut eläinkaupan nappulatkin käy.

Lähetän ohessa muutaman kuvan Sirjasta. Yhdessä Sirja on nukahtanut kesken pesun, toisessa se mittailee Sasun kanssa katseella kumpi säntää ensin karkuun ja kolmannessa Sirja muuten vaan työntää nenänsä kameraan.

t. Sirjan palvelusväki

***

Leikattu naaras, noin 8kk (syksyllä 2007)

12.9.2007 Kotihoitajan kertomaa: SIRJA on hieno steriloitu nuori kissa, se on erittäin tarkka (se ei koskaan kaiva hiekkaa niin, että sitä lentäisi laatikon ulkopuolelle eikä se levittele ruokaa), se on rauhallinen, lempeä ja kiltti. Sirja sopisi erittäin hyvin lapsiperheeseen.

9.8.2007 Kotihoitajan mukaan varsin sosiaalinen Sirja-neito odottaa omaa kotia kotihoidossa Tallinnassa.

Kertomus Tallinnasta: Kaunis sinivalkoinen kissaneiti heidettiin pahvilaatikossa pensaihin. Kissa oli niin tottelevainen ja kiltti että ei mennyt mihinkään vaan istui laatikossa ja odotti isäntää. Tämä kisu on erittäin suloinen ja hertainen, se on aina vieressä ja halua elää sylissä, antaa suukkoa ja puskea päätää naamaa vastaan. Ystävällinen ja rakastava lemmikki tuo varmasti paljon iloa uudelle perhelle.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.