Sipsi

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2023 Sipsi muutti omaan kotiin uuden kissakaverin luokse.

 

Sipsi on utelias ja kiltti tyttö, joka etsii kissakaverillista kotia, herkkää kissaa ymmärtävän ihmisen luota.

17.9.2023.

Sipsi odottaa edelleen oman perheensä löytämistä. Sillä aikaa, Sipsi on oppinut paljon uutta. Hän esimerkiksi on oppinut äänekkäästi ilmoittamaan asioista, muun muassa halua päästä parvekkeelle. Sipsi johdattaa palvelijansa parvekkeen oven eteen, istahtaa ja rupeaa maukumaan. Sipsi myös tykkää noutoleikeistä. Hän on oppinut tuomaan leluhiiren takaisin sijaiskodin ihmiselle, kun sen on heittänyt lattialle. Sipsi myös on rohkaistunut kömpimään ihmisen syliin sohvalle. Ruoka maistuu Sipsille hyvin.

17.8.2023.

Sipsillä menee sijaiskodissa edelleen leppoisasti ja hän on ollut ihana oma itsensä. Hän on syönyt ahkerasti ja kynsien leikkaaminenkin onnistuu ongelmitta. Hutipissailuakaan ei ole enää alun jälkeen ilmennyt.  Sipsi jo kovin odottelisi samanikäistä kissaseuraa ja omia ihmisiään.

 

2.7.2023.

Sipsi saapui yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Ikäarvioltaan Sipsi on noin 2-5-v.

Sipsi on tutkijapersoona, joka tykkää käydä tutkimassa kaikki pienimmätkin kolot. Hän on hyvin aktiivinen kissa, leikkisä ja luottamussuhteen luotua nauttii kovasti leikkimisestä oman ihmisensä kanssa. Sipsi on puhelias ja ilmaisee mielipiteitään runsaasti. Yöt hän kuitenkin nukkuu levollisesti ihmisten tahtisesti. 

Vieraiden ihmisten kanssa Sipsi on varautuneempi. Alussa uudessa paikassa Sipsi piilotteli sohvan ja sängyn alla, joten hänessä on myös ujompi ja herkempi puoli. Käsittelyyn Sipsiä ei luultavasti ole aiemmassa kodissaan totutettu, joten se tulee olemaan harjoittelua vaativa asia uudessa kodissa.

Perusterveystarkastuksessa Sipsillä ei ilmennyt mitään erityistä terveyspulmaa. Sijaiskotijakson alussa, mahdollisesti muuttostressistä johtuen, Sipsi hutipissaili muutaman kerran sijaiskodin sänkyyn, sohvalle ja vaatteelle. Jatkossa Sipsin kanssa on hyvä panostaa hiekkalaatikoiden siisteyteen ja pitää niitä vähintään kaksi käytössä. Uuden omistajan on hyvä myös ymmärtää kissan stressiä ja osata ennaltaehkäistä sitä.

Sipsi nauttii ihmisen huomiosta ja kaipaa sitä paljon, joten hän toivoo kotia, jossa omalla ihmisellä olisi runsaasti vapaa-aikaa hänelle. Nuorena kissana Sipsi voisi hyötyä toisen kiltin ja kissasosiaalisen tyttökissan seurasta, joten etsimme hänelle kotia, josta sellainen löytyisi. Sipsi ei sovellu lapsiperheeseen, mutta mahdollisesti pärjäisi isompien, rauhallisten teini-ikäisten kanssa. Koirista Sipsillä ei ollut kokemusta.