Sini

01.04.2023

Alkuperä: Suomi

24.2.2024 Sini muutti veljensä Omarin kanssa omaan kotiin.

***

Sini on nuori, vankkarakenteinen ja elämäniloinen, leikkisä tyttökissa, joka etsii yhteistä kotia veljensä Omarin kanssa. Sinin terveydentilaan liittyvien seikkojen vuoksi etsimme hänelle kissakokenutta kotia, joka on valmis sitoutumaan kroonisesti sairaan kissan omistajuuteen.

7.1.2024

Sinin näykkiminen on vähentynyt huomattavasti, kun hän oleskelee vapaana hoitohuoneesta, ei häntä jalat tai ihmisten sormet kiinnosta. Ne saa jäädä rauhaan, kun hän keskittyy joko kehräämiseen tai ihmisen “taluttamiseen” pitkä naruelu suussaan. Hän nauttii kovasti silityksistä ja osoittaa sen kiehnäämällä sekä kehräämällä.

Sini käytettiin röntgenissä, eikä kuvien tai lääkärin mukaan tulokset antaneet vielä viitteitä OCD-syndrooman vaikutuksista. On hyvä kuitenkin seurata ainakin vuositasolla, miten rappeuma voi edetä. Toistaiseksi tyttö ei sijaiskodissakaan näytä minkäänlaisia kivun merkkejä. Mikäli tulevaisuudessa kipulääkkeet annettaisiin suun kautta, antaisi Sini sen tehdä.

Sekä Sini että Omar voisivat sopia kouluikäisten lapsiperheisiin, sillä eivät säiky minkäänlaisia ääniä. Ei uudenvuoden raketteja, ei aivastuksia, ei mitään. Uusia ihmisiä tullaan heti tapaamaan, eikä heitä jännitä ollenkaan.

12.10.2023

Sini saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää, ja tämän takia Sinillä on luppakorvat. Luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Jokainen tätä geenimuunnosta kantava kissa tulee kärsimään kroonisista kivuista jossain vaiheessa elämäänsä. On yksilöllistä, minkä asteisena sairaus ilmenee ja kuinka nuorena oireilu alkaa, joten tilanne vaatii jatkuvaa seurantaa kotona sekä säännöllisiä eläinlääkärin tarkistuksia ja röntgenkuvia. Kissan tulevan omistajan tulee ymmärtää taudinkuva ja sen mahdollinen vaikutus kissan elinikään, sekä olla tietoinen kivun ilmenemismuodoista kissoilla. Kissaa tulee kotona totuttaa jo ennakoiden erilaisiin stressittömiin lääkkeenantotapoihin, sillä lääkitseminen tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan osa kissan arkea.

Sini nauttii sylissä ja etenkin olkapäillä oleskelusta. Jos sijaiskodissa saataisiin kolmikolta rauha keskittyä, olisi hyvin todennäköistä, että harmaan kaunottaren saisi naksutinkoulutuksella hyppäämään olalle pyynnöstä, hallitusti. Nyt hän tekee sen, kun vaan ehtii. Sini myös nauttii olla aivan rauhassa, sylissä. Silitysten saattelemana hyvin usein nukahtaa käsivarsille. Sini leikkii hyvin mielellään ihmisten kanssa ja seuraa mitä hoitohuoneessa tehdään.

Sini on tarkka ruoasta sekä leluistaan. Hän murisee aika ajoin, jos toiset pentueesta tulevat liian lähelle hänen arvokasta omaisuuttaan. Muuta se ei hänellä aiheutakaan, pientä huvittavaa murinaa. Hän on vilkas, reipas ja aktiivinen pentu. Hänen kanssaan opetellaan, miksi ei sormea, varvasta tai hihaa saa purra. Hänestä on hirmuisen mukavaa näykkiä kaikenlaisia asioita. Usein sijaiskodissa annetaan vaihtoehdoksi pehmolelu tai jotakin mitä saa purra. Toisinaan tyttö siihen tyytyy, toisinaan “ei” lausetta saa toistaa kymmeniä kertoja.

Sinin kissalaumassa todettiin yhdistykselle saapuessa sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti (kaksi negatiivista testitulosta saatu).